Ahojte, milujem varenie, varim denne ale doteraz som nemala odvahu vyskusat tlakovy hrniec, ktory mam doma asi 3 roky.
Poradili by ste mi nejake jedlo, ktore by som mohla vyskusat? Nieco jednoduchsie, co mi doda odvahu v nom zacat varit. Dakujem😊
@rachel36a tak asi skusim tie fazule najprv. Tie su za kolko spravene?
Ja som dostala tlakovy hrniec ale ešte som sa k nemu nedostala...nemá hodinky ako mamina tak netuším to ovladanie😁
@hederamonstera aký máš Tefal?pri dieťati využijete budeš mať za chvíľu spravene akékoľvek maso
Pripnem sa .Ja už mám tiež doma tlakac ale stále nemám odvahu a bojím sa v ňom variť 😁 viem smiešne
@hederamonstera V tlakovom varím často a veľa. Guláš, perkelt, sviečkovú na smotane, segedín, vývar, strukovinové polievky, dusené mäso na šťave... Ani neviem, čo všetko ešte.
@hederamonstera Áno, presne tak
Napríklad mäso najprv osmažím, často aj na panvici, niekedy priamo v tlakovom. Až keď idem dusiť, tak podlejem vodou, zatvorím a dusím.
@hederamonstera ja rada varím polievku fazuľovu v tlakovom
Aj vyvar sa da v tlakovom hrnci spravit? Lebo ten ja varim kazdu nedelu a to vzdy trva take 3-4 hodinky
@hederamonstera to je velmi individualne...zalezi od velkosti a toho aka je sucha...niektoru robim 20 minut, velju farebnu svabovku cca 45 minut
@rachel36a aj tak super cas, hlavne pri tej velkej - tu mame najradsej.
ja varim mensiu fazulu cca 45min a to v nasej studnovej makkej vode (je to este rychlejsie uvarene ako v klasickej tvrdej vode)
Dakujem za rady😊
@hederamonstera ano, aj vyvar tam urobis...prakticky sa tam da urobjt vsetko, ale jasne ze cestovinu ktora sa vari par minut tam nedavam...a tiez tam robim ako v beznom hrnci, urobim zaklax, dam mäso atd atd...len akurat nedam obycajnu pokrievku a tlakovu...jedine naco treba dat pozor, ze nesmie byt v hrnci viac ako je ta riska pre maximum
Ahoj, ja tam varim (dusim) prakticky vsetko maso, teda okrem toho co sa pecie v rure alebo vypraza..cibulku alebo aj zeleninu poprazim v nom...tak ako v normalnom hrnci a zalejem vodou, zavriem. Ja som este polievku teda tam nevarila priznam sa...nenapadlo ma to 😔 ale ked to tu citam, vyskusam😉. Kuracinu dusim tak cca 25 minut, bravcove cca 35 a hovadzie tak cca 60 minut... nasi maju radi makke masko ak by bolo tvrde veru by ho radsej nejedli ☹️.
@hederamonstera v tlakaci som zacala minuly rok varit ,zacinala som varenym hovadzim a divinou ,take hovadzie fajne som este nejedla 😊 a to mi dodalo odvahu 😊
@hederamonstera aj vývar, ale lepší je pomaly variť na sporáku.Ja v tom varím všetko hovädzie, kurací perkelt, polievky husté, akékoľvek mäso okrem kuraciny neviem si predstaviť variť bez tlakacu.Akurar včera som robila údené kosti a zemiakovú kašu a fazuľovu polievku.Hovsdzie máš za 45 minút úplne mäkké.Tak pozri aký máš, ak Tefal poradím ako na to🙂
Ja varim vsetko uz len v tlakovom.najskor sa s nim musis naucit robit ako tlakuje,ako sa vypusta para,ja tam varim.aj ryzu,zemiaky,vyvar,najskor bol asi 6rokov v skrini kym som nabrala odvahu v nom varit a teraz len v nom varim
@dankabetka to mas divne casy,kuracie davam 10-15 minut,hovadzie bravcove. 20,vyvar zo sliepky 40min.maso sa rozpadava,mozno zalezi aj od hrnca
@hederamonstera zemiaky dusene. na masle kratko opiect, posolit a zaliat trochou vody (len na dno asi pol cm). par minut podusit a hotovo.
@malinovka333 no tak neviem, ja varim tak uz 10 rok 🙄 a som spokojna s vysledkom. Mozno je to aj hrcom... a u nas musi byt maso naozaj makke, ale je to velka pomoc tak ci tak... 😉
@dankabetka ja ho mam tiez naozaj makke,a popozeraj si recepty kolko sa co vari, ja to mam aj v navode takto , potom je naco tlakovy ked tam varis bravcove 35 minut za tolko ho pomaly uvarim aj v normalnom hrnci,
@dankabetka keby som bravcove v tlakaci varila 35minut mam ho uplne rozpadnute😁ja ho mam za 20,hovadzie 40, o tom predsa tlakovy hrniec je,usetrit polku casu
@dankabetka mozno mas zle tesnenie uz, lebo ozaj tie casy co pises su na varenie bez tlakoveho hrnca..kuracinu ani bez kuchty nerobim 25 minut...za 10 minut ju mam aj v obycajnom hrnci..bravcovi u v tlakovom hrnci mam uplne mäkku za 20 minut, hovàdzinu za 40-45... Kuracinu anni nedavam
@hederamonstera veľmi rád varím hovädzou polievku v tlakovom hrnci je hotová za 50 minút a mäso úplne mäkučké. Keď som bol maly každý týždeň naši varili hovädziu v tlakovom.
@davida presne bolo by rozpadnute,ja mam take casy,ryza 6minut,zemiaky na kusky pokrajane 6min,cele zsmialy 8, hovadzie ak je cerstve tak 20-30minit zalezi co,bravcove 20,fazula 40min, sosovicu tam nedavam , zajac 40minut mavam domaceho,vyvar slepaci 40min,kuraci robim malo kedy ale tak 30min.aj divina je za 20min,segedin od zavretia aj s kapustou 20min.
ja som dostala do vybavy kuchyne tlakovy hrniec od oravy a dlhsie som vahala s jeho pouzivanim ale teraz si ho neviem vynachvalit
masä z neho ma uplne inu chut a teda je dost rozdiel ked varim hovädzinu v nom a ked v klasickom hrnci
@beahavala lepsiu ze?
@hederamonstera môžeš v ňom variť jedlo čo bežne varíš...len ti to bude trvať omnoho menej....ja bežne varím hlavne strukoviny, mäso bravčové a hovädzie a pod...bravčový guláš mám aj s prípravou hotový za 25 minút