Cautw dufam ze niesom jedina neviem ako to nase mamicky/babky dokazu ale vzdy ked varim napr maso tak olej namna dakedy tak prska ze to neni normalne a varim id panvice z kilometra a je to hrozne :DD ked vidim ine heny co stoja pri hrnci alebo strkaju prsty dobre ze nie do panvice tak nechapem. Pouzivate daky zazracny olej alebo ako to robite? :D
Olej prská, keď sa do neho dostane voda.
Napr. ak máš čo len trošku mokrý hrniec/panvicu alebo dáš mokré mäso alebo niečo na čom je námraza
maso pred tym ako ho dam na panvicu neumyvam, davam minimum oleja, na kvalitnej panvici viac nie je nutne. Ked vysmazam, tak vysoka vrstva oleja, nepreplnovat panvicu a vzdy dalsiu davku davat do prehriateho oleja.
Alebo aj ak das pokrievku a potom ju das dolu - ta para z nej saa skvapalni a kapne do oleja a to prska.
olej je rozpaleny kvapne nan daco studenjsie a hned prska
https://www.ikea.com/sk/sk/p/klockren-mriezka-4... taketo som myslela, para cez to prejde, olejove frkance to ciastocne eliminuje
Dobrý olej, panvicu najskôr rozohriať - až potom dávam olej. Ja mäso umyvam, ale ho aj utieram. Videla som trik s posolenim oleja na panvici - ale neviem, či funguje.
Dakujem kraaaasne za rady
Ja už som taky oprskany od oleja kompletne, že možem isť hrať zombika do filmu. :D
Aj ja mám to, čo dávala @vanilkovazmrzka a je to super vecička
Do prskajúceho oleja hoď trofa soli.
Trochu soli a prestane prskať.
Stis intenzitu ohrevu ked ides k panvici ;) a mozno toho oleja pouzi trochu menej. Proti prskaniu pocas vysmazania mozes pouzit taku sietkovanu pokrievku na panvicu, neviem ci to ma nejaky nazov