Prskanie oleja pri varení

25. aug 2024

Cautw dufam ze niesom jedina neviem ako to nase mamicky/babky dokazu ale vzdy ked varim napr maso tak olej namna dakedy tak prska ze to neni normalne a varim id panvice z kilometra a je to hrozne :DD ked vidim ine heny co stoja pri hrnci alebo strkaju prsty dobre ze nie do panvice tak nechapem. Pouzivate daky zazracny olej alebo ako to robite? :D

vanilkovazmrzka
25. aug 2024

Stis intenzitu ohrevu ked ides k panvici ;) a mozno toho oleja pouzi trochu menej. Proti prskaniu pocas vysmazania mozes pouzit taku sietkovanu pokrievku na panvicu, neviem ci to ma nejaky nazov

patka06
25. aug 2024

Olej prská, keď sa do neho dostane voda.
Napr. ak máš čo len trošku mokrý hrniec/panvicu alebo dáš mokré mäso alebo niečo na čom je námraza

viestta
25. aug 2024

maso pred tym ako ho dam na panvicu neumyvam, davam minimum oleja, na kvalitnej panvici viac nie je nutne. Ked vysmazam, tak vysoka vrstva oleja, nepreplnovat panvicu a vzdy dalsiu davku davat do prehriateho oleja.

jumama
25. aug 2024

Alebo aj ak das pokrievku a potom ju das dolu - ta para z nej saa skvapalni a kapne do oleja a to prska.

bublinka1426
25. aug 2024

olej je rozpaleny kvapne nan daco studenjsie a hned prska

vanilkovazmrzka
25. aug 2024

https://www.ikea.com/sk/sk/p/klockren-mriezka-4... taketo som myslela, para cez to prejde, olejove frkance to ciastocne eliminuje

michaela329
25. aug 2024

Dobrý olej, panvicu najskôr rozohriať - až potom dávam olej. Ja mäso umyvam, ale ho aj utieram. Videla som trik s posolenim oleja na panvici - ale neviem, či funguje.

autor
25. aug 2024

Dakujem kraaaasne za rady

thirstymonk
25. aug 2024

Ja už som taky oprskany od oleja kompletne, že možem isť hrať zombika do filmu. :D

stankadu
25. aug 2024

Aj ja mám to, čo dávala @vanilkovazmrzka a je to super vecička

luba98
26. aug 2024

Do prskajúceho oleja hoď trofa soli.

luba98
26. aug 2024

Trochu soli a prestane prskať.