Ahojte, prosím si od vás nejaké recepty (najlepšie také čo budú trvať Max 2 hodiny keďže chodím do práce a nie vždy sa mi po nej chce vyvarat) 😀 v poslednej dobe mám pocit že varím stále dookola to isté tak sa obraciam na vás ☺️
Ak máte v obľube cestoviny tak možno toto
https://www.podravka.sk/recept/1099910/cestovin...
Francuzske zemiaky, perkelt, cestoviny na x sposobov, ja mam rada aj zemiaky pecene v supke k tomu potom maslo a kyslu smotanu, leco, hrachovu kasu, ryzu s hrachom, vajickove halusky, privarky su rozne, fazulova polievka s parkom a chleba k tomu, jaternice len upecene s chlebom a kyslu uhorku alebo s kapustu, pohanka na rozne sposoby,..
Planuj si jedalny listok na tyzden dopredu, ja si napr 1x tyzdenne nacistim cibulu cesnak zeleniny na polievky prilohy, cez tyzden akoby som nasla, cestoviny uvarim vecer, halusky tiez, polievky su ultrarychle same osebe, losos sa upecie v rure za 20 minut bez akejkolvek prace, aj prilohy vies navarit tak, aby jeden bola ryza s maskom a dalsi den rizoto, treba popremyslat a ulahcis si pracu, zemiaky varim naraz viac, polku necham na kasu a druhy den zvysne peciem v rure, atd atd
to myslis vazne? Rychly recept do 2 hodin? asi nemame rovnaku definiciu "rychleho" chodim do prace, bezny pracovny cas 8h-18h. Pridem domov a keby som mala uvarit nieco "rychle" do 2 hodin tak veceriame neviem kedy. U mna su rychle 20minutovky...
@cookie29 ten nadpis som nenapísala ja , ale mi to tam samo nejako dalo , neviem ako to tu funguje :D a ja robím len 8h, nie 16h, varenie má celkom aj baví takže 2h je u mňa v pohode :D a mohla by si sa teda podeliť o nejaku 20minutovku , tou by som tiež neohrdla :D
@alanteriel tak ja nastastie tiez netaham 16ky, to si neviem predstavit... ale mame normalny pracovny cas s povinnou prestavkou na obed (1.5hod)... a varim celkom rada, je to relax, ale skor cez vikend, alebo prazdniny... cez tyzden je to vazne "hot"
Casto robim rychle zeleninove polievky, hustejsie, ci uz mixovane alebo nie. Rozne na styl "rizota" s ci uz s ryzou alebo napriklad cervenou sosovicou. Casto robim aj nieco na styl "ciny/soté" proste na panvici opeciem na rezance nakrajane kuracie maso, k tomu zeleninu, co dom dal a podusim. Ako priloha ci uz zelenina, alebo ryza/cestoviny... falosna bolonska z cervenej sosovice je tiez oblubena... nehovorim, ze vzdy som do 20min presne... niekedy 25 a pod... je to otazka aj sposobu pripravy aj krajania... napriklad do zeleninovej polievky nakrajam zeleninu nadrobno alebo dokonca nastruham. Rychlejsie sa uvari. Ked peciem zemiaky, idu na mesiaciky/kocky. Ked robim maso, nakrajam na rezance, je to rychlejsie aj sa "menej" zje. Ked dam platky, kazdy si vezme platok. Na kusky mi pre 4 ludi stacia 3 platky...
Skupina dnes na obed