Príprava pohánky

rotoro
26. mar 2021

Dobrý večer, rozumie niekto pohanke?
Začala som jest pohánku najprv tmavú a teraz svetlu. Namočím ju do studenej vody potom len scedím a jem.
Ale keď sa moči tak je potom voda taka lepkava ako keby sa zrazila tak zrôsolovateje zhustne je taka slizova.
Vie niekto ci je to v poriadku alebo nejaká vada?
Lebo nechcem ju premyvat kvôli cenným látkam. Aj pohánka je potom lepkavejsia. Keď je to OK tak to by mi nevadilo ale neviem čím to je. Pri tej tmavej to tak.nebolo

bloger
26. mar 2021

vôbec to nie je žiadna vada je to úplne normálne

rotoro
autor
26. mar 2021

@bloger ďakujem a čím to je

rotoro
autor
26. mar 2021

@rotoro lebo tmavá nebola lepkava

bloger
26. mar 2021

@rotoro pohánku najprv prepláchni pod studenou tečúcou vodou aby si odstránila nechcený pach a nečistoty ale vraj tmavá je lepšia skús si pozrieť o tom viac na internete a kúp si radšej mechanicky lúpanú

lindous
26. mar 2021

@bloger tmavá pohánka je práve tá teplom lúpaná (stmavne pražením) a svetlá mechanicky

bloger
26. mar 2021

@lindous prepáč zle som si to prečítal

lindous
26. mar 2021

@bloger nič, nič, ja len pre info 😊

bloger
26. mar 2021

@lindous ak vieš o tom viac tak napíš ja som si tiež len internetom pomohol

lindous
26. mar 2021

@bloger práveže veľa o tom neviem, mne obe chutia zatuchnuto, nemôžem si pomôcť 😂😂 zisťovala som si len rozdiel medzi nimi, keď som chcela pohánku skúsiť

bloger
26. mar 2021

@lindous ja som to zisťoval aby som autorke mohol pomôcť neviem o tom veľa ale dúfam že jej pomôže aj to málo čo som zistil mám tu tmu nevidím dobre

rotoro
autor
26. mar 2021

@lindous nepusti náhodou do vody škrob alebo vlákninu?

bloger
26. mar 2021

@rotoro samozrejme

siska53
26. mar 2021

@lindous moj drahy napr.pohanku vobec nemoze ani citit 😅 ani tmavu, ani svetlu..ale..ja som ju vzdy varila. Nikdy nie surovu..

rotoro
autor
26. mar 2021

@siska53 surová ma vraj väčší prinos

tina4931
26. mar 2021

Ja pohánku vždy len varím, nepočula som, že stráca prínos. K tomu pridám vždy niečo - mrazenú zeleninu väčšinou, cesnak,korenia, cibuľu.... Inak to môjjj nezje.

rotoro
autor
26. mar 2021

@tina4931 a co ten sliz zo svetlej pohánka namočené nevie nikto?

lindous
26. mar 2021

@rotoro to bude tamker určite škrob 🙂

dussi
29. mar 2021

@rotoro recept od kuchárky čo pohánku denne od narodenia je.

https://www.youtube.com/watch?v=nhbU7-70TzM
zaba21
29. mar 2021

@rotoro
Pohánku dávam napríklad do zeleninového polievky, ale veľmi chutná je aj paradajková polievka s pohánkou + dochutiť bazalkou.

zaba21
29. mar 2021

A teda v živote som nepočula, že by sa pohánka jedla surová.
A dosť používam pohánkovú múku, keďže je bezlepková.