Dobrý večer, rozumie niekto pohanke?
Začala som jest pohánku najprv tmavú a teraz svetlu. Namočím ju do studenej vody potom len scedím a jem.
Ale keď sa moči tak je potom voda taka lepkava ako keby sa zrazila tak zrôsolovateje zhustne je taka slizova.
Vie niekto ci je to v poriadku alebo nejaká vada?
Lebo nechcem ju premyvat kvôli cenným látkam. Aj pohánka je potom lepkavejsia. Keď je to OK tak to by mi nevadilo ale neviem čím to je. Pri tej tmavej to tak.nebolo
Ja pohánku vždy len varím, nepočula som, že stráca prínos. K tomu pridám vždy niečo - mrazenú zeleninu väčšinou, cesnak,korenia, cibuľu.... Inak to môjjj nezje.
@rotoro recept od kuchárky čo pohánku denne od narodenia je.
A teda v živote som nepočula, že by sa pohánka jedla surová.
A dosť používam pohánkovú múku, keďže je bezlepková.
vôbec to nie je žiadna vada je to úplne normálne