Príloha k mäsu/jedlu

22. sep 2022

Prosím vás, snažím sa obmedziť sacharidy - ryža, cestoviny, zemiaky. Čo by som mohla ako prílohu? K mäsu, rybe. Väčšinou si dávam šalát - paradajka, paprika, uhorka...ale chcelo by to zmenu. Napr.nejake zeleninové placky by mohli byť? Niečo, čo by som mohla mať v chladničke zo 2 dni. Ďakujem

doriiis
22. sep 2022

Cuketove placky napr

luccija
22. sep 2022

Hraskove pyre, karfiolove
dusenu brokolicu, tatziky uhorkovy salat, grilovanu zeleninu, rukolu paradajky...spenatove listy, alebo duseny spenat

luccija
22. sep 2022

Ja som to hraskove pyre robila prvy x a bolo vyborne

ludmilik13
22. sep 2022

jasne, to kludne mozes. ja mam rada ako prilohu napriklad pecenu zeleninu, mrkva, zeler, cibula, batat. no proste kadeco, to sa aj dobre obmiena. alebo potom zelene salaty, ze kadejake druhy salatu si zmiesam, k tomu lyzica bieleho jogurtu.

tamvtme
22. sep 2022

Uz spominana pecena zelenina, kase z tekvice/mrkvy/ inej korenovek zeleniny/hrasku....karfiolova "ryza", zapekama brokolica so syrom...zelerove hranolky...

viestta
22. sep 2022

Bataty na každý spôsob a tepelne upravenú zeleninu.

luccija
22. sep 2022

Alebo zelene lusky na masle, okorenit, psolit

koliesko642
22. sep 2022

Karfiolova ryža, pečená zelenina(cuketa, paprika, cvikla...) dusene fazulove lusky, varena brokolica....MNAM

akvi
22. sep 2022

Bataty obsahuju vela sacharidov, takze tie by som ja len s mierou. Teraz v sezone je skvele tekvicove pyre, alebo pecena cvikla, pecena tekvica a pod. Najmenej sacharidov maju strukoviny, ja mam rada napr. cervenu sosovicu, alebo si kupujem taku zmes, ako hrstka, ale je tam len viac druhov sosovice a nejake vlocky, z toho sa da tiez spravit priloha. No a neviem, ci ti ide prvoplanovo o znizenie sacharidov, alebo len vynechanie tych "horsich", ako cestoviny a pod. Ale u nas ako priloha fici aj pohanka, pseno, quinoa.

natalala
22. sep 2022

Ja robievam pyre z hokaida, alebo grilovanu zeleninu (napr cukina, sampiony, baklazan, mrkva, hokaido, cvikla), varena brokolica/karfiol, lusky…Takto na jesen a v zime mi viac chuti tepla zelenina a salaty zas v lete.

autor
22. sep 2022

Ďakujem za tipy. Chcem trochu schudnúť, plus zmenit trsoku jedálniček. Musim variť pre zbytok rodiny, tak chcem si aspon tou prílohou trosku pomôct....

slapina
22. sep 2022

tak za mňa jedine zeleninka ako príloha. ak ti teda nevyhovujú zemiaky či cestovina.

autor
22. sep 2022

@akvi tu zmes normalne varíš? Ako?

luccija
22. sep 2022

@akvi co to je za zmes?ja kupujem len hrstku na poievku

akvi
22. sep 2022

Zmes sa volá "pestrá šošovicová zmes" a robím z nej aj klasika polievku, ale aj ako príloha je super, normálne uvarím a zlejem vodu, alebo ak robím niečo dusené, napríklad kuracie stehná na zelenine, alebo také tie "indické" jedlá ( ja tak volám všetko, čo varím v jednom hrnci a dávam veľa kari korenia 😅), tak to pridám priamo, len to chce proste viac tekutiny. Ja si ju aj namáčam, aby sa rýchlejšie uvarila.

laurar1
22. sep 2022

Celozrnny kuskus, bulgur, pohanku, strukovinove cestoviny. Ja mam napriklad velmi rada paradajkovu sosovicu, sosovicu povaris s krajanymi paradajkami.

casavina
22. sep 2022

Ružičkový kel, zeleninové pyré, karfiolová ryža, zeleninové placky, šaláty, kapustové, pečená zelenina, bulgur, pohánka...

bolarazjedna
22. sep 2022

Ja mam rada mrkvove alebo zelerové hranolky. Normálne ich nakrájať na hranolky, do misky dat trochu olivového oleja, soľ, čierne korenie, pretlačený cesnak, pripadne môžeš aj bazalku, rozmarín, tymián.... Pomiešať v tom hranolčeky a sups do rúry na 200 stupňov. Sú výborné k rybe.

autor
22. sep 2022

Díky moc, ani som nevedela, že to môže byť také pestre

veselo_neveselo
22. sep 2022

Este quinoa, bulgur, cervenu sosovicu (ta sa vari strasne rychlo), hrachovu kasu, karfiol ako ryzu, mrkvove alebo cuketove "spagety". Ja mam ale rada aj sladke zemiaky - nie vela, ale aj kusok staci - a su vyzivne.

Inak, ak mozem poznamku, sacharidy nie su nepriatelom; vacsim "zlom" su tuky. Skus si to odmerat, kolko oleja das do varenia, a prepocitat si to kaloricky na gramaz zemiakov. Mozno budes prijemne prekvapena, ze ked uberies tuku, mozes aj ten zemiak, ci ryzu a na kalorie to vyjde narovnako.