Ahojte, pridavate do orechoveho závinu aj nejake ovocie? Ked robím orechovy tak zostane suchy. Vdaka za tip
Ja davam struhane jablka.
@neferneferuaton nemam rada v orechovom zavine ovocie a ani hrozienka. Suchy nebude ak orechy zmiesas s mliekom ako pise
@diewcatqoo. Ja mam recept, kde sa orechy s cukrom zaleju horucim mliekom.
Ci orechy,ci mak,vzdy primiesam nejaky dzem,lekvar.
Vtedy je chutovo vyborny a ostane Stavnaty.
Alebo robim tak,ze na cesto po celej ploche rozsypem orechy/mak Nato struhane jablka,alebo napr odkostkovane ceresne/visne/slivky,pocukrim a znovu orechy/mak.
Uzasne cosi.
@0silvia0 tie nezjem zavin, kde je dzem ci ovocie.
Varim v mlieku s cukrom, nikdy nie je suchý
@onedaynick ja ovocie davam do strudle, tam mi to pasuje. Ja mam rada jednoduche chute, akurat stedrak robim raz do roka a ten je taky prekombinovany, ale raz do roka mi to nevadi
@elizabet173 hrozienka ludia bud miluju alebo nenavidia. Ja mam z nich traumu z detstva, ked v kupovanej vianocke boli take rozmocene a neesteticke. Odvtedy ak natrafim na hrozienko v kolaci, dojedla som. Ale to nastastie sa uz stava minimalne, kolace s hrozienkami nepeciem ani nekupujem.
Vďaka za tipy. Ja mlieko pridavam. Na 200gramov orechov deci mlieka horúceho ale aj tak nir je šťavnatý
Ahoj, nie, ovocie nepridavam. Ale zmiesam orechy a mliekom. Nie vela mlieka, aby to nebolo riedke.