Hľadám po internetoch, či palacinky chutia lepšie, ak sa dá olej priamo do cesta ale múdrejšia nie som. Máte skúsenosť? V tomto článku som našla veľa receptov ak mojej téme nič:
https://www.receptykulinarium.sk/ako-na-najleps...
Prip. pošlite link, kde je niečo k tomu... dik.
Áno dávam a pri pečení už nepoužívam vôbec
Aj ja dávam do cesta a niekedy dám aj trochu roztopeného masla a vtedy sú jemnulinké ako obláčik. Potom už nedávam olej na panvicu iba pod prvú palacinku.
Aj ja davam do cesta a na prvu dam do panvice kvapku potom uz nedavam
Ja robim len tieto a su uzasne:
3dcl plnotucneho mlieka
2dcl vody
1dcl oleja
200g hladkej muky
2 vajcia
stipka soli
robievam tieto
https://www.mimibazar.sk/recept/5654/genialne-p...
3 2 1 palacinky tento recept robím už roky olej ide do cesta potom dám len pod prvú a finito
Ahoj,ja nedávam olej do cesta,ani na panvicu,palacinky robím na masle.
nedávam...
Tiez robim presne ten co pridala nelca84 a uz nedavam na pavicu olej
Ja davam aj do cesta aj nalejem na vrch cesta a potom uz nedavam na panvicu olej, netreba...
Aj ja som okukala cesto od svokra - on dava do cesta trosku roztopene maslo. Na prvu palacinku si kvapnem olej aj na panvicu, kale potom uz nedavam, netreba, nelepia sa. Dovtedy som robievala tak, ze vzdy som si mastiackou pomastila panvicu a palacinky boli vzdy take tazsie, mastnejsie...
ano ja davam bud rozpustene maslo alebo trocha oleja. potom na panvicu streknem zo spreja olej. da sa aj bez (nie je to kvoli lepeniu) ale ked das olejaj na panvicu tak sa ti urobia take tie bodky a tak by to aj malo byt.
ja pouzivam tento recept - uplne najlepsie palacinky, prave crepes:
3 vajcia + lyzica hnedeho cukru + prava vanilka + stipka soli
to vymiesam, potom vezmem hrncek muky a primiesavam. ono je to taka velmi tuha zmes, az na konci ide do toho mlieko (ale trosku sa moze primiesat mliek pomedzi ked uz je to prilis tuhe). hrncek mlieka - uplne az na koniec po trochach rozmiesat. pol hodinu odstat a dat trocha toho oleja alebo rozt masla.
Ja robím tie čo @nelca84 to sú 3 2 1 palacinky.. akurát že miesto vody som zistila že lepšie dať sódu alebo minerálku 🙂 ten recept je TOP 🙂 🙂 🙂 A vôbec netreba olej na panvicu
Davam maslo, nie olej. Panvicu stale potriem trosku olejom. Taktiez pridavam mineralku ;)
tak podla mna zalezi aj od panvice. ja do cesta nedavam, zdali sa mi potom tazke. a panvicu len suchem maslovackou jemne namocenou tak pod kazdu druhu palacinku. co sa tyka grifov, ja zas dam do cesta stipku prasku do peciva, kamoska zas clapne trocha mineralky ...
@stankadu ja nedavam ani cukor, naucila som sa aj do pecenia cukru davat menej. ani plnku nerobim velmi na sladko a nechyba mi 🙂
nedávam, zľahka prebehnem panvicu maslovackou keď idem liať cesto, tiež nedávam ani cukor
Robim palacinky casto, skusala som dat aj olej do cesta, ale vtedy mi pripadaju palacinky tazke, pretoze toho oleja tam treba pridat vela. Takze robim teraz uz niekolko rokov cesto len z muky, mlieka, vajec, trochy cukru a skorice. Posledne dva roky nahradzam 1/3 muky ovsenymi vlockami. Pred vyprazanim si dam do pohara malinko oleja, strcim don maslovacku a vzdy pred naliatim palacinky jemne pretriem palacinkar maslovackou. Takto zjeme oleja fakt malo, takze nehrozia bolave bruska u deti, aj ked si daju viac palaciniek.
@lazuli skor nemusis potom olejovat opo kazdej palacinkaren