Ahojte, v jednom videu som nasla trik že najskor natrieť vrch torty, priložiť na to papier na pečenie a potom tortu prevrátiť naopak, ozdobiť boky. Na druhý deň tortu znovu prevrátiť a dať dole papier a vrch bude krasne rovný. Robil to tak už niekto? Dá sa ten papier odlepiť bez poškodenia krému?
Robila som tak ale iba z ganážou
ja som tortu otáčala - hore dnom , aby sa troška ten vrch zrovnal, ale nebola ešte natretá krémom.
alebo som vrch torty zrezala nožom...
Robila som tak s čoko ganazou
Nie, tortu mam rovný vždy... vrchny plat ostávam naopak rovnou stranou dole sk ostane "vypukla". Zvyčajne neostane .. korpus keď vytiahnem z rúry prevratim aj s formou naopak.
@kiki68 no modlim sa :D
Išlo to dobre dole a najskôr ako som to dala dole som tortu veľmi dobre zachladila
https://tortyodmamy.sme.sk/vsetko-ostatne/ganache podľa tohto postupu som robila
Tak sa mi to krasne odlepilo a rovnejší povrch som ešte nemala 😍
Vďaka za tip. Ja bežne otáčam tortu, aby bol vrch rovný, ale nikdy mi nenapadlo, robiť to aj s krémom. Určite najbližšie vyskúšam. Prinajhoršom natriem vrch znova.
Teraz som pozrela ten postup, ale tam natreli papier a na to dali tortu. Ty si to tiež tak robila? A dala si tiež ganache, či si mala iný krém?
@h2 ja som robila podľa tohto :
https://www.youtube.com/watch?v=JBpU55XNJl4
Nie a neviem si predstavit ten pruser keby mi ten papier nejde dole. Ale skusit to mozes, nechaj to zatuhnut a otoc to. Sama som zvedava co to spravi