Prevrátená torta kvôli ostrému vrchu

23. dec 2023

Ahojte, v jednom videu som nasla trik že najskor natrieť vrch torty, priložiť na to papier na pečenie a potom tortu prevrátiť naopak, ozdobiť boky. Na druhý deň tortu znovu prevrátiť a dať dole papier a vrch bude krasne rovný. Robil to tak už niekto? Dá sa ten papier odlepiť bez poškodenia krému?

kiki68
23. dec 2023

Nie a neviem si predstavit ten pruser keby mi ten papier nejde dole. Ale skusit to mozes, nechaj to zatuhnut a otoc to. Sama som zvedava co to spravi

83lenka83
23. dec 2023

Robila som tak ale iba z ganážou

deti95060810
23. dec 2023

ja som tortu otáčala - hore dnom , aby sa troška ten vrch zrovnal, ale nebola ešte natretá krémom.
alebo som vrch torty zrezala nožom...

animus
23. dec 2023

Robila som tak s čoko ganazou

autor
23. dec 2023

@83lenka83
@animus to mi príde ešte viac lepiace. Takze dalo sa to dať dobre dole?

simca06022011
23. dec 2023

Nie, tortu mam rovný vždy... vrchny plat ostávam naopak rovnou stranou dole sk ostane "vypukla". Zvyčajne neostane .. korpus keď vytiahnem z rúry prevratim aj s formou naopak.

autor
23. dec 2023

@kiki68 no modlim sa :D

animus
23. dec 2023

Išlo to dobre dole a najskôr ako som to dala dole som tortu veľmi dobre zachladila

animus
23. dec 2023
autor
24. dec 2023

Tak sa mi to krasne odlepilo a rovnejší povrch som ešte nemala 😍

h2
24. dec 2023

Vďaka za tip. Ja bežne otáčam tortu, aby bol vrch rovný, ale nikdy mi nenapadlo, robiť to aj s krémom. Určite najbližšie vyskúšam. Prinajhoršom natriem vrch znova.

h2
24. dec 2023

Teraz som pozrela ten postup, ale tam natreli papier a na to dali tortu. Ty si to tiež tak robila? A dala si tiež ganache, či si mala iný krém?

autor
24. dec 2023

@h2 ja som robila podľa tohto :

https://www.youtube.com/watch?v=JBpU55XNJl4