Ahojte, asi pred mesiacom sme dali do suda kapustu, na 30 kg krajanej kapusty sme podľa rady známych dali 1 kg soli. Samozrejme, kapusta je slaná... Až veľmi slaná. Je Kysla, ale aj soľ tam prenikavo cítiť. Zistili sme to až neskoro, v podstate až pri prvom ochutnani. Je ešte nejaká možnosť na opravu? Nakladali sme pred mesiacom... Alebo môžem používať aj slanú, len ju jednoducho nebudem soliť pri varení? Joooj, keby ste vedeli, ako má tá kapusta mrzí...
@pondelok01 myslíš pred jedením? Alebo celkovo všetku?
Pred varenim
Pred varením stačí kapustu prepláchnuť.
Nikdy kapustu nesolim pri varení
Dobre je poumyvaj a, keď bude málo kyslá a slaná dolejes kapustovou vodou
Ďakujem za rady ♥️
To my sme dali na takú váhu asi aj viac ako kilo soli, presolena nie je pekne kvasi v sudku, keď tak sa pred varením prepláchne a všetko okej.
Joj, ja som také nervy mala sama na seba, že sme sa nepopytali viacerych... Ale fakt až po mesiaci som zistila, aká je slaná...
@sigma510 a nezhorkla, alebo príliš nezmakla? Svokor ma straší, že zhorkne a pokazí sa, že už nič z nej...
na 30 kg davane bezne kilo soli. ale cast soli sa strati pri zmykani, ked kapusta pusti vodu a sol ostane vo vode, ktoru vylejeme
Ked ju popreplachuješ, strati kyslost. Kapusta sa naklada pomerom sto kil kapusty jedno kilo soli. Ja by som skusila uvariť z nej, pridat cukor, iba malo preplachnuť. Najprv male množstvo. Mozno dat dva zemiaky. Vraj tie beru sol pri varení.
Ešte sa nám asi nestalo ze by zhorkla, dokonca teraz sme robili kapustnicu z kapusty co sa nakladala na jeseň minulý rok a nič jej nie je.
A ked ju preplachnes dobre, nie je to lepsie potom o cosi? Stale lepsie ako ta co tu pisala minule, ta mala 60 kg a nejedlej, pokazenej. Presolena je to najmenej.