Prekysnuté cesto

tvyks
27. jún 2022

Ahojte..prosim vas mate skusenost?robim kolac kysnuty slivkovy a mam rcp 500g polohruba,300ml mlieko,150olej,polka kvasnic,-robim z toho cesta pizzu vzdy je vysoke..dnes som dala na 10minut kvasnice do mlieka ale vyliala do muky az po pol hodine lebo malu som kojila..a cesto vykyslo ale bolo strasne take penove a teraz po upeceni teda moc nenabehlo ..to bude vobec jedle?!😀stalo sa vam to niektorej?dakujem

tapala
27. jún 2022

Vsak uvidis, ked sa upecie, ze ci bude dost makke, ale nemyslim si, ze by bolo akoze zle, ze by sa jest nedalo.

metuzalem
27. jún 2022

@tvyks nabuduce prekysnute cesto este raz trocha premies a znova nechaj nakysnut cca 30 min.

tvyks
autor
27. jún 2022

@tapala mne to nikdy neurobilo ani neviem ako vyzera prekysnute cesto..vsak otravene to nebude ale prekysnute chuti nejak zle?

tvyks
autor
27. jún 2022

@metuzalem neviem ani ako vyzera a chuti prekysnute cesto..len ze namiesto 10min.kvasnic v mlieku to tam bolo pol hodiny a potom bolo take bublinkove..to bude citit na chuti ?!

deti95060810
27. jún 2022

skôr si ho mala riedke... môže sa stať že sa ti bude ťažšie piecť....

metuzalem
27. jún 2022

@tvyks nemyslim ze by bol rozdiel v chuti

emilka_1
27. jún 2022

@tvyks jedlé bude 🙂
Ak ti nabudúce prekysne cesto, primiešaj 1PL múky a zamies znova, pekne znovu nakysne.
Ja cesto na pizzu robím 500g múky, 250g vody, 2PL oleja, 10g soli, sáčok sušeného droždia. Pekne na tenko sa vyvalka, nachádžeš naň, čo chceš a je ako z pizzerky 🙂

tvyks
autor
27. jún 2022

@emilka_1 dakujem skusim😉👍