Zdravím vás a prosím o radu. Prečo sa skorocelové listy nemôžu variť? Je to preto, že stratia cenné látky alebo sa uvoľnia nejaké škodlivé? Robím si totiž po prvýkrát domáci skorocelový sirup. Na internete som našla postup, ze listy pomixujeme, prelejeme prevarenou vodou a dáme dusit spolu s cukrom. Zmes sa nesmie variť. Mne sa však stalo, že aj na slabom stupni zmes bublinkovala, keď som odokryla pokrievku. A teraz neviem, či to mám vyhodiť alebo to nevadí 🙈
Ďakujem pekne za odpoveď, ak sa v tom niekto vyzna.
@juditkap ahoj, ja som robila tiež prekladaný skorocel s cukrom, a ten cukor sa vôbec nerozpustil. Nech som potom robila čokoľvek, proste sa nerozpustil.
no tento recept nepoznam, ja ho nakladam do skla po vrstvach, skorocel, cukor, skorocel cukor, , zatvorim a zakopeme ho do zeme, potom vyberieme , zcedime, dame do chladu