Prečo sa skorocel nesmie variť?

juditkap
12. máj 2024

Zdravím vás a prosím o radu. Prečo sa skorocelové listy nemôžu variť? Je to preto, že stratia cenné látky alebo sa uvoľnia nejaké škodlivé? Robím si totiž po prvýkrát domáci skorocelový sirup. Na internete som našla postup, ze listy pomixujeme, prelejeme prevarenou vodou a dáme dusit spolu s cukrom. Zmes sa nesmie variť. Mne sa však stalo, že aj na slabom stupni zmes bublinkovala, keď som odokryla pokrievku. A teraz neviem, či to mám vyhodiť alebo to nevadí 🙈
Ďakujem pekne za odpoveď, ak sa v tom niekto vyzna.

lucik194
12. máj 2024

no tento recept nepoznam, ja ho nakladam do skla po vrstvach, skorocel, cukor, skorocel cukor, , zatvorim a zakopeme ho do zeme, potom vyberieme , zcedime, dame do chladu

h2
12. máj 2024

@juditkap Určite nevyhadzuj, žiadne škodlivé látky sa z toho neuvoľňujú, nemajú aké. Tipujem, že var sa neodporúča kvôli stratám vitamínu C.

juditkap
autor
12. máj 2024

@lucik194 ano, tento chcem vyskúšať nabudúce 😉

juditkap
autor
12. máj 2024

@h2 ďakujem pekne 🙏, idem hneď na to ☺️

findomatej
16. máj 2024

@juditkap ahoj, ja som robila tiež prekladaný skorocel s cukrom, a ten cukor sa vôbec nerozpustil. Nech som potom robila čokoľvek, proste sa nerozpustil.