Ahojte,prosim Vas , robila som omáčku na cestoviny . Robím to bez receptu cely zivot, ale teraz ma prekvapila. Osmazila som cibuľu potom kur.maso pridala vodu ,čerstvu smotanu, šampiňóny, strúhaný syr. Všetko ôk ako vždy a zrazu asi po 10 minútach sa zrazila . Nechápem to. Prosím o radu preco sa to mohlo stať a ako to napraviť. Dakujem
Smotana sa mohla zraziť preto, ak si ju studenú dala rovno do omáčky.. Vždy si ju nechávam vylozenu pred tým.. Alebo mohla byť pokazená a zrazila sa?
- stará smotana
- pozri zloženie smotany, nie vždy smotana obsahuje len smotanu
- hríby aké? Sterilizované často obsahujú kyselinu citrónovú
- syr aký? Zloženie.....
Teplota surovín bola rovnaká??
pri jednorazovom neuspechu by som sa tym asi nezatazovala. ja smotanu a syr davam uplne nakoniec a potom uz pockam len na male bublinky, nenechavam uplne prevriet. ved hriby su uvarene. nikdy smotanu uplne neprevaram, zatial sa nic nepokazilo 😀