Prečo sa mi zrazila omáčka na cestoviny?

7. sep 2021

Ahojte,prosim Vas , robila som omáčku na cestoviny . Robím to bez receptu cely zivot, ale teraz ma prekvapila. Osmazila som cibuľu potom kur.maso pridala vodu ,čerstvu smotanu, šampiňóny, strúhaný syr. Všetko ôk ako vždy a zrazu asi po 10 minútach sa zrazila . Nechápem to. Prosím o radu preco sa to mohlo stať a ako to napraviť. Dakujem

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadulamamula
7. sep 2021

Smotana sa mohla zraziť preto, ak si ju studenú dala rovno do omáčky.. Vždy si ju nechávam vylozenu pred tým.. Alebo mohla byť pokazená a zrazila sa?

jankapepe
7. sep 2021

- stará smotana
- pozri zloženie smotany, nie vždy smotana obsahuje len smotanu
- hríby aké? Sterilizované často obsahujú kyselinu citrónovú
- syr aký? Zloženie.....

Teplota surovín bola rovnaká??

janetinka27
8. sep 2021

pri jednorazovom neuspechu by som sa tym asi nezatazovala. ja smotanu a syr davam uplne nakoniec a potom uz pockam len na male bublinky, nenechavam uplne prevriet. ved hriby su uvarene. nikdy smotanu uplne neprevaram, zatial sa nic nepokazilo 😀