Ahojte gazdinky. Robila som hribovu mliečnu polievku. Dala som do nej čerstvé domáce kravské mlieko a sladku smotanu a zatrepku z hladkej muky. Keď som nakoniec pridávala ocot, tak sa mi polievka zrazila. Nechápem prečo, pretože vždy ju robím rovnako, akurát teraz som robila druhýkrát z domáceho mlieka (minulý týždeň som robila bielu zemiakovú z domáceho mlieka a zrazila sa mi tiež). Keď dám všetko kupované, nestane sa mi to... V čom môže byť problém?
@jaja1979 no,sama som zvedava....ja davam kyslu smotanu,nie sladku a ocot nedavam,cize neviem. Ale niekde so.citala,ze ked dame prevareny ocot,ze sa polievka nezrazi,len neviem,ci je to pravda.
Ocot sa nikdy nemá dávať do vriacej polievky a neverím že sa ti to inokedy nezrazí
@terezka1947 a v obchode kupujem len to vo fľašiach s krátkou trvanlivostou... Tak neviem, nabudúce asi skúsim dať ocot do odstavenej prevarenej polievky, uvidíme, čo to spraví...
@jaja1979 dnes som to prave riesila, tiez sa mi zrazil privarok. Pridala som za CL sody bikarbony pomalicky, bude bublat ako dive, ale tie zrazeninky povolia.
@margareta15 fíha, to som ešte nepočula👍👍
Keď robím napr.sosovicovu polievku nakyslo,vždy dám ocot zohriať na chvilku,potom sa nezrazi..
@jaja1979 mna mama ucila, ze ocot az do odstaveneho, idealne niekolko minut po. Urcite nie do vriaceho.
Ja idem na to opačne ako vy 😉 Najprv dám ocot, nechám polievku zovrieť a až potom zátrepku. Nikdy sa mi polievka nezrazila. Takto to robila už moja starká.
Tak ja davam do polievky kyslu smotanu, ked tak, zmiesanu so smotanou na varenie a nezraza sa mi nic ani s octom. Ale vacsinou ho ani nedavam, davala som uz aj citron miesto octu, alebo si to kazdy naoctuje kolko chce na tanieri. Inak som o tom ohriatom octe pocula od susedky, na panvici prevrie a supne do polievky :D
Inak ked robim napr. fazulkovu na kyslo, tak uz do tej vody kde sa vari fazula davam hned na zaciatku ocot.. a mlieko/smotanu az potom.
@jaja1979 nasla som to ako prvu pomoc na Vareche.sk a pomohlo
Prvú si daj múku (zátrepku, zásmažku) .
@jaja1979 Ak das ocot do vriaceho mlieka a coilen trosku varis, v podstate robis syr.... a to je jednoduhsie s domaceho mlieka ale ja robim tvaroh aj z kupeneho pasterizovaneho mieka, tak ze dam ocot a privediem do varu... tym ze mas este aj smotanu, mas tam este viac bielkoviny na tvorbu syra.
Ako radia, pridaj ocot az uplne na konci ked sa prestane varit. U nas sa daval ocot az do taniera... kazdy podla chuti.