ahojte baby poradte mi uz roky peciem a nikdy sa mi to nevstavalo neviem ci je chyba v masle ale stale ked peciem sa mi zrazi plnka popritom mam vsetky ingrediencie v izbovej teplote!!!!uz neviem co mam robit postupne vsetko pridavam nie tam dam naraz maslo alebo nieco ine skusala som tu plnku aj rozpustit ale sa mi zrazilo aj tak ja uz neviem poradte mi tak rada peciem
presne tak ako píše anjelicek26. Problem môže ešte byť ten, že keď dávaš do masla veľa mlieka, teda pudingu tak vtedy sa ti zrazi. Niekedy ked nie je kvalitne maslo, tak sa to zrazí aj ked tam dáš ani nie pol litra pudingu. Ja ked robim plnky, tak dávam pre istotu tak z pol deci menej mlieka. Skús napísať do temy marcipanové torty, alebo tak nejako sa to volá . Sú tam veľmi zlaté baby. Poradia ti.
Súhlasím s anjelicek, ešte pridám, ak miešaš pudingovú s maslovu, tak tú pudingovú musíš dôkladne vychladiť. Nie na izbovú, skôr na chladnejšiu teplotu. A neviem aké maslo používaš. Ja dávam dobre vymiešanú maslovú plnku do studenej pudingovej hneď všetko, nie po troške a nezrazí sa mi.
to musis asi konkretne napisat o ake plnky ide 😅
asi si ju priliz preslahala. Ale da sa opravit tak ze ju trosku zahrejes v mikrovlnke rozmiesas , neslahaj a nechas stuhnut, alebo daj rozpustit nove maslo a toto do masla postupne primiesavaj
uvar si vzdy cukor v pudingu. potom ten puding slahaj a az do tejto masy pridaj maslo/margarin. dokonca si maslo mozes nahriat. plnku budes mat ako penu - kremovej konzistencie. ja zasadne nerobim s vyhchladenym materialom!!! a pozor na preslahanie. ak dlho slahas, tiez sa ti moze masa seknut. tiez kakao pridaj az na koniec a iba rychlo zaslahaj. ak sa ti zrazi kakaova plnka, zachranit ju mozes prislahanim roztopenej cokolady.
aj mne sa zrazila plnka dokonca 3 krat po sebe predtym sa mi to nikdy nestalo vraj je to tym ze je hera, maslo a pod. zle uskladnovane v obchodoch
ale poradím ti super fintu do zrazenej plnky priievaj horuci olej cca pol deci, znova sa ti krásne spoji dokonca to funguje aj pri plnke šlahanej nad parou 😉
presne ako píše vierkasteffi mne sa tiež v poslednej dobe zrazí plnka, ale mám podozrenie na to maslo, lebo nie vždy robím s pudingom... a to už roky vypekám....a toto sa mi veru nikdy nestávalo... musím vyskúšať nabudúce tvoju fintu s olejom
ahojte,mne ked sa zrazi plnka , jednoducho ju dam v miske nad hrniec, v ktorom vrie voda,slaham znova a je znova dobra. To iste robím s pomazankou,ak sa zrazi.Vsetky ingrediencie maju mat rovnaku teplotu.. Naucili ma to kucharky v praci 😉
nám keď sa v škole zrazila plnka, tak sne ju nahrievali vo vodnom kúpeli a počas nahrievania sme ju ručne šlahali.....to by Ti malo pomôcť......hm....a nechápem prečo sa Ti zrazí keď máš izbovú teplotu všetkých surovín......Nakrájaj si vždy maslo na kocky a nechaj ich teda chvíľu na nejakom teplom zdroji, ale nenechaj ho rozpustiť!!!!!
perfektná rada od vierkasteffi...vyskusala som to s tym horucim olejom na zrazenu plnku a ono to funguje... paráda,cely zivot sa s tym trapim a ono to je take jednoduché. Dakujeme za to,ze si sa s nami podelila o tuto skvelu radu. Vdaka za vsetky zienky.pa 😉
ahojte trosku zmenim temu .. akurat som robila zelatinu ale je dost riedka podla vas este stuhne?? robila som podla navodu tak neviem
želatinu nesmieš variť iba zohriať
mne ked sa zrazi plnka tak do nej icnem cele surove vajicko a dobre rozslaham a o zrazeni ani stopa
Ja robievam plnku takto: http://www.sladky-zivot.sk/salkovo-pudingova-pl...
S maslom sa mi nestalo, že by sa mi plnka sekla. Musí to byť pravé maslo, nie žiadne s prímesou rastlinných tukov. Seknúť sa lúbi krém aj s Herou.
A ja keď robím krém, tak si uvarený puding dobre vychladím, aj salko je z ladničky a maslo, to je tiež. Maslo si len nakrájam, nechám chvíľu postáť a môžem šľahať....
musíš dávať všetko puding spolu s maslom, alebo ked dávaš žltky tak musia mať približne rovnakú teplotu. Ak dáš do teplej vlnky studené vajíčko z chladničky tak sa zrazí a musíš to primiešavať pomaly, po troche
som v šoku... 😖 😖 😖 každá rada je iná.... 😕 😕 😕 😕 😕 jedni radia zohriať, iní studené spolu rozmixovať... dalšia zase surové vajce do zrazenej plnky... som v šoku.... 😀 😀 😀 😀 😀 😀
woooooooooooooow s tym olejom zafungovalo, plnkla zachránená, hurááá :D
Tak dnes uz. keď. som bola odhodlana robit novu karamelovu plnku nasla som radu s.olejom od @vierkastefi tak som.dala zrazenemu kremu poslednu sancu a super to dopadlo 🙂 to teda uz mám.pecenie dost dobre zvládnuté a prvy.krat sa mi.stalo niečo taketo. Ale super finta 🙂 dákujem
Neverila som, ale skúsila - naozaj som pridala som do zrazenej plnky pol deci horúceho oleja - a plnka spievala. Ďakujeeeeem! 🙂 🙂 🙂
dievence,nikolkokrat sa mi zrazila poleva na kokosove jeze,no zufalstvo:Budeme mat oslevu tak skusim znova a ak naaaaahodou,tak vyskusam ten olej pridat,ism Vam ci to pmohlo,vierkasteffi dufam,ze tvoja rada zafunguje 🙂
To s tým olejom funguje!!! Ďakujem dievčatá za pomoc!!!
@vierkasteffi vďaka za vašu radu. 🥰🥰 Zachránený kolac
Ak robis pudingovu ci salkovu, tak do masla pridavat po lyzickach puding ci skaramelizovane salko, slahat na vysoke otacky, ine ti neporadim. Rozpustit potom je hlupost, jedine skusit rozoslahat tie hrudky, ale ak to rozpustis, to je uz uplny koniec.