Prečo sa mi roztečie torta a koláče?

27. jan 2024

Robila som tortu upečeny korpus a na to nepeceny krém ako do cheesecake klasika masrpone šľahačka kyslá smotana, chladil sa cez noc a další deň keď som vytiahla z formy ( nechala som len spodok ako podnos) tak krém opadáva aj teraz keď je v chladničke zas ďalšia časť opadla
Deje sa mi to aj keď robím cheesecake pritom vždy každý recept je rovnaký čo sa týka týchto plniek, smotanu som dala kunin 33%
Prečo mi to nedrží?

maickamf
27. jan 2024

Skus dat nabuduce stuzovac 🤷‍♀️. Robis podla receptu? Mozno das vela slahacky a je to riedke...

h2
27. jan 2024

Ak máš korpus len dole a na ňom vysokú vrstvu mascarpone, šľahačka, kyslá smotana, tak to ti bez pomoci držať nebude. Buď pridaj želatínu, alebo vynechaj kyslú smotanu a daj rozpustenú bielu čokoládu.

lindous
27. jan 2024

Čo znamená, že krém opadáva? Ak sa rozteká, tak mne zredlo mascarpone, keď bolo presľahané.... inak do takýchto nepečených cheesecakov a smotanových krémov zvyknem dať želatínový stužovač za studena, ale nepoužívam podľa návodu, iba 1-2 lyžice postupne zašľahám do krému, nemám rada, keď to má úplne želatínovú textúru 🙂

bykaterina
27. jan 2024

Máš to riedke nebude to to držať. Nájdi si iný recept kde ide napr želatína Alebo pečený

patka06
27. jan 2024

Nie je tam zložka, ktorá by stuhla.
Nabudúce pridaj stužovač, čokoládu alebo si nájdi iný recept na krém

domak2
27. jan 2024

Ja tento krém poznám len bez kyslej smotany s bielou čokoládou. Práve na to zatuhnutie

13uzivatelka11
27. jan 2024

Preslahala si mascarpone. Treba vypnúť mixér hneď ako to ztuhne

jaja20
28. jan 2024

Nabudúce použi namiesto klasickej šľahačky tú od Vitala. Je perfektná, drží tvar aj bez stužovača.

zuzuliennka1
28. jan 2024

ja mam recept na cheesecake, naspodok pomlete keksiky s maslom, nepecie sa vopred, a na to hned krem z mascarpone, tvarohu (jemny), kyslej smotany, cukru, vajce a 1 pl muky, drzi uplne pevne

nixie144
28. jan 2024

Veľa tekutých prísad-šľahačka, smotana...treba pridať želatínu

petulda333
28. jan 2024

@jaja20 ale je hnusna,chuti strasne umelo

petulda333
28. jan 2024

Aky pomer davas? Lebo robi sa plnka mascarpone a slahacka a stuhne,takisto kysla smotana s cukrom a stuhne,cize v surovinach problem nie je. Len pomer aky

jaja20
28. jan 2024

@petulda333 Pre nás nie. A okrem toho, vždy do krému ešte niečo pridávam, takže v konečnom výsledku je chuť iná.

petulda333
28. jan 2024

@jaja20 ja som ju raz kupila,lebo v obchode inu nemali. Urobila som ako vzdy s cokoladou a mascarpone a my sme to tam citili stale

h2
28. jan 2024

@jaja20 Teraz som pozrela zloženie toho výrobku, lebo teda šľahačkou sa to nazvať nedá a toto by som veru nezjedla.

jaja20
28. jan 2024

@petulda333
@h2
Ženy, veď ja vás nenútim,aby ste to vy osobne používali, keď vám to nechutí. Mne sa osvedčila, preto som ju poradila autorke,lebo sa zaručene neroztečie. Ja zase v zákuskoch nepoužívam želatínu,lebo tá má pre mňa pachuť. Vždy ju zacítim 😝
Proste, 100 ľudí,100 chutí.

petulda333
28. jan 2024

@jaja20 a my to piseme,aby autorka nevyhodila peniaze von oknom za nieco umele

jaja20
28. jan 2024

@petulda333 Otázka znela, čo jej udrží krém v pevnom stave. Na to som jej odpísala a už nechám na ňu, či to vyskúša. Ty nemôžeš vedieť, či jej to bude alebo nebude chutiť.

petulda333
28. jan 2024

@jaja20 to ano,ale rada upozornim. Pretoze ty si prva ktora tvrdi,ze chuti. Inak neviem o nikom

jaja20
28. jan 2024

@petulda333 Tak to ju podľa teba asi vyrábajú a predávajú na Slovensku v obchodoch iba pre mňa, či čo si tým chcela povedať? 😁 🤦

petulda333
28. jan 2024

@jaja20 no napr aj pre tych co maju abkm. Svokra ju kupuje,lebo z klasickej je jej zle. No nechuti jej. A nepisem,ze nikomu nechuti,ale ja takych nepoznam a to peciem torty dost. A kazdy chce poctivu smotanu

jaja20
28. jan 2024

@petulda333 Ja pečiem len pre našu rodinu a nám vyhovuje. Iní ľudia ma nezaujímaju. Nikdy by som nejedla niečo, čo mi nechutí. Ale vážne nechápem, ako to potom môže tvoja svokra nasilu jesť. Veď existujú rôzne druhy krémov,nielen šľahačkove/smotanové.

petulda333
28. jan 2024

@jaja20 on to pouziva minimalne. Jej ale nechutia ani ovsene,mandlove a ine nahrady. Kupi to,co je v akcii.

bubik6x
29. jan 2024

Aj mne sa to stalo, ale všimla som si že tá plnka je riedka ešte predtým než som ju dala na korpus, tak som rýchlo pridala stužovač šľahačky a pomohlo, odvtedy to robím takto stále

petka552
29. jan 2024

Kysla smotana tam nema co hladat. Staci mascarpone so slahackou.

hyta
30. jan 2024

Ja kupujem šľahačku v Lidli, zn. Pilos, pridám i ztužovač šľahačky, kyslú smotanu nedávam a plnka mi vždy pekne drží. Niekedy robím čokoládovú tak, že pridám rozpustenú čokoládu. Nikdy problém nemám.