Robila som tortu upečeny korpus a na to nepeceny krém ako do cheesecake klasika masrpone šľahačka kyslá smotana, chladil sa cez noc a další deň keď som vytiahla z formy ( nechala som len spodok ako podnos) tak krém opadáva aj teraz keď je v chladničke zas ďalšia časť opadla
Deje sa mi to aj keď robím cheesecake pritom vždy každý recept je rovnaký čo sa týka týchto plniek, smotanu som dala kunin 33%
Prečo mi to nedrží?
Ak máš korpus len dole a na ňom vysokú vrstvu mascarpone, šľahačka, kyslá smotana, tak to ti bez pomoci držať nebude. Buď pridaj želatínu, alebo vynechaj kyslú smotanu a daj rozpustenú bielu čokoládu.
Čo znamená, že krém opadáva? Ak sa rozteká, tak mne zredlo mascarpone, keď bolo presľahané.... inak do takýchto nepečených cheesecakov a smotanových krémov zvyknem dať želatínový stužovač za studena, ale nepoužívam podľa návodu, iba 1-2 lyžice postupne zašľahám do krému, nemám rada, keď to má úplne želatínovú textúru 🙂
Máš to riedke nebude to to držať. Nájdi si iný recept kde ide napr želatína Alebo pečený
Nie je tam zložka, ktorá by stuhla.
Nabudúce pridaj stužovač, čokoládu alebo si nájdi iný recept na krém
Ja tento krém poznám len bez kyslej smotany s bielou čokoládou. Práve na to zatuhnutie
Preslahala si mascarpone. Treba vypnúť mixér hneď ako to ztuhne
Nabudúce použi namiesto klasickej šľahačky tú od Vitala. Je perfektná, drží tvar aj bez stužovača.
ja mam recept na cheesecake, naspodok pomlete keksiky s maslom, nepecie sa vopred, a na to hned krem z mascarpone, tvarohu (jemny), kyslej smotany, cukru, vajce a 1 pl muky, drzi uplne pevne
Veľa tekutých prísad-šľahačka, smotana...treba pridať želatínu
@jaja20 ale je hnusna,chuti strasne umelo
Aky pomer davas? Lebo robi sa plnka mascarpone a slahacka a stuhne,takisto kysla smotana s cukrom a stuhne,cize v surovinach problem nie je. Len pomer aky
@petulda333 Pre nás nie. A okrem toho, vždy do krému ešte niečo pridávam, takže v konečnom výsledku je chuť iná.
@jaja20 ja som ju raz kupila,lebo v obchode inu nemali. Urobila som ako vzdy s cokoladou a mascarpone a my sme to tam citili stale
@petulda333
@h2
Ženy, veď ja vás nenútim,aby ste to vy osobne používali, keď vám to nechutí. Mne sa osvedčila, preto som ju poradila autorke,lebo sa zaručene neroztečie. Ja zase v zákuskoch nepoužívam želatínu,lebo tá má pre mňa pachuť. Vždy ju zacítim 😝
Proste, 100 ľudí,100 chutí.
@jaja20 a my to piseme,aby autorka nevyhodila peniaze von oknom za nieco umele
@petulda333 Otázka znela, čo jej udrží krém v pevnom stave. Na to som jej odpísala a už nechám na ňu, či to vyskúša. Ty nemôžeš vedieť, či jej to bude alebo nebude chutiť.
@jaja20 to ano,ale rada upozornim. Pretoze ty si prva ktora tvrdi,ze chuti. Inak neviem o nikom
@petulda333 Tak to ju podľa teba asi vyrábajú a predávajú na Slovensku v obchodoch iba pre mňa, či čo si tým chcela povedať? 😁 🤦
@jaja20 no napr aj pre tych co maju abkm. Svokra ju kupuje,lebo z klasickej je jej zle. No nechuti jej. A nepisem,ze nikomu nechuti,ale ja takych nepoznam a to peciem torty dost. A kazdy chce poctivu smotanu
@petulda333 Ja pečiem len pre našu rodinu a nám vyhovuje. Iní ľudia ma nezaujímaju. Nikdy by som nejedla niečo, čo mi nechutí. Ale vážne nechápem, ako to potom môže tvoja svokra nasilu jesť. Veď existujú rôzne druhy krémov,nielen šľahačkove/smotanové.
@jaja20 on to pouziva minimalne. Jej ale nechutia ani ovsene,mandlove a ine nahrady. Kupi to,co je v akcii.
Aj mne sa to stalo, ale všimla som si že tá plnka je riedka ešte predtým než som ju dala na korpus, tak som rýchlo pridala stužovač šľahačky a pomohlo, odvtedy to robím takto stále
Kysla smotana tam nema co hladat. Staci mascarpone so slahackou.
Ja kupujem šľahačku v Lidli, zn. Pilos, pridám i ztužovač šľahačky, kyslú smotanu nedávam a plnka mi vždy pekne drží. Niekedy robím čokoládovú tak, že pridám rozpustenú čokoládu. Nikdy problém nemám.
Skus dat nabuduce stuzovac 🤷♀️. Robis podla receptu? Mozno das vela slahacky a je to riedke...