Ahojte prečo sa mi toto vždy robi ked uvarim klasické tenučké sliže do polievky sa mi vždy zlepia.Slíže kupujem v kauflande . A ked idem jest tak si nakladám hrudky normálne :( do vody som dala soľ trošku aj aj trošku oleja olivového 🙂
1. bud su slize nekvalitne, teda neobsahuju vajcia,alebo su malo vajecne (cestoviny sa robia 1 kg muky = 10 vajec!),
2. mozno ich varis pridlho a uz ani premytie studenou vodou im nepomoze.
ale asi si myslim, ze ta prva moznost, len sa prosim neuraz, nemyslim to zle, ja napriklad cestoviny vzdy az moc uvarim, nech uz su akokolvek kvalitne, mojho muza kuchara ide vzdy porazit, vzdy mi hovori, ked ich tam hodis (do vriacej vody) tak ich nechaj prevaritcca 5 minut a okostuj, ak su este trosku chrumkave, vypni a z nevar, ze vraj oni uz "dojdu same".....no aj tak mi to nejako nejde 🙂
skús si urobiť domáce 😉 nedajú sa porovnať so žiadnymi kupovanými
Podľa mňa ich buď varíš dlho, úplne tenučkým slížom stačí minutka, dve alebo ich poriadne nepremyješ studenou vodou... 😉
a ked sa vam uvaria, preplachnete ich studenou vodou? v zivote sa mi slize nezlepili. skuste potom inu znacku. ja kupujem v jednote.
ja myslim ze to bude asi fakt cestovinam .Ja varim cestoviny zasadne 3-4 minuty a nechavam dojst v hrnci.Tak to robim uz roky rokuce .potom ich dobe premyjem a je to
premy ich studenou vodou, zaručene sa nezlepia
ja davam slize do vriacej vody,mozno ti dobre voda nezovrie a uz ich tam das,aj to moze byt pricina,potom ich trochu premiesaj,ja ked som si neni ista,ci uz su tak ochutnam,potom oplachnem studenou vodou a je to 😎
poriadne preplachnut studenou vodou,az ostanu vlazne
ja dam slize do vriacej vody, osolenej, bez oleja, varim cca 1-2 minutky, kupujem Nitovky, teda take uplne tenucke, 8-vajecne , su madarske Csernacska sa tusim volaju, nevarim dlho, fakt len max 2 minutky, potom scedim, prepplacnem trochu s vodou a potom dam do hrnca a zalejem vyvarom - teda polievkou ktoru varim, no a potom naberam z hranca so slizami na tnier a doplnim cistym vyvarom.
kupujem rôzne ci vajecne, bezvajecne- rôzne znacky.. a nezlepili sa mi este..ked zacne voda vriet tak dam cestovinu, ked voda zacne zas bublinkovat , cestoviny premiesam, plyn uplne stisim na minimum a obcas premiesavam, ked uz su ok, tak ich scedim a preplachnem studenou vodou..do vody nedavam ani sol a ani olej
ja po uvareni oplachnem studenou vodou a nalejem na ne trocha oleja a nelepia sa ani ked vychladnu uplne
vo vriacej vody treba dat sol, trosku oleja, cestoviny uvarit, nasledne scediť pod tečúcou studenou vodou, dať do misky a ešte trošku premastiť olejom (maličko) a zakryť 🙂
ahoj, ja hádžem slíže do osolenej vriacej vody a hneď ako začne voda znova vrieť, vypnem plyn a nechám ich dôjsť pod pokrievkou (približne 3 min, vždy okoštujem či už sú, ale ako píšem nevarím ich, len ich nechám dôjsť) potom prepláchnem pod studenou tečúcou vodou a cestoviny sú super a nikdy som ich nemala zlepené a to kupujem rôzne aj vaječné aj bezvaječné 😎
daj vela vody do hrnca, aby ked ti zacnu vret, nie je to huste v tom hrnci. a ked su hotove, vody odlej a dolej studenej, premiesaj, zasa odlej, dolej studenej, az kym nemas studenu vodu v hrnci a voda pri miesani nie je mútna, ale cista. tak sa ti zarucene nezlepia
Slíže a všetky cestoviny a aj napr. pirohy sa zlepia, keď sa zle opláchnu...skúste dať do vriacej vody pred varením kvapku oleja...
Ja kupujem v Jednote cestoviny ERCE http://www.erce.sk/joomla/index.php (červené, ale aj modré) - varím fakt len dve tri minúty, potom prepláchnem pod tečúcou vodou, aj studenou, v polievke sa zohrejú a sú krásne, nezlepené. Olej do vody nedávam.