Prosim Vas pre predstavu, pre kolko ludi je 1kg torty?
Keď každému dáš 100 g zákusky tak pre 10 ale môj odhad je ze pre 8 ľudí
Cca 6-7 porcií.
@markusrasford ani nahodou.
Max 6kuskov ale tu su take mini
Jedno viem.urcite že dnes sú už ľudia tak prevedení torta mi ze to nechce nikto ani domov zobrať a nie to ešte zjesť. Robí ss to pre deti a sviečky a ináč len vlastné so slušnosti. Po oslave to nosíme kadejaké aby sa to nevyhodilo.. možno tak 1z10 to ma skutočne rád.
@petulda333 ja som napísal moju skúsenosť. Ani náhodou som sa ja nepýtal na tvoj názor. Pis autorke ona potrebuje pomoc.
@markusrasford napisala som to aj jej,pretoze pises blbost
Tak autorka nepise, ze ci si chce objednat tortu o hmotnosti 1 kg alebo 15 kg tortu a potrebuje to rozratat podla poctu osob.
To je malá tortička, to budeš mať možno 4-5 porcií
Autorka bezne sa pocita na jednu osobu 200-250g kusok,tak si vypocitaj kolko ti asi treba. Kilova torta je malicka
Mne povedali v cukrárni, že 2,5 kg torta je asi 15 kúskov
Moja znama takto bezne vysvetlovala ludom, ktory za nou prisli, ze chcu upiect tortu /nie na cierno, ma na to zivnost/, ze pozri na kilo, dve, tri muky a daj si to k sebe a ake je to velke? Tak taka velka bude tvoja torta. A bezne tam chodili, ze oni chcu 1 kg tortu citujem "nas nie je vela, to chceme symbolicky, nikto to u nas neje" s tym, ze ocakavali cenu taku, ako ma v cenniku za 1 kg torty. A boli doslova v soku, ked cena torty bola ina, kedze chceli zdobenie, potahovanie, postavicky, drahe plnky. Cize aj toto navysuje cenu pri tak malej torte.
Tak cca 5 kúskov? Ono závisí aj ako a kto to kraja, či je torta vysoka (viac korpusov naskladanych na seba), keď je vyššia, väčšinou sa odkrajuje hrubší kúsok, aby sa nerozpadol.
A teda k tomu, že “netreba veľa, u nás to nikto neje”. Ja vzdy robím väčšiu tortu z troch korpusov, dávam kvalitne kremy (rakúske odtucnene mascarpone a šľahačku) a torta sa doslova zožerie, že nemam ani čo odniest kolegom do prace, ktori sú vzdy nestastni, lebo moje torty miluju. Jedla som už torty od profi cukrárok a žiaľ, až na jednu, žiadna nebola dobrá tak ako moja, preto nakoniec ani torty od nich neobjednavam, aj keď vzdy nadávam, že som sa zase na to dala, lebo taká torta mi s pečením korpusov a zdobenim trvá aj 8 hodín. Velakrat proficukrárky idú aj na financie, miesto mascarpone daju tvaroh, čo je tak tretinová cena a potom ten krem nie je až tak lahodný, ale chapem to, že musia konkurovať cenou a setrit, kde sa da
@tramtada31 kde kupuješ odtucnene mascarpone v AT?
To mas taku nizsiu tortu na 12 rezov. Ved si vsimni v cukrarni maju rezy toriet od 75g po 120g * 12rezov.
Bezne sa počíta 150gramov na jeden kúsok torty. Takže cca 6-8 kusov, ak spravíš 130gramove. Ale najlepšie ti poradí priamo cukrarka že pre koľko osôb to je 🙂
Ja som to tiež zisťovala, idem na svadbu a riešim tortu na redovy tanec. Cukrárka mi vravela, že mám rátať tak 10 deka na osobu. Budeme mať 100 ľudí, tak torta bude 10,5 kg.
@luccija Billa plus (je take slabomodre) a celkovo sa v AT oplatí nakupovat mascarpone, je lacnejsie a kvalitnejsie ako na Sk
@jozeffezoj dobrú tortu si dá každý.... Hnusnú s palmarinom miesto skutočného masla, prípadne nejakými malinovými kostkami v džeme kde nemajú byť fakt málo. 😂
@trisha_r je to aj on tom ale bolnsom za posledný mesiac na odst akciách aby som videl ze môže byt aj z malín z Himalaji aj tak ich nikto nechce.
Poloz si pred seba kilo muky alebo kilo cukru a pozri sa, kolko kusov by si z tej "kocky" nakrajala. Max. 4 porcie tam budes mat, ak vobec. To su mini torticky.