Pre koľko ľudí je 1 kg torty?

13. júl 2024

Prosim Vas pre predstavu, pre kolko ludi je 1kg torty?

muchotrafka298
13. júl 2024

Poloz si pred seba kilo muky alebo kilo cukru a pozri sa, kolko kusov by si z tej "kocky" nakrajala. Max. 4 porcie tam budes mat, ak vobec. To su mini torticky.

markusrasford
13. júl 2024

Keď každému dáš 100 g zákusky tak pre 10 ale môj odhad je ze pre 8 ľudí

laurita285
13. júl 2024

Cca 6-7 porcií.

petulda333
13. júl 2024

@markusrasford ani nahodou.

Max 6kuskov ale tu su take mini

jozeffezoj
13. júl 2024

Jedno viem.urcite že dnes sú už ľudia tak prevedení torta mi ze to nechce nikto ani domov zobrať a nie to ešte zjesť. Robí ss to pre deti a sviečky a ináč len vlastné so slušnosti. Po oslave to nosíme kadejaké aby sa to nevyhodilo.. možno tak 1z10 to ma skutočne rád.

markusrasford
13. júl 2024

@petulda333 ja som napísal moju skúsenosť. Ani náhodou som sa ja nepýtal na tvoj názor. Pis autorke ona potrebuje pomoc.

petulda333
13. júl 2024

@markusrasford napisala som to aj jej,pretoze pises blbost

muchotrafka298
13. júl 2024

Tak autorka nepise, ze ci si chce objednat tortu o hmotnosti 1 kg alebo 15 kg tortu a potrebuje to rozratat podla poctu osob.

jaskolka
13. júl 2024

To je malá tortička, to budeš mať možno 4-5 porcií

petulda333
13. júl 2024

Autorka bezne sa pocita na jednu osobu 200-250g kusok,tak si vypocitaj kolko ti asi treba. Kilova torta je malicka

luccija
13. júl 2024

Mne povedali v cukrárni, že 2,5 kg torta je asi 15 kúskov

muchotrafka298
13. júl 2024

Moja znama takto bezne vysvetlovala ludom, ktory za nou prisli, ze chcu upiect tortu /nie na cierno, ma na to zivnost/, ze pozri na kilo, dve, tri muky a daj si to k sebe a ake je to velke? Tak taka velka bude tvoja torta. A bezne tam chodili, ze oni chcu 1 kg tortu citujem "nas nie je vela, to chceme symbolicky, nikto to u nas neje" s tym, ze ocakavali cenu taku, ako ma v cenniku za 1 kg torty. A boli doslova v soku, ked cena torty bola ina, kedze chceli zdobenie, potahovanie, postavicky, drahe plnky. Cize aj toto navysuje cenu pri tak malej torte.

tramtada31
13. júl 2024

Tak cca 5 kúskov? Ono závisí aj ako a kto to kraja, či je torta vysoka (viac korpusov naskladanych na seba), keď je vyššia, väčšinou sa odkrajuje hrubší kúsok, aby sa nerozpadol.
A teda k tomu, že “netreba veľa, u nás to nikto neje”. Ja vzdy robím väčšiu tortu z troch korpusov, dávam kvalitne kremy (rakúske odtucnene mascarpone a šľahačku) a torta sa doslova zožerie, že nemam ani čo odniest kolegom do prace, ktori sú vzdy nestastni, lebo moje torty miluju. Jedla som už torty od profi cukrárok a žiaľ, až na jednu, žiadna nebola dobrá tak ako moja, preto nakoniec ani torty od nich neobjednavam, aj keď vzdy nadávam, že som sa zase na to dala, lebo taká torta mi s pečením korpusov a zdobenim trvá aj 8 hodín. Velakrat proficukrárky idú aj na financie, miesto mascarpone daju tvaroh, čo je tak tretinová cena a potom ten krem nie je až tak lahodný, ale chapem to, že musia konkurovať cenou a setrit, kde sa da

luccija
13. júl 2024

@tramtada31 kde kupuješ odtucnene mascarpone v AT?

solange7
13. júl 2024

To mas taku nizsiu tortu na 12 rezov. Ved si vsimni v cukrarni maju rezy toriet od 75g po 120g * 12rezov.

nelka93
13. júl 2024

Bezne sa počíta 150gramov na jeden kúsok torty. Takže cca 6-8 kusov, ak spravíš 130gramove. Ale najlepšie ti poradí priamo cukrarka že pre koľko osôb to je 🙂

margotka17
13. júl 2024

Ja som to tiež zisťovala, idem na svadbu a riešim tortu na redovy tanec. Cukrárka mi vravela, že mám rátať tak 10 deka na osobu. Budeme mať 100 ľudí, tak torta bude 10,5 kg.

tramtada31
14. júl 2024

@luccija Billa plus (je take slabomodre) a celkovo sa v AT oplatí nakupovat mascarpone, je lacnejsie a kvalitnejsie ako na Sk

trisha_r
15. júl 2024

@jozeffezoj dobrú tortu si dá každý.... Hnusnú s palmarinom miesto skutočného masla, prípadne nejakými malinovými kostkami v džeme kde nemajú byť fakt málo. 😂

jozeffezoj
16. júl 2024

@trisha_r je to aj on tom ale bolnsom za posledný mesiac na odst akciách aby som videl ze môže byt aj z malín z Himalaji aj tak ich nikto nechce.