AHOJ ..keď som bola malá moja mama mi robila nejakú praženicu z vajíčok.. kde približne šlo.. muka, vajcia, mlieko, olej.. (podľa sestry). Žiaľ, recept neviem vôbec nájsť na nete.. neviete mi poradiť? 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕
Ale keď sa to jedlo.. bolo take suché, mama to po väčšine robila v hrnci.. a k tomu bola výborna kombinácia so zváranými uhorkami.. 😝 😝 😝
Hm? 🙂
@kyminka http://varenie.markiza.sk/clanok-470646-omeleta
nemôže to byť toto
@kyminka to bude isto omeleta. Na panvicu si daj trošku oleja, rozotri po celej panvičke(najlepšie papierovým obrúskom, aby tam nebolo toho moc) nechaj dobre zohriať. Do hrnčeka si daj 3 vajíčka, trošku soli, trošku vegety môžeš(aby to malo chuť) a za lyžicu hladkej múky. Dobre rozmiešaj. Keď bude panvica horúca vylej tam vaječnú zmes a nechaj piecť, kým uvidíš, že je zo spodu až do vrchu skoro upečená, potom otoč (dobre podber) nech sa upečie z druhej strany (všetko to trvá do 5 minút).
Potom môžeš vyskúšať ke´d vyleješ vajíčka pridať do toho hrášok z konzervy, alebo kukuricu, alebo nakrájanú šunku, ...
Hotovú je dobré potrieť horčicou, uhorka k tomu a chlebík.
my sme nedávali múku ale strúhanku.
no niečo také robí môj priateľ z východu a oni to tam volajú pankúch 😀 😀 😀
Moja teta zo Skalice ho robieva a je to podobne cesto ako na palacinky len na slano a pridava k tomu sodu bikarbonu
@kyminka..ahoj podla popisu mi to pripada ako taka vajecna omeleta co robila moja babka bolo to nieco ako palacinka len to bolo hrubsie a bolo to na slano ja to obcas robievam ale take ako robila ona neviem spravit 😉