Pravý talianský obed a večera

8. sep 2024

Prosím viete poradiť pravé talianske jedlá.pre.našich príbuzných talianov, recepty aj suroviny. Pri ich prvej návšteve som síce ulahodila švagrovi slovenskými špecialitami ale ostatní to jedlo nechceli. Za rady vopred ďakujem.

viestta
8. sep 2024

Uvar nieco co vies uvarit ale zohladni to co by im mohlo vadit. Nemusis zrovna pravu slovensku ani pravu taliansku kuchynu

dskjhfdlkdjhl
8. sep 2024

Ta akoze prava talianska vecera/obed isto nebude taka prava, aby ich to ocarilo. Je urcite dost dobrych jedal, ktore vies uvarit a nemusia to byt nutne slovenske halusky, alebo podobne speciality, ktore zvycajne cudzincom nechutia.

maca1984
8. sep 2024

Do tohto by som sa ja nepúšťala, lebo by som to neurobila tak, ako sú zvyknutí, ako to poznajú.
Nuž ale ak chceš, tak špagety Carbonara napr. ( hlavne žiadna smotana a oravská slanina 😆 )

michaela329
8. sep 2024

Uvar ľahšie slovenské jedlá, Talianom by som sa ja osobne bála variť ich jedlá, kým by som neabsolvovala pol ročný kurz u nejakej pravej talianskej nonny😅

fido69
8. sep 2024

1. Talianské jedlo ako anonymná téma? To fakt? 🤪
2. Všade kam prídem sa teším na ich domáce jedlo a nie že sa budú pokúšať navariť mi bryndzové halušky...
A možno to je tá cesta - bryndzové halušky, pirohy, segedínsky guláš, perkelt, zemiakové placky, pečenú krkovičku alebo pečenú kačicu s kapustou a lokšami,... veď máme toľko echt dobrých slovenských jedál... 🤔

lakebabe
8. sep 2024

No pokiaľ nevies ich chute uvar niečo ľahké slovenské. Švagor bol talian a z duše u nas nenavidel halušky, sviečkovu, knedle a také jedla. Oni sú nauceni na steaky, ľahké cestoviny ryby. Talianske im spravíš ťažšie keď nevieš presne receptúry

tenerifka
8. sep 2024

Talianom chutia steaky na grile, omacku k tomu si niekto da a niekto nie, prilohu opekane zemiaky a miesany cerstvy salat, najlepsie bez zalievky a k dispozicii olivovy olej, ocot, sol.... Kazdy si ochuti ako chce.
Je to medzinarodne jedlo, nic nim nepokazis

slavomira236
8. sep 2024

Pirohy napriklad je to slovenske a onisju podobme ravioly..ci tie si im uz robila??nejake cestoviny cestovinovy salat ako pisu vyssie steak zemiaky.

solange7
8. sep 2024

Taliansko je velke. To na co zvyknuti na severe, je rozdielne ako jedlo na juhu.
Radsej sprav nejake pecene maso, pecene zemiaky, lahky zeleninovy salat. A zakonci to kolacom.

lubina
8. sep 2024

Ja by som isla do zeleniny a lahkeho maska. Nejake zeleninove salaty, k tomu syr, grilovane masko, nejake poke bowl...urcite by som nerobila ich talianske jedla lebo to nikdy nebude take ako si to urobia oni sami...

autor
8. sep 2024

@solange7 Sever

autor
8. sep 2024

@fido69 ďakujem že si čítal čo píšem, tadiaľ cesta nevedie

0silvia0
8. sep 2024

Ake slovenske speciality si im minule ponukla? Strapacky a bryndzove halusky a dalej?

muchotrafka298
8. sep 2024

Urcite by som cudzincom neponukala bryndzove halusky alebo strapacky. To nezje ani hromada Slovakov, nieto cudzinci, ktorym to jedlo vacsinou pride dost negustiozne. Sprav nejake stejky, maso na prirodno alebo nieco taketo, co je vacsia sanca, ze sa zje. K tomu par priloh, nech si kazdy naberie co chce, k stejkom omacky, salaty.

autor
8. sep 2024

Oni tu budú 5dní, nie každý deň im budem variť a potrebujem mať aspoň nejaké suroviny z čoho si navaria, budú chodiť po návštevách a výletoch ja do roboty

lakebabe
8. sep 2024

maj nakupene nejako mäso, hovädzie, kuracie, olivový olej, cesnak, nejaké kvalitné cestoviny, priebežne dokupis. Ale robila by som mäso bez nejakých omacok, zeleninové šaláty , steak, nejakú rybu typu losos zemiaky a každý si dá co mu chuti tým nič nepokazis

tenerifka
8. sep 2024

Nech maju k dispozicii vajicka, zeleninu, cestoviny, syry, klobasu, sunku, tuniaka, chlieb, ovocie..... Ked budes varit, vsad na to maso so salatom

luccija
8. sep 2024

Kúp panenku a z toho medailonky, losos, šaláty, grilovaný syr, aj tak sa budú chodiť najesť von, keď ty nebudeš doma nevarila by som v cudzej kuchyni

jumama
8. sep 2024

A co si varila minule co im nechutilo? Mozno potom by sa lahsie radilo. Ja by sm tiez nutne nesla do talianskych jedal, kazdy ochucuje inak. Mozes im nieco spravit, ale mozu nemat radi konkretne korenie a uz zas ofrflu..

fido69
8. sep 2024

Kúp mrazenú pizzu. Na každý deň iný druh. A vybavené. 😉

tenerifka
8. sep 2024

@lakebabe ano, olivovy extra virgen olej a cesnak som zabudla, a rajciny

luccija
8. sep 2024

Kúp im hovädzie mleté, paradajkovú omáčku, parmezán, prosuto, olivy...

lakebabe
8. sep 2024

@tenerifka áno ešte rajčiny , ale podla mňa budu chodiť jest mimo dom .na prvý deň by som ozaj len nejaké mäso šalát zemiaky

tenerifka
8. sep 2024

A vela chleba-teda bagety

autor
8. sep 2024

Možno som dúfala márne že sa tu nájde niekto kto žil v Taliansku alebo s talianom a pomôže s menučkom. Akože nemusia si oblizovať prsty ale aby sa normálne najedli

tenerifka
8. sep 2024

@lakebabe hlavne rañajky budu jest doma

lakebabe
8. sep 2024

Tak keď chceš talianske urob carbonaru ale s kvalitnými surovinami žiadna oravská Slanina a smotana, alebo poctivé bolonske ale to sa varí veľmi dlho originál ragú, alebo zapekane cestoviny, ale štandardne keď som tam maju na obed cestoviny úplne Basic olivový olej , pesto Parmezán ako predjedlo, rizoto mozes spraviť kvalitne . Vždy sa robí až večera mäso ryby, steak, šaláty k tomu nejaké pečené zemiaky. To varia oni originál doma najviac

sense
8. sep 2024

Šunka s melónom, paradajky mozzarella bazalka, Focaccia, špagety s pestom. Linguine s vongolami, vitello tonato, carpaccio, lasagne s ragú omáčkou, bolognese, Risotto so safranom, Risotto s hubami alebo Risotto s paradajkami. Grilované ryby, dusené artičoky. Bruscheta, minestrone, špagety carbonara. Alebo Riso al forno

simsalabim
8. sep 2024

Na ranajky Talianom staci sladke pecivo a capuccino, ci?
@tenerifka

autor
8. sep 2024

@luccija varila aj vlani pre celú rodinu nebol problém len suroviny