Poznáte recept na dobré bravčové rizoto?

havedka
7. jan 2010

Mozte mi maminy poradit recept na rizoto,tak aby bolo stavnate,nie suche? 🙂

mima1
7. jan 2010

ja robim rizoto len ked mi zostane ryza a mäso napr od nedele a uz nikto nechce jest to iste. mäso na stave dam do ryze pridam tam mrkvu na kocky a hrasok najlepsie z konzervy. premiesam a ked je to suche polejem este zvysnou stavou z mäsa. na vrch potom nasypem este struhany syr. ale az na tanier. 🙂 no a ja si dodatocne davam nato kecup. chuti mi to tak. pre niekoho fuj premna mnam. 🙂

mima1
7. jan 2010

ale zabudla som dodat ze ja tmave mäso nedavam ale kuracie.

mima1
7. jan 2010

no a este premyslam ze niekedy tam davam aj sampiony.

havedka
autor
7. jan 2010

dakujem,kuracie maso je asi v rizote lepsie?

mima1
7. jan 2010

tak pre deti je podla mna lepsie na jedenie. aj ked teda bravcove nieje zle ale podla mna nieje tak jemne ako kuracie. inak skusala som robit rizoto aj s pecienkami kuracimi. normalne pecienky kuracie som na panvicke oprazila na cibulke boli pokrajane na male kusky. no a potom ten isty postup ako pri kuracom. je ale mozne ze toto ti deti nemusia jest mne chutilo.

erikasadek
7. jan 2010

havedka, j arobim rizoto nebude to typicky talianske al estavnate bude..

takze urob si cibulu aspon3 cibule nakrajaj na tenucko a na masle + olej spolu pomaly opraz do sklovata. najlepsie ked stisis plyn a zakryjes pokrievkou ,
z aten cas si nakrajaj meso, bud s pliecka alebo a ine, nesmie byt len maso ale aj masne.. 😉
takze ked bude cibulka jene priehladna, ale ni ecervena, biela das trocha mletej rasce cierne korenie.. ak chces trocha kari. a na koniec paprika jedna lyzicka.. nechas poprazit papriku na velkom onhi asi tak 15 sec aby s anespalila a hodis pokrajane maso.. 😉
das jeden cesnak.. strucik nakrajanuy
pomlazdeny ako chces...
pomiesas s casu n acas a nechas povarit dobre 10 minut.. aby s anajprv maso oprazilo.. vona bude vynikajuca uvidis..
ked sa stava bude zmensovat a zacne byt cira znak ze maso je dobre oprazene.. pridas predom umytu ryzu a pomaly premiesavas.. az ryza sklovateje. teraz mozes pridat cokolvek karotky hrasok kukuricu.. 😉
a zalejes mnozstvom vody.. a zakryjes prikrivkou az prijd edo varu zmensis plyn a nechs na slabom bublat az pokial ryza je uvarena;.
jaj zabudla som na solllllllllllllllll 😀

zarucene bude chutnat , a takto mozes robit akekolvek rizoto,.. zaklad je ten isty. 😉

junovka
7. jan 2010
mukky
7. jan 2010

ja si uvarím ryžu zvlášť,potom nakrajanu cibulku na kocky podusím,pridám masko kuracie,alebo iné,to pred tým marínujem..koreniny a olej..
pridám mrazený hrášok,kukuricu,šampinony,cesnak..ztiahnem z ohna,pridám červenu mletu papriku,podlejem riadne,nech je vela štavy ...moze sa pridať aj trosku bujonu..
vsetko sa podusí a vyleje do ryze..rizoto je štavnaté,navrch dávam na tanieri postruhaný syr

pancake
8. jan 2010

ja robim dva druhy:

1. je z kuracieho masa a davam tam iba sterilizovanu kukuricu

2. volam ,,komunisticke rizoto,, z bravcoveho masa a konzervovany hrach a mrkva.

samozrejme ze tiez oprazim na cibulke maso a podlejem, dam trochu viac oleja nech je to stavnate a vzdy posypem syrom. je to mnamka. 😉

a zabudla som ze do toho bravcoveho davam aj pretlak. je to uzasne. raz som to vyskusala, /poradila mi to kamoska/ a odvtedy robim iba tak. 😉

jewel2121
12. mar 2012

@havedka viem ze je uz trosku neskor...na super rizotto ale my doma robime takto....na cibulke si obrazime maso...z hoci akou zeleninkou okorenim....a dusim kym je mäsko mäkke...potom pridam kecup...a ryzu podla potreby....na 1salku ryze idu 2 salky vody...ked to premiesam dam to do rury na tych 20 minut kym nieje ryza uvarena...po 10 minutach premiesam....je fakt super...na hrniec davam alobal aby nebolo vyschnute....je stavnate a fakt super

havedka
autor
13. mar 2014

@jewel2121 dakujem tvoje rizotko vyskusam si zlata