ahojte.. v rodine máme velmi oblubenu polievku s knedlickami ci uz pecenovymi alebo sunkovymi..ale stale len zo sacku:-/ kedze inak knedlicky pripravi neviem..nepoznate nahodou niektora recept(y) na chutne knedlicky do polievok?
dakujem🙂
pečen sa melie surova prida sa krupica a petržlenova vňať....a ešte sol....a tak sa to hadže do polievky,netreba predvarať alebo dusiť,uvari sa v polievke...
@janka_a ja ich dávam do ktorejkoľvek polievky kam sa to chuťovo hodí. Nezabudni to 1 vajce. S tým predvarením pečene som to uviedla preto, pretože ja som osobne toho názoru, že povariť surovú pečeň i keď mletú v knedličkách do 10 minút z hľadiska bezpečnosti (potencionálne mikróby a pod.) nestačí. Ale možno som až príliš úzkostlivá, tak je to na každej gazdinke ako si urobí po svojom. Tak uvar, vyskúšaj.
Trošku zručnosti treba na hantírovanie s lyžičkou (vykrojiť a potom ponoriť do vriacej vody tak že šikovne treba knedličku z lyžičky vyklopiť. Ľahko ide z lyžičky vyklopiť vtedy ak vykrajuješ knedličky z misky jedným ťahom, keď naviackrát zhŕňaš na lyžičku, miešaš, knedlička nejde z lyžičky vo vode odlepiť. Takže iba rýchlo nabrať-vykrojiť, a rýchlo vo vriacej vode vyklopiť. Lyžička by mala ostať hladká-nepolepená, aby sa dalo znova a znova vykrajovať. Uvidíš chce to len trošku praxe a zručnosti.
mne najviac chuti v nedelnej hovädzej alebo slepačej polievke,joj a ozaj som zabudla napisať to vajičko......a my ju robime zo surovej pečene,ale každy si urobi ako sam chce 😉
Ahojte, ja tiez robim pecenove ako dievcata - pomleta surova pecen, vajicko, trochu struhanky, petrzlenova vnat, sol. Mnam 🙂
ahojte, ja milujem rozne halusticky do polievok a tiez chcem prispiet niecim rychlym a hlavne dobrym. kazda z nas pozna pecenove halusky ja ich robievam aj trocha netradicne.Nemusite mat doma pecen staci ked budete mat doma jednu pecenovu pasteku, pridate vajce, struhanku, prelisovany cesnak, sol , korenie, majoranku,zmiesate a sup do polievky.
no a co tak dat do vyvaru syrove knedlicky? nastruhate na jemno eidam, urobite si z neho gulicky velkosti vlasskeho orecha,obalite v hladkej muke,potom v rozslahanom vajicku a vysmazite-najlepsie vo friteze alebo vo vacsom mnozstve oleja.vysmazene su za chvilinku a uz len dat do vyvaru popripade opecte este na kolieska nakrajanu cibulu a mate na svete rychlu cibulacku 😉
@diabambulka ahoj, prave som robila tvoje pecenove halusky a su fakt velmi dobre 😉 po dlhom case mame zas pecenove halusky 🙂
ahoj potesili ste ma ze vam halusky chutili, ano je treba to urobit huste ja davam klasicku pecenovu pasteku 75-80g.
ahojte,
existujú aj iné knedlíky okrem krupicových?? 🙂
8-9 kopitých čajových lyžičiek detskej krupice a 1 vajce. Soľ. To je základ. Takéto knedličky sa vždy podaria.
Možno pridať nadrobno posekanú šunku napríklad, potom sú to knedličky šunkové. Pečeňové nerobím, ale myslím si že i to by šlo. Len nasekaná pečeň určite by mala ísť už predvarená, či podusená, opečená.
Pomiešať, pár minút nechať odstáť, priamo z mištičky do vriacej vody ukrajovať po lyžičkách knedličky (veľkosť si určíš sama). Hotové za pár minút.