Poznáte recept na chutné knedličky do polievok?

janka_a
30. jún 2010

ahojte.. v rodine máme velmi oblubenu polievku s knedlickami ci uz pecenovymi alebo sunkovymi..ale stale len zo sacku:-/ kedze inak knedlicky pripravi neviem..nepoznate nahodou niektora recept(y) na chutne knedlicky do polievok?
dakujem🙂

maggie2
30. jún 2010

8-9 kopitých čajových lyžičiek detskej krupice a 1 vajce. Soľ. To je základ. Takéto knedličky sa vždy podaria.

Možno pridať nadrobno posekanú šunku napríklad, potom sú to knedličky šunkové. Pečeňové nerobím, ale myslím si že i to by šlo. Len nasekaná pečeň určite by mala ísť už predvarená, či podusená, opečená.

Pomiešať, pár minút nechať odstáť, priamo z mištičky do vriacej vody ukrajovať po lyžičkách knedličky (veľkosť si určíš sama). Hotové za pár minút.

dsnadja
30. jún 2010

pečen sa melie surova prida sa krupica a petržlenova vňať....a ešte sol....a tak sa to hadže do polievky,netreba predvarať alebo dusiť,uvari sa v polievke...

janka_a
autor
1. júl 2010

@maggie2
@dsnadja
dakujem za rady🙂 a taketo knedlicky mozu do akejkolvek polievky?

maggie2
1. júl 2010

@janka_a ja ich dávam do ktorejkoľvek polievky kam sa to chuťovo hodí. Nezabudni to 1 vajce. S tým predvarením pečene som to uviedla preto, pretože ja som osobne toho názoru, že povariť surovú pečeň i keď mletú v knedličkách do 10 minút z hľadiska bezpečnosti (potencionálne mikróby a pod.) nestačí. Ale možno som až príliš úzkostlivá, tak je to na každej gazdinke ako si urobí po svojom. Tak uvar, vyskúšaj.
Trošku zručnosti treba na hantírovanie s lyžičkou (vykrojiť a potom ponoriť do vriacej vody tak že šikovne treba knedličku z lyžičky vyklopiť. Ľahko ide z lyžičky vyklopiť vtedy ak vykrajuješ knedličky z misky jedným ťahom, keď naviackrát zhŕňaš na lyžičku, miešaš, knedlička nejde z lyžičky vo vode odlepiť. Takže iba rýchlo nabrať-vykrojiť, a rýchlo vo vriacej vode vyklopiť. Lyžička by mala ostať hladká-nepolepená, aby sa dalo znova a znova vykrajovať. Uvidíš chce to len trošku praxe a zručnosti.

dsnadja
1. júl 2010

mne najviac chuti v nedelnej hovädzej alebo slepačej polievke,joj a ozaj som zabudla napisať to vajičko......a my ju robime zo surovej pečene,ale každy si urobi ako sam chce 😉

dusanab
2. júl 2010

Ahojte, ja tiez robim pecenove ako dievcata - pomleta surova pecen, vajicko, trochu struhanky, petrzlenova vnat, sol. Mnam 🙂

diabambulka
5. júl 2010

ahojte, ja milujem rozne halusticky do polievok a tiez chcem prispiet niecim rychlym a hlavne dobrym. kazda z nas pozna pecenove halusky ja ich robievam aj trocha netradicne.Nemusite mat doma pecen staci ked budete mat doma jednu pecenovu pasteku, pridate vajce, struhanku, prelisovany cesnak, sol , korenie, majoranku,zmiesate a sup do polievky.
no a co tak dat do vyvaru syrove knedlicky? nastruhate na jemno eidam, urobite si z neho gulicky velkosti vlasskeho orecha,obalite v hladkej muke,potom v rozslahanom vajicku a vysmazite-najlepsie vo friteze alebo vo vacsom mnozstve oleja.vysmazene su za chvilinku a uz len dat do vyvaru popripade opecte este na kolieska nakrajanu cibulu a mate na svete rychlu cibulacku 😉

dusanab
9. aug 2010

@diabambulka ahoj, prave som robila tvoje pecenove halusky a su fakt velmi dobre 😉 po dlhom case mame zas pecenove halusky 🙂

junovka
31. aug 2010

@dusanab a aku asi velku pecen.pastetu si davala??? 😕

dusanab
31. aug 2010

@junovka noooo dala som dve take tie uplne najmensie. Medzicasom ich robila aj mama a tiez pochvalovala 😉 Treba ich urobit huste lebo inac sa mi rozvarali.

diabambulka
2. dec 2010

ahoj potesili ste ma ze vam halusky chutili, ano je treba to urobit huste ja davam klasicku pecenovu pasteku 75-80g.

veruunkaa
1. okt 2012

ahojte,
existujú aj iné knedlíky okrem krupicových?? 🙂

jajanana
22. nov 2015

@veruunkaa
Ahoj, ja robievam knedličky drožďové: orestujem kvasnice, pridám mlieko vajcia soľ, korenie, vňať a toľko strúhanky aby sa dali formovať malé knedličky.