Ahojte, prosím vás chcela som sa opýtať či používate zemiaky aj ktoré majú klíčky. Máme ešte domáce zemiaky z minulého roka a majú už klíčky, všade čítam že by sa už nemali jesť. Klíčky obtrhám, zemiaky ošúpem a môžem dať také zemiaky aj dvojročným deťom?
Samozrejme, nemôžu sa používať len klíčky.
Nie.
používam, olúpem klíčky, ošúpem, uvarím alebo upečiem
Keď sú klíčky taj 1 cm, dva tak používam ale poctivo vyrezavam, keď majú dlhé klíčky tak končia na kompost. Na druhej strane zo slaninu nedostaneš smrteľnú otravu, aj pri veľkých dávkach spôsobí akurát tak bolesti hlavy a závrate. Ale moc nsklicene zemiaky už nie sú nič moc ani štruktúrou.
samozrejme že jeme... vždy sme aj také jedli...
Mizes ich jesť, ale Už sú nove zemiaky, tieto by som podarovala nejakému farmárovi
Jedovaté sú samotné klíčky, ale zemiak je dobrý. Zemiak by bol nejedlý len ak by hnil alebo by bol zelený. Ak niekomu vadí štruktúra staršieho zemiaku, tak ho môže postrúhať trebárs na zemiakové placky alebo halušky.
Skor ako sa laicky niekto vyjadri k solaninu ze ved nic sa nestane,mal by si aspon nieco vygooglit,napriklad hoci aj toto:
https://farm-sk.desigusxpro.com/posadka/ogorod/...
Zdravie je pre mna cennejsie ako stare krumple......a nevypisujte mi,mna vas nazor nezaujima,vpodstate ani to ci jete stare zemiaky......🤔
samozrejme, že používame