Používate Veggie wash na umývanie ovocia a zeleniny?

bazulka
31. júl 2012

Používate na umývanie ovocia a zeleniny svojich ratolesti veggie wash alebo nejaku jeho alternatívu? Prečo áno, prečo nie?

tinki
31. júl 2012

neviem ani čo to je..Vždy som umývala pod tečúcou vodou. Vodu máme dobrú, vhodnú aj na pitie, neviem prečo by som mala míňať peniaze aj na niečo na umývanie zeleniny.. 🙂

angua27
31. júl 2012

nie, nepoužívala som. zeleninu a ovocie som šúpala a umývala pod tečúcou pitnou vodou. 😉 keď bol syn ešte veľmi malý, ovocko aj zeleninu som varila vo vode, alebo na pare.

klincek
1. aug 2012

nie. v potravinach je aj tak dost "sajrajtu," nebudem ich este nejakym aj umyvat..podla mna je saponat na ovocie uz fakt vyplod choreho mozgu.. 😠

zuzanocka
1. aug 2012

@klincek ono je to v podstate len octova voda 😉 dobrý ťahač peňazí obchodníkmi 😀

zeleninu, ovocie umývame pod tečúcou vodou, resp. napr. hrozno dám do misky s vodou a tam ho poriadne vykúpem - nestačí len opláchnuť 😉

erikasadek
1. aug 2012

@bazulka; staci obycajne vegetalne mydlo alebooctova voda ta najlepsie odtranuje pesticidy a zvysok.. ktory je na supe a ktory normalna voda neodstrani,,,,, ale kupovat drahe pripravky je uplne zbytocne toto praktizovali uz nase babky!! 🙂

martina646
17. sep 2012

Ani som nevedela, že také niečo existuje, kým som sa to nedočítala v knihe od Bukovského- Návod ...
Našla som na nete aj domácu prírodnú alternatívu Veggie Wash-u:
SPREJ: 1 ČL citrónovej šťavy, 1 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva, 1 pohár vody. Rozrobiť do rozprašovača (pozor pení to), postriekať ovocie/zeleninu, nechať pôsobiť cca 5 minút a opláchnuť v čistej vode
OPLACHOVANIE: do umývadla alebo väčšej misky napustiť vodu, pridať 1/4 šálky octu a 2 ČL soli, zeleninu namočiť asi na 30 min (napr koreňová zelenina, šalátová zelenina, karfiol a pod.).
Oba "roztoky" majú za úlohu vyplaviť všelijakú háveď, zmyť postreky a lesklé voskové nástreky z ovocia a zeleniny a údajne majú priaznivý účinok na predĺženie trvanlivosti ovo+zel. Vyskúšame, uvidíme.

stanislavao
18. sep 2012

zas to netreba s tou dezinfekciou prehanat. vzdy stacilo umyt pod tecucou vodou a myslim, ze to staci aj dnes. dieta si dava ruky do ust a dostane sa mu do tela kadeco, tomu proste nezabranite a snad nebudete dezinfikovat cele deti.