Používate v kuchyni prepustené maslo?

Zdravim gazdinky 😉

Používate v kuchyni prepustené maslo? Ja som si ho dnes kúpila v Kauflande a zajtra sa nom chystám vyprážať lososa. Dúfam, že ho nepokazím. 🤔

viestta
3. okt 2023

Pouzivam vsade, kde by som dala maslo, aj do cesta. Vyprazat som na nom este nevyprazala

stanulienkat
3. okt 2023

Prečo chceš túto dobrú rybu sprzniť?? Losos je mastná ryba ako šlak a este to ponoriť do masla? Stačí to dať do rúry a trošku potrieť maslom, posypat solou, bylinkami.

endzi83
3. okt 2023

V pohode aj na vyprazanie je super. Nepokazis nic.

vanilkovazmrzka
3. okt 2023

Este som teda nepocula, ze by maslo sprznilo rybu, ale kazdy den prinesie nove zistenie 😃

ciernysokol
3. okt 2023

Ja prepustene pouzivam do omacok,polievok,do rizota,vsade,kde ide maslo.teda ak mam doma.dodava dobru chut.

sisaka
3. okt 2023

@stanulienkat ak ju sprzní, tak jedine preto, lebo to urobí na ghee. Je to výrazná, špecifická chuť.
Používam len keď varím niečo indické, do ničoho iného sa mi to nehodí

stanulienkat
3. okt 2023

@vanilkovazmrzka ale nejde o klasické sprznenie. Asi som sa zle vyjadrila.🙄 losos je extrémne mastná ryba, načo by som to ponárala ešte do masla?
Či klasická Slovenská kuchyňa- čo najviac masla, oleja, tuku a masti?

grof_monte_christo
autor
3. okt 2023

@sisaka Je to práve ghee. Našla som tento recept, preto sa pýtam. Losos je taký menší, max. 2 porcie, chcem ho spraviť na panvici. Takže radšej nie?

sara07
3. okt 2023

ja neviem ja by som toho lososa v masle netopila , jemne potriet tenučká vrstva a do rury piect , vypražat lososa mi príde barbarstvo a hlavne tažké
jedno aké maslo
ghee použivam bežne ale s vypražaním nemám skusenosti, robim na masti rezne proste

vanilkovazmrzka
3. okt 2023

@stanulienkat ale ved preco by mal byt zrovna ponoreny v tom masle? sak ryba na panvici sa da spravit aj na troche masla. Ale ano, losos je mastny jak prasa, to mas pravdu. Ja radsej pstruha 😄 ale v zasade asi ani ten losos by mi na rozumnom mnozstve masla nevadil

grof_monte_christo
autor
3. okt 2023

To vyprážanie teda radšej zvážim. Dám trošku tohto masla a šup ho do trúby 😉

thereisabear
3. okt 2023

Používam bežne pod všetko, čo robím na panvici, ako napr. ryby, mäso, zeleninu, chlieb vo vajíčku, omeletu a tak. Vždy dám malú lyžičku, nie pol fľaše.

hortenziaj
3. okt 2023

Mňa by zaujimalo, prečo to preferujete a používate tak často pri varení? Je to zdravšie? Lebo len tak som kukla nasytene MK a teda je ich celkom dosť, a to vraj nie je dobre, ale tak ma iné výhody?

viestta
3. okt 2023

@hortenziaj ma dlhsiu trvanlivost ako maslo, neobsahuje mliecne bielkoviny a ma dobru chut. Kym toho nejes na kila, tak ziadne zdravotne riziko nepredstavuje

ckocka
3. okt 2023

@hortenziaj Má to výraznú chuť, takže ja preto - ako ďalšie dochucovadlo, tam kde mi chuťovo pasuje. Dlhá trvanlivosť je praktická. Ale rovnako používam aj olej aj masť.

grof_monte_christo
autor
3. okt 2023

@hortenziaj Vraj neprepaluje (ghee) ako ostatné tuky. Karcinogénne je až nad 250 stupňov. Preto je zdravšie na vyprážanie.

vulka
3. okt 2023

@grof_monte_christo Vyprážať lososa? To akože trojobal a v hrubej vrstve tuku? Fúúú.

vulka
3. okt 2023

@grof_monte_christo Ghee som používala. Ale je to riadna kalorická bomba. Už používam len občas. Chuť je zvláštna ale skvelá. Naučila som sa ho pripravovať doma.

grof_monte_christo
autor
3. okt 2023

@vulka Nie, v trojobale nie 🙂. Ale prehodnotila som to a dám ho do rúry.

reisi
3. okt 2023

Pouzivam ho dobrych 15 -16 rokov v kuchyni, vsade, ponuka pre zdravie vyborne benefity. Na zaciatku som si ho sama pripravovala a posledne roky ho uz kupujem.

grof_monte_christo
autor
3. okt 2023

Zajtra dám vedieť, aký bol losos na ghee 😁

hipuska
3. okt 2023

@vanilkovazmrzka my tiež robíme často na panvici. A teda nevyprazam ho, na malom množstve. Kvôli 2 malým kúskom sa neoplatí ani rúru zapínať

grof_monte_christo
autor
3. okt 2023

@hipuska Doteraz sme lososa robili vždy len na panvici, preto chcem vyskúšať raz aj v rúre. Že aký to bude rozdiel.

hortenziaj
3. okt 2023

@viestta
@ckocka
@grof_monte_christo ďakujem vám, nevedela som. Takže naj a vyprážanie. Nuž musím skúsiť, zatial som to neskúšala, keďže klasiku maslo nepoužívam vôbec nikde.

viestta
3. okt 2023

@hortenziaj ale coby, aj obycajne maslo pouzivam a nielen na mastenie chleba a vianocky.

nevenka
3. okt 2023

@grof_monte_christo normalne to robim na panvici, troska tuku, sol a grilovat akoby, nie vyprazat. Vyborne to je tak.

minenkak
3. okt 2023

@grof_monte_christo lososa daj radšej do rúry natri maslom ,osoľ,daj bylinky, šampióny dookola a peč

sisaka
3. okt 2023

Práveže losos je najlepši buď na grile alebo na panvici opečeny, chrumkavy na vrchu, takmer surovy vo vnutri, tak ma byť losos pripravovaný.
@grof_monte_christo to z rúry nikdy nebudeš mať také chutné, jedine žeby si pustila horný gril. V rúre je najväčšia šanca, že ho prepečieš a bude cely suchý.

mameha7
3. okt 2023

@sisaka asi tak, konečne normálny komentár

grof_monte_christo
autor
4. okt 2023

Tak losos na prepustenom masle bol výborný. Aj som ho trochu podliala, aby nepriharal a nemusela som dať veľa masla. Nakoniec predsa len na panvici, neoplatilo sa mi zahrievať rúru.