Zdravim gazdinky 😉
Používate v kuchyni prepustené maslo? Ja som si ho dnes kúpila v Kauflande a zajtra sa nom chystám vyprážať lososa. Dúfam, že ho nepokazím. 🤔
Prečo chceš túto dobrú rybu sprzniť?? Losos je mastná ryba ako šlak a este to ponoriť do masla? Stačí to dať do rúry a trošku potrieť maslom, posypat solou, bylinkami.
V pohode aj na vyprazanie je super. Nepokazis nic.
Este som teda nepocula, ze by maslo sprznilo rybu, ale kazdy den prinesie nove zistenie 😃
Ja prepustene pouzivam do omacok,polievok,do rizota,vsade,kde ide maslo.teda ak mam doma.dodava dobru chut.
@stanulienkat ak ju sprzní, tak jedine preto, lebo to urobí na ghee. Je to výrazná, špecifická chuť.
Používam len keď varím niečo indické, do ničoho iného sa mi to nehodí
@vanilkovazmrzka ale nejde o klasické sprznenie. Asi som sa zle vyjadrila.🙄 losos je extrémne mastná ryba, načo by som to ponárala ešte do masla?
Či klasická Slovenská kuchyňa- čo najviac masla, oleja, tuku a masti?
@sisaka Je to práve ghee. Našla som tento recept, preto sa pýtam. Losos je taký menší, max. 2 porcie, chcem ho spraviť na panvici. Takže radšej nie?
ja neviem ja by som toho lososa v masle netopila , jemne potriet tenučká vrstva a do rury piect , vypražat lososa mi príde barbarstvo a hlavne tažké
jedno aké maslo
ghee použivam bežne ale s vypražaním nemám skusenosti, robim na masti rezne proste
@stanulienkat ale ved preco by mal byt zrovna ponoreny v tom masle? sak ryba na panvici sa da spravit aj na troche masla. Ale ano, losos je mastny jak prasa, to mas pravdu. Ja radsej pstruha 😄 ale v zasade asi ani ten losos by mi na rozumnom mnozstve masla nevadil
To vyprážanie teda radšej zvážim. Dám trošku tohto masla a šup ho do trúby 😉
Používam bežne pod všetko, čo robím na panvici, ako napr. ryby, mäso, zeleninu, chlieb vo vajíčku, omeletu a tak. Vždy dám malú lyžičku, nie pol fľaše.
Mňa by zaujimalo, prečo to preferujete a používate tak často pri varení? Je to zdravšie? Lebo len tak som kukla nasytene MK a teda je ich celkom dosť, a to vraj nie je dobre, ale tak ma iné výhody?
@hortenziaj ma dlhsiu trvanlivost ako maslo, neobsahuje mliecne bielkoviny a ma dobru chut. Kym toho nejes na kila, tak ziadne zdravotne riziko nepredstavuje
@hortenziaj Má to výraznú chuť, takže ja preto - ako ďalšie dochucovadlo, tam kde mi chuťovo pasuje. Dlhá trvanlivosť je praktická. Ale rovnako používam aj olej aj masť.
@hortenziaj Vraj neprepaluje (ghee) ako ostatné tuky. Karcinogénne je až nad 250 stupňov. Preto je zdravšie na vyprážanie.
@grof_monte_christo Vyprážať lososa? To akože trojobal a v hrubej vrstve tuku? Fúúú.
@grof_monte_christo Ghee som používala. Ale je to riadna kalorická bomba. Už používam len občas. Chuť je zvláštna ale skvelá. Naučila som sa ho pripravovať doma.
@vulka Nie, v trojobale nie 🙂. Ale prehodnotila som to a dám ho do rúry.
Pouzivam ho dobrych 15 -16 rokov v kuchyni, vsade, ponuka pre zdravie vyborne benefity. Na zaciatku som si ho sama pripravovala a posledne roky ho uz kupujem.
Zajtra dám vedieť, aký bol losos na ghee 😁
@vanilkovazmrzka my tiež robíme často na panvici. A teda nevyprazam ho, na malom množstve. Kvôli 2 malým kúskom sa neoplatí ani rúru zapínať
@hipuska Doteraz sme lososa robili vždy len na panvici, preto chcem vyskúšať raz aj v rúre. Že aký to bude rozdiel.
@viestta
@ckocka
@grof_monte_christo ďakujem vám, nevedela som. Takže naj a vyprážanie. Nuž musím skúsiť, zatial som to neskúšala, keďže klasiku maslo nepoužívam vôbec nikde.
@hortenziaj ale coby, aj obycajne maslo pouzivam a nielen na mastenie chleba a vianocky.
@grof_monte_christo normalne to robim na panvici, troska tuku, sol a grilovat akoby, nie vyprazat. Vyborne to je tak.
@grof_monte_christo lososa daj radšej do rúry natri maslom ,osoľ,daj bylinky, šampióny dookola a peč
Práveže losos je najlepši buď na grile alebo na panvici opečeny, chrumkavy na vrchu, takmer surovy vo vnutri, tak ma byť losos pripravovaný.
@grof_monte_christo to z rúry nikdy nebudeš mať také chutné, jedine žeby si pustila horný gril. V rúre je najväčšia šanca, že ho prepečieš a bude cely suchý.
Tak losos na prepustenom masle bol výborný. Aj som ho trochu podliala, aby nepriharal a nemusela som dať veľa masla. Nakoniec predsa len na panvici, neoplatilo sa mi zahrievať rúru.
Pouzivam vsade, kde by som dala maslo, aj do cesta. Vyprazat som na nom este nevyprazala