ahojte baby na čo sa da využiť vinny ocot?? dostala som ho a neviem čo s ním ☹.Ďakujeeeem
@stresmenka Môžeš ho použiť v kuchyni všade, kde ten "normálny", vínny ocot je kvalitnejší, takže určite napríklad do šalátov, ja si ho dávam aj k tlačenke 😀
Čistiť ním kanvice od vodného kameňa mi pripadá škoda, na to stačí lacný kvasný ocot. Ale celkovo ocot používam málo, takže aj ten vínny aj hocijaký iný u nás dlho vydrží.
A inak zaujímavosť, niekto radí dávať trocha octa namiesto aviváže (že je to jemnejšie, ekologickejšie...), ale to sa mi neosvedčilo, predsa len mi po tom bolo prádlo cítiť.
ja dávam do šalátov všetkého druhu výhradne vínny.. na prkotiny ako zaváranie, čistenie od vodného kameňa a pod používam ten lacný, toho mi nie je ľúto a ani chuťovo sa to nedá porovnať s vínnym 🙂
@kazunomiya a ako dlho vydrzi otvoreny? Ja mam vyse roka.je este dobry?
A baby balzamico ako dlho vydrzi po otvoreni? Do datumu spotreby? a musi byt v chladnicke?Dakujem
@zuzkat1 ja mam aj vinny aj balsamico otvoreny urcite vyse roka a nic im nie je, pravdupovediac neviem ako dlho by mali vydrzat otvorene.
@kazunomiya ja to mam v komore.ako klasicky ocot.a vychadzam z toho ze normalny ocot vydrzi dlho tak hadam aj toto do datumu spotreby.dufam:-)
mozes ho pouzit do varenia aj na cistenie vodneho kamena...