Potravinové alergie a recepty

zdenuska213
11. jún 2013

Maminky, potrbujem zopar receptov a rad. Maly je silny alergik na arasidy tym sa da vyhnut a zit bez nich. Ale ja uz neviem co varit. Moj syn Patrik je este alergicky na vajicko -bielok I zltok. Orechy.ryby- nemozeme morske, citrusy, a po novom I na mlieko. Po vypiti mlieka sa vyhadze okolo ust, nic ine som nezaregistrovala. Takze nemozeme mliecne vyrobky. Co davate vasim detickam na ranajky.? Uz mi dochadzaju inspiracie, skusali sme mu davat nutrilon allergy care ale to odmieta, uz tri dni sme bez mlieka a mliecnych vyrobkov a strasne mu to chyba ake davate mliecko vy.? To sojove nechcem davat. Patko ma 2,7 roka . Budem rada ak mi poradite

katy1979
12. jún 2013

A co tak ryzove, mandlove ci kokosove. Ak mal rad mlieko skus nahradit inym. Ak mas len ty pocit ze ho potrebuje ale nezabija sa po nom nedavala by som mu nic. Moze chlebik rastlinne masla sunku zeleninu hladny urcite nebude.

demo
12. jún 2013

@zdenuska213 a ako je stary?

demo
12. jún 2013

@zdenuska213 aha uz vidim,kolko ma rokov. Ak jedava chlieb, tak skus kupit dobre zrele avokado. Da sa jednoducho z neho urobit natierka. Najjednoduchsi variant je roztlacit ho vidlickou, troska posolit. Alebo chlieb s margarinom (obcas) a lekvarom. Kupovane peciva casto obsahuju mlieko. Dobre su aj kase, napr.ovsena varena v ovsenom mlieku, niekedy dochutena kokosom,inokedy skoricou(ak neskodi), s hrozienkami a pod. Taktosa daju urobit vselijake kase, krupicova,spaldova,pohankova a pod. Su todobre ranajky, ale aj vecera. Alebo namocit na noc ovsene vlocky jemne (nie vela vody), rano do toho nastruhat jablcko a nakrajat banan, vecer mozes namocit hrozienka a rano zliat a pridat ich tam. Mozes aj dosladit,ak je to nutne, napr. javorovym sirupom. Umelemlieko uz v takomtovelku nepotrebuje, ak ma pestru stravu.

patkaza
22. okt 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

ou ked je alergický na vajičko tak to je hodne nepríjemné skús ho otestovať či nato fakt je alergický a aj na čo ostatné http://akoapreco.com/link-test-na-potravinove-alergie