ahojte zienky prosim o radu...prvy krat idem robit tortu s potahovkou...problem je krem mascarpone a slahacka ...viem ze slahackove kremy su neni dobre pod potah ako by som to vedela vyriesit? Dakujem za odpovede
Pod poťahovku nemôžeš dat krém zo šľahačky. Topila by sa na tom. Tým len naplnis tortu a urob trosku masloveho na vrch a boky torty.
Nie,slahacka,ani tvaroh ci mascarpone,vyslahat maslo alebo iny tuk,napr. Heru,Heliu,pod potah to staci.
Presne.pod potah jedine tenucku vrstvu masloveho kremu/maslo+cukor/.bez pudingu ci inych primesi!!!
Nechat to dobre stuhnut v chlade a na to kraasasne natiahnes potahovku.
@hettinka Ja si myslím, že sa topí akýkoľvek krém. Veď tej šľahačky tam nedá za liter. Zrejme tam bude hlavný ten syr mascarpone, šľahačka len na zjemnenie. Treba to držať v chlade ako každú tortu. Nerobila by som si robotu s toľkými krémami, proste v tenučkej vrstve by som dala ten, čo dávate aj medzi korpusy. Obaliť, ozdobiť a do chladu.
Tak slahacka v tenkej vrstve vam NIKDY neurobi dobre pod potahom,max. vam bude vytekat spod potahu,ked budete potahovat alebo sa vpije do korpusov. Maslo,tuk,margarin krasne ztuhne,cim da torte tvar pred potiahnutim. Slahacka ti toto neurobi. Konzistencne nevyhovuje,rovnako ako masc. ci tvaroh.
Najistejšie je naozaj vyšlahať Heru (alebo maslo) s troškou cukru, natrieť na tortu a pekne vyhladiť. A potom potiahnuť. Poťahovanie tiež nie až také jednoduché, tak prečo si to komplikovať. Ja som raz natrela falošným parížskym krémom pod poťahovku a ako som potiahla tortu na jednom mieste som mala trošku tenšie vyvalkanú poťahovku a to sa mi odtrhlo a šmyklo sa kus dole. Na infarkt 😨 Takže odvtedy nič iné, len hera a cukor.
@asia83 no veru mám skúsenosť, že práve tvaroh, šľahačka, mascarpone dokáže poťahovku úplne akoby rozleptať. Obsahujú vodu, tak tá robí galibu.
Pod poťahovku nemôžeš dať úplne tenulinkú vrstvu, lebo tým krémom tú tortu treba akoby zarovnať, lebo inak bude hrboľatá. Alebo by musela dávať hrubo poťahovku, aby to zarovnala.
Heru na pečenie absolútne nepoužívam, pečiem výlučne z masla.
@asia83 blbost. Niekolko rokov peciem torty slahackove kremy hmotou cize potahovku uplne rozpusti. Zacne sa topit a cela s torty zlezie.
@aduska121 urcite spravit mantinel s masloveho kremu. Netreba hrubu vrstvu staci len tenky mantinel. Pod potahovku nemoze ist ziadny slahackove ani pudinkove kremy. Potahovku sa zacne topit a zlezie cela s torty.
Dakujem krasne za rady a este jedna vec...mam dvefoto na tortu obe na fonda...jednu co som dala robit minuly tyzden som akurat pozerala je dost tvrda..druhu mi teraz vyzdvihol priatel a je uplne pruzna jemna..zaujimalo by ma teda ci prva bude este dobra ci to ma byt tvrde alebo ci musim dat spravit druhu
Tvrda? Ako si ju mala? Kde si ju skladovala? Mozno uschla, ale co sa tyka vydrze, tak by mala byt este ok.
@lubisvecko ako mo ju dali zabalena s foliou
@lubisvecko len ci mi bude drzat na torte ked je taka
@aduska121 sranda, to mi nejde do hlavy. Pozri mozes to skusit a budes vidiet ci bude, lebo je to skoda vyhodit :/
Prosím vás keď robíte masloví krem tak koľko masla koľko cukru ďakujem
Ale to stačí v jemnej vrstve potrieť korpus. Robí sa to preto, aby to zvlhčilo korpus, bude to slúžiť ako "lep" pre poťahovaciu hmotu. Aj maslový krém je "klzký", čiže ja nevidím problém v type krému. Fakt len tenučká vrstva navrch a na boky.