Prosím o radu..chcem potiahnuť tortu hmotou z penových cukríkov..veľmi sa však chcem vyhnúť umelým farbivám, lebo malý je na ne alergický.Zohnala som prír.farbivo-ale len zelené a žlté. Sú tekuté..Neviem však, ako sa to bude správať, keď to spojím s tou hmotou..máte skuúsenosti v tomto smere? Potrebovala by som aj modrú a červenú..podarí sa mi zafarbit napr.šťavou z cvikly a čučoriedok?Koľko tej šťavy potrebujem, resp.kolko možem dať, aby sa s tým dalo pracovať ? Dakujem za každú radu!
@tetkaevka a bude tu potahovku jesť? Veď v samotných cukríkoch je kopu eciek, k tomu veľa cukru. My ju mame na efekt a MMF nejeme. Teraz už potahujem marcipanom, alebo smartflex velvet. A tie aj jeme.
Alternatíva je nefarbit v celu potahovku hmotu, ale potiahnuť bielou a namaľovať len vrch.
ved rozmyslam, ze urobim klasikcky a nebudeme jest..ja sa vobec nevyznam v tych hmotach, znama mi poradila tuto hmotu, ale ja som zatial nepotahovala nicim..a ta smartflex velvet je dostupna bezne, aspon v eshopoch? je to nejaka zdravsia alternativa rada si necham poradit..
@tetkaevka neviem ako je to s cukríkmi, ale zloženie Smarflex Velvet je: cukor, glukózový sirup, pitná voda, jedlé oleje - kokosový tuk, olej z palmových jadier, zemiakový škrob, xanthanová guma, arómy, konzervant: sorban draselný, regulátory kyslosti, kyselina citrónová... to len pre porovnanie a bežne sa dá zohnať v e shopoch, najmenšie balenie je tuším 1,4 kg a poťahuje sa s ním bezproblémovo.
@tetkaevka a ešte mi napadlo, že tu majú aj prírodné farbivá: http://www.peceniehrou.sk/sk/produkty/prirodne-...
@anjelic ano z tych som aj objednavala-sice z inej stranky, tuto som neobjavila a tam mali len tie tekute a ked som si pozerala zlozenie tak z tych vsetkych mi vysli bez tych farbiv len zlta a zelena..tak tie som si kupila, mohla som si asi radsej tie praskove, aby mi toto nezriedilo.. pozriem este tie praskove ostatne farby, ci su ozaj bez tych zlych Ecok, ale uz to nestiham aj tak objednat, tortu idem robit vo stvrtok..ale aspon do buducna budem vediet, dakujem🙂
mimochodm, potahovane torty su uz out. vacsiu paradu narobite ked tortu potriete chutnym kremom a neostane na tanieri obtrhany potah ktory aj tak nikto nechce jest 🙂
pri pokusoch o potahovku-premierovu..to nebolo az take jednoduche, ako som si predstavovala🙂 skusala som v mensej davke najprv aj MMF aj zelatinovu-tato sa mi ovela lahsie robila a aj na druhy den mi prisla tvarnejsia, tak som ako zakl.na potah celej torty xvolila tuto, ale po naneseni na tortu mi miestami popraskala..neviem, ci bolo vela cukru..no a s tym farbenim..napokon to skoncilo klasickymi nezdravymi farbami, chcela som zaklad modry a pouzitie cucoriedkovej stavy bola nepekna fialova, taktiez podla rad z netu som sa pokusila zafarbit stavou z cerv,kapusty a sipky sody-na modro-vysledok bola skaredy modry odtien a strasne to smrdelo.takze boli klasicke farbiva=hotova pot,hmota farbena..efekt bol, ale nabuduce bude asi radsej cokopoleva, nech si bezfarebne aj pochutime🙂
Ja som mala tiež tú snahu, že bez "éčiek". Pred rokmi sa mi to nepodarilo, no doba pokročila. Určite to pridajte do cukríkov predtým, než ich rozpustíte. Ak ich pridáte už do hotovej hmoty, budete mať z toho mramor. Tie šťavy neviem, no sú dosť riedke, z toho zrejme takú sýtu farbu nedosiahnete. Tam treba len kvapku, aby tá hmota pekne držala. No dať kvapku zo šťavy, to bude slabé.