Postup na krém do torty s bielou čokoládou

saska00
15. feb 2024

Poraďte prosím ako postupovať pri príprave krému do torty s mascarpone a bielou čokoládou ? 🙏🏻

muchacici
15. feb 2024

@saska00 Nie som si istá, či ti to pomôže, ale ja som dala 50:50 mascarpone:33% smotana na šľahanie, šľahala aj s práškovým cukrom až pokiaľ nebolo poriadne tuhé. Myslím, že by si tú bielu čokoládu mohla zapracovať postupne (namiesto môjho práškového cukru). Plnka bola móóócno fajna 😃

aduskatt
15. feb 2024

mám v albume rcept

lavender94
15. feb 2024

Smotana na šľahanie 259ml vyšľahana, mascarpone s cukrom, do toho tu šľahačku a na koniec vychladnutú roztopenu čokoládu.

saska00
autor
15. feb 2024

@aduskatt Dakujem a nemôže sa to preslahat a zraziť ? 🙈 bojim sa takýchto že to pokazim 🤔

anavixy
15. feb 2024

Veru moze 😂 mne sa zrazilo a to som si fakt davala pozor a nerobila som prvy krem v zivote, ale proste nejak som to pototo, musela som to zachranit zelatinovym stuzovacom, chut ok ale zdrcnute to bolo skarede 🙉 no takze opatrne, cokoladu dobre vychladit, drzim palce 🍀 alebo teda este zvyknu urobit ganache a to spojit s mascarpone

milanemila
15. feb 2024

@saska00 ja davam 500g mascarpone, 500g nizkotucny tvaroh bez hrudiek, 250ml slahackovej smotany a 2x biela cokolada, vanilka.
Cokoladu rozpustim v mikrovlnke asi v polke slahacky (30s premiesat a zas 30s). Ostatne veci zmiesam a prilievam potom cokoladu. Vyslaham a dam na chvilu do chladnicky.
Ked to takto vyslahas vsetko spolu nic sa ti nezrazi, vobec netreba zvlast slahat slahacku. S kremom sa dobre pracuje a ten odtucneny tvaroh to trosku odlahci, lebo iba mascarpone a slahacka je extremne mastna vec.

saska00
autor
15. feb 2024

@anavixy asi to radšej urobím tak , že si vyslaham len šľahačku , zmiesam s mascarpone a roztopenou coko. Môže byt vyborne ten ako parížsky ale bojim sa toho , lebo nemá takú prax 🙈

anavixy
15. feb 2024

@saska00 praveze mascarpone vyslahaj so sladkou smotanou spolu (nie slahacku zvlast) a do toho daj rozpustenu cokoladu. Ganache mas len ten rozdiel ze cokoladu zalejes zohriatou smotanou, spojis a vychladnutu hustu hmotu- ganache zaslahas s mascarpone. Trochu pracnejsie, ale v zasade to iste, minimalne chutovo a teda aj konzistencne.

saska00
autor
15. feb 2024

@anavixy no myslela som že tiež tak, ale tuto vyššie som čítala že jedna písala že zvlášť šľahačku. 🤷🏼‍♀️tak neviem aký je v tom rozdiel

nikasmile
15. feb 2024

Zvlášť šľahačku ak sa bojíš prešľahania.

anavixy
15. feb 2024

@saska00 ahaa, no neviem, vyskusam mozno raz ked budem zasa nutena robit s bielou coko 😁 daj vediet ako sa podaril 🍀

rachel36a
16. feb 2024

@saska00 ak sa bojis preslahamia tak urcite neslahaj slahacku zvlášť...vyslahaj si metlickami mascarpone, postupne prilievaj slahacku a slahaj chvilu...nakoniec pridaj za staleho slahania roztopenu a na izbovu teplotu ochladenu cokoladu..robila som tento krem do stovkek tort a nikdy sa mi nezrazil

candii
19. feb 2024

Kúp Vitala slahacku, ona úžasne drží tvar .. 250 ml tejto šľahačky, 500g mascarpone a 2 biele čokolády. Vyšľahaj slahacku do poly, rozpustenú vychladnutu čokoládu prilievaj do šľahačky popri slahani a vmiesaj mascarpone. Najľahší krém aký môže byť

rachel36a
19. feb 2024

@candii mozno lahky lebo sa neda preslahat, ale chutovo bleeee kedze Vitala je presladena rastlinna slahacka

candii
19. feb 2024

@rachel36a mne vyhovuje aj chuti 🙂