Poraďte prosím ako postupovať pri príprave krému do torty s mascarpone a bielou čokoládou ? 🙏🏻
mám v albume rcept
Smotana na šľahanie 259ml vyšľahana, mascarpone s cukrom, do toho tu šľahačku a na koniec vychladnutú roztopenu čokoládu.
Veru moze 😂 mne sa zrazilo a to som si fakt davala pozor a nerobila som prvy krem v zivote, ale proste nejak som to pototo, musela som to zachranit zelatinovym stuzovacom, chut ok ale zdrcnute to bolo skarede 🙉 no takze opatrne, cokoladu dobre vychladit, drzim palce 🍀 alebo teda este zvyknu urobit ganache a to spojit s mascarpone
@saska00 ja davam 500g mascarpone, 500g nizkotucny tvaroh bez hrudiek, 250ml slahackovej smotany a 2x biela cokolada, vanilka.
Cokoladu rozpustim v mikrovlnke asi v polke slahacky (30s premiesat a zas 30s). Ostatne veci zmiesam a prilievam potom cokoladu. Vyslaham a dam na chvilu do chladnicky.
Ked to takto vyslahas vsetko spolu nic sa ti nezrazi, vobec netreba zvlast slahat slahacku. S kremom sa dobre pracuje a ten odtucneny tvaroh to trosku odlahci, lebo iba mascarpone a slahacka je extremne mastna vec.
@saska00 praveze mascarpone vyslahaj so sladkou smotanou spolu (nie slahacku zvlast) a do toho daj rozpustenu cokoladu. Ganache mas len ten rozdiel ze cokoladu zalejes zohriatou smotanou, spojis a vychladnutu hustu hmotu- ganache zaslahas s mascarpone. Trochu pracnejsie, ale v zasade to iste, minimalne chutovo a teda aj konzistencne.
Zvlášť šľahačku ak sa bojíš prešľahania.
@saska00 ak sa bojis preslahamia tak urcite neslahaj slahacku zvlášť...vyslahaj si metlickami mascarpone, postupne prilievaj slahacku a slahaj chvilu...nakoniec pridaj za staleho slahania roztopenu a na izbovu teplotu ochladenu cokoladu..robila som tento krem do stovkek tort a nikdy sa mi nezrazil
Kúp Vitala slahacku, ona úžasne drží tvar .. 250 ml tejto šľahačky, 500g mascarpone a 2 biele čokolády. Vyšľahaj slahacku do poly, rozpustenú vychladnutu čokoládu prilievaj do šľahačky popri slahani a vmiesaj mascarpone. Najľahší krém aký môže byť
@saska00 Nie som si istá, či ti to pomôže, ale ja som dala 50:50 mascarpone:33% smotana na šľahanie, šľahala aj s práškovým cukrom až pokiaľ nebolo poriadne tuhé. Myslím, že by si tú bielu čokoládu mohla zapracovať postupne (namiesto môjho práškového cukru). Plnka bola móóócno fajna 😃