Milé mamičky,
Potrebujem poradiť ohľadom poschodovej torty.
Prvýkrát idem piecť poschodovu a tortu a mám problém bojím sa ako dať na seba dve poschodia.
Našla som tip na to, že dám na seba dve poschodia a len dám do torty slamky na stabilitu aby sa vrchná torta nezosuchla.
Druhý tip bol, že na prvú tortu dám podložku a na tú podložku dam druhú tortu.
Čo je podľa Vás lepšie. Prípadne ak máte iný nápad bude rada.
Vopred ďakujem za odpovede.
Davam palicky (vyzera to ako hrube slamky) na vystuz. Funguje to super 👍
@kika_9 ja dávam hrubšie slamky - tie zapichnem do spodnej časti. Potom si ešte vystrihneme kruh z kartónu o niečo menší ako bude vrchná časť, obalom v potravinárskej fólii. To položím medzi dve poschodia. Nikdy sa mi torta nerozpucila, pekne držala.
@lilianka28, @lenka188, @lindous ďakujem za vaše nápady. Vyskúšam tie slamky a aj ten kartón
Baby :/vidim vasu komunikaciu ak som spravila poschodovku a neobalila som karton foliou? Je tam karton hrubsi a drevene bambusove palicky rozlozene.... Okruhle som takto robila a super drzali ale tento x obdlznik kocka a sa mi zda ze trosku prepadla do kelu...
Pečiem takéto torty asi len 2x do roka, ale ja dávam výstuž, buď na to kúpené bambusové paličky alebo široké slámky 🙂 ide o rozloženie váhy, aby vrchná spodnú "nepripučila", podložka toto nespraví... tú občas dám z praktických dôvodov, aby som mohla dať vrchné poschodie jednoducho dolu a zvlášť nakrájať ...