Poraďte sýte jedla , obedy , polievky , a hlavne jedlo . Ja už fakt neviem čo variť . Čim toho bude viac tym lepšie aspoň budem mať z čoho vyberať.
@suesue1983 To je presne ono. 👍
🙂 segedin, gulas, svieckova, spanielske vtacky, rezne, privarky : zemiakovy, sosovicovy, tekvicovy, s parkom, vajickom, klobasov 🙂 toto je u nas povazovane za syte jedlo , dobru chut 🙂
No polievky frankurtska, šošovicová a fazuľová - na milión spôsobov, hokkaido, tekvicová... Prívarky rôzne s vajíčkom, mäsom, fašírkou. Tiež robíme cestoviny zapekane, špagety s guľkami mäsovými, zapekaný zeleninu s mäsom (na spôsob koložvárska kapusta, ale napr . Karfiol, zelené fazuľky, kel, plnené cukety... A to som sa ešte k mäsu nedostala😂 Veľa sa u nás inšpirujem z maďarskej kuchyne, ale napr. Bonvivani má recepty tradičné naše... Sladké jedlá zo zemiakového cesta, knedle a čo ja viem čo. Keď som.bola v stave že neviem čo, dostala som kuchársku knihu takú malú obrazkovu..a dcéra si vyberala a ja som si prispôsobila 😁
@dankabetka akurát vyživova hodnota minimálna.
@nyusika veľa zaleži od pripravenia, napr taky segedin, je rozdiel ci ho spravis z krkovicky alebo zo stehna a dalej, keby si mala doma takeho manzela jak mam ja, ze kazdy den maso, maso zeby sa najedol, tiez hladas take sýte recepty. Keby som mu dala jest buchty na pare, ta zje 8 a je hladny ...
@nyusika ja by som ani nepovedala že výživová hodnota minimálna. Okrem toho párku a klobásy, všetko je pre telo prínosom , len záleží čo tam dáš a ako to pripravíš.
Taká sviečková ak je urobená z kvalitného hovädzieho masa , veľkého množstva koreňovej zeleniny , ktorá nie je zahustená múkou ale dochutené dvoma lyžicami smotany a citronovou šťavou je fajn. Prívarky tiež , všetko je zdrojom niečoho .
Ja robievam veľa kuracie prsia, bravčovú panenku a takéto, čo najviac na prírodno a k tomu kopu zeleniny. Aj grilovanej. Aj čerstvej a teda nemali sme doma problém, že by drahý bol hladný, práve naopak 🙂
základ pre dlhodobý pocit sýtosti je aj tak glykemicky index.
Nie to, ako tučné a ťažké jedlo je
@eeerickal1 Kazdy ma iny metabolizmus. Ja ked si dam kombinaciu ako pises, tak ano, je to zdrave, lahke, zasytim sa - ale rak na 2-3 hodiny a musim jest zas.
Ked si dam kombinsciu maso+zemiaky alebo ryza, knedla, tak som styta ovela dlhsie.
čiže mäso so šalátom na teplo upravenym
alebo bulgur s masom, poháňa namiesto prílohy, husté polievky bez zahustenia múkou
okrem toho - píšem svoj názor na výživné jedla.
vôbec nemusíte mať rovnaký.
@nyusika čiže maso ok, zeleninu grilovanu restovanu to je jedno jaku neje, bataty tiez. Hmmm no nenajedol by sa moj muz keby si mu toto dala. Zato taky šošovicovy privarok s vajičkom, by zjedol a este by vydrzal aj 3 hodiny najedeny. Alebo maďarsky gulaš s knedlikom, na tom by vydrzal dlhsie ako na tom tvojom.
A bulgur a tieto dristy tiez neje. Vies, mne staci na obed grilovane masko, salat a som najedena. Moj muz ma skoro 2 m a 110 kg vahu, jemu ked chces navarit zeby sa najedol a nebol do hodiny hladny musis varit take jedla. A este, kazdy ma iny metabolizmus. Ja na salate vydrzim pol dna a nie som hladna, moj muz zozerie kona a je hladny lebo mu tak rychlo spaľuje....
@maminuska ty pises spravne, lebo je rozdiel uvarena korenova zelenina, ktora ide potom odliata ako priloha na tanier a zvarena/rozvarena a pomixovana korenova zelenina v omacke ku svieckovej. Tam ti vyplavene vitaminy zo zeleniny ostavaju v omacke, kdezto z sice uvarenej ale nie rozvarenej zeleniny ich s vodou, v ktorej sa ta zelenina varila vylejem do kanala grrr
Mimochodom, minuly tyzden som tiez robila svieckovu. Akurat z velkmi kvalitneho hovädzieho, kedze tu kde sme bravcove nekupis, ak tiz robievam omacku tak, ze ju fakticky zahusti ta zelenina a muku tam ani nedavam.
@menojejedno Ahoj, je tu taká téma, volá sa tuším Čo dnes varíte. Nechce sa mi to hľadať, určite nájdeš. Je tam toho hrozne veľa.
Len ma zaujalo, že hľadáš konkrétne sýte jedlá. Môžem sa opýtať, prečo? (Len ma to zaujíma).
Ináč, za mňa najsýtejšie jedlo: bryndzové halušky.