Poraďte tortový korpus

p69majka
25. apr 2012

Babule, poraďte mi prosím nejaký dobrý tortový korpus na priemer 22 cm a aj nejaké jednoduché plnenie. 🙂 Ďakujem.

gabriellka
26. apr 2012

@p69majka 200 g polohrubej múky, 200 g pr.cukru, 2 vajcia, 1/4 pr.do pečiva, 3 lyžice vody
žltky vymiešaš s cukrom, primiešaš múku s práškom a vodu, nakoniec zlahka vmiešaš sneh z bielkov. toto mám odskúšané a robím na všetko rovnaký korpus. nie je suchý, je dobrý
a čo sa týka plnky. my máme radi tyramisovú. 1 nátierkové maslo, 1 šlahačka, 2 lyžice pr.cukru. korpus pokvapkáš kávou, dáš 1/2 plnky, naukladáš piškoty - opäť pokvapkáš kávou a dáš druhú polovicu plnky. posypeš kakaom. prípadne robím plnku ako na trasenú tortu 😝 normálne by som si to dala teraz 😉

p69majka
autor
26. apr 2012

@gabriellka Ďakujem veľmi pekne. Vyzerá to jednoducho. Namiesto nátierkového masla môžem dať aj mascarpone? tak to robím pri tiramisu. Aj trasenú tortu robievam a tiež by som si dala. 😀

gabriellka
26. apr 2012

@p69majka jasnačka že aj mascarpone, nátierkové maslo je taká lacnejšia náhrada 🙂
alebo ešte robím jeden dobrý. do vyšlahanej šlahačky zamiešaš kyslú smotanu, dáš na to ovocie (ja dávam väčšinou zavárané mandarinky) a zaleješ želatinou. taká mňamka 🙂

lululka555
27. apr 2012

@p69majka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5278 ahoj aj tato torta je super a je jedboducha a teraz v tomto odobi aj osviezujuca 🙂