Ahojte, kto poznáte niečo fajnové, tak sem hoďte nejaké dobré recepty z paradajok, my momentálne nevieme čo s nimi, a je mi to strašne ľúto vyhadzovať, tak to kdekade rozdávame...
Robievam len grilované, paradajkovú polievku a lečo... toť môj úzky repertoár 😉 Poraďte Vaše špecialitky 🙂
Ako to chutí paska? Je to cítiť po paradajkách? Papajú ti to aj detičky? 🙂
Tak skus: nakrájet rajčata na větší kousky, k tomu krájené vařené vejce a nakrájet tvrdý sýr. Zalit majonézou, já používám yofresh, osolit
libka je to veeeeelmi dobré a môžeš pridať pre dospelých aj trocha rumu 😀 no eňo ňuňo
čo tak kečup, paradajková šťava, lečo...
Dnes sa k tomu nedostanem ale zajtra sa u nás varí lekvár 😀 Som zvedavá 🙂
M311293 - to môžem spraviť aj dnes na večeru, papáte to s chlebíkom len?
zuzu tak teraz si tomu dala s tým lečom 😝 😝 😝
Musím robiť niečo také čo zje hlavne manžel, ja až tak moc paradajkám ešte dať nemôžem, aj keď ich milujem, ale kvôli malej toho nejem kvantá ako som bola zvyknutá ☹
Ja mám lečo rada 😉 A manžel ho miluje, len robiť ho každý deň je dosť jednotvárne 😀 😀 😀
Asi skúsim na obed musaku, ale miesto toho mletého mäsa musím niečo vymyslieť, domáce nemám a v obchode nekúpim, fuj...
MUSAKA
400 g baklažánu | 2 zelené papriky | 6 rajčín | 2 cibule | 30 dkg mletého mäsa | 2 vajcia
Príprava:
Olúpeme baklažán a nakrájame ho na plátky, ktoré osolíme a necháme chvíľu odležať. Potom ho obalíme v hladkej múke a sprudka opečieme na oleji.
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pridáme pokrájanú zelenú papriku, dve pokrájané rajčiny, trochu zelenej petržlenovej vňate a zelerovej vňate a 30 dkg mletého mäsa. Osolíme, okoreníme, prikryjeme pokrievkou a dusíme asi 20 minút.
Na dno vymastenej zapekacej misky uložíme opečené plátky baklažánu, na ne plátky rajčín a všetko zakryjeme podusenou zmesou. Prikryjeme ďalšou vrstvou baklažánu a dáme asi na 20 minút zapiecť. Potom zalejeme v mlieku rozšľahanými vajíčkami a musaku dopečieme.
Libka, chleba, rohlík, co kdo má rád, já bez pečiva aspoň sním méně.
U nás to s masem funguje tak že si v masne koupíš maso, třeba pleckoa tam ti to hned pomelou. Nebo skus sóju, takovou tu drcenou
No my tu pomaly masiarstvo ani nemáme, a balené fuj... asi skúsim tú soju, len sa bojim kvôli malej, vraj je to silný alergén...
v piatocnom novom case bola priloha paradajky 🙂 ,skus zohnat,ked nie tak ti niake co sa mi zdaju fajne prepisem.inak daju sa paradajky zavarit aj len tak same do pohara s troskou oleja a potom pouzijes pod maso,alebo na cestoviny a tak isto po vareni sa daju zamrazit.
caprese paradajky nakrajat na platky, k tomu mozarellu na platky, posolit, zaliat olivovym olejom, trosicku jablkovy ocot a na vrch cerstvu bazalku, s cerstvym pecivom a prosutom je to vynikajuce...
kuracie alebo bravcove rezniky opiect sprudka, poukladat do zapekacej misky, navrch platok paradjky a mozarely, okorenit podla chuti zapiect...
klasika paradajkovo cibulovy salat....
najrychlejsi paradajkovy salat-paradajky nakrajat/na polovicu,a tu este "na kocky",nie nadrobno/,vacsia cibula ,posypat cca3-4lyzicky cukor,1lyzicka sol,ocot,olivovy olej,bazalka-moze byt aj susena.zlahka premiesat,krasne pusti stavu.
moze sa pridat aj uhorka,paprika... 🙂
Tak spravila som paradajkovo cibuľový šalát s olivovým olejom a kopec musaky bez mäsa, mňam
Ale to neznamená že už nemusíte prispievať, máme ešte asi 10 kg paradajok na balkóne v bedničke a ďalšie čakajú na zber na záhrade 😉 😀
spanielska studena polievka gazpacho, teraz som citala recept: 3 paradajky, 1 paprika,2dl lupanych paradajok bez makkej duziny, 1 strucik cesnaku, sol, cierne korenie, 1 citron, olivovy olej
paradajky sparit, olupat, nakrajat a vybrat maaku duzinu s jadierkami. do mixera dat olupane paradajky, nakrajanu papriku, cesnak, tri cerstve cele paradajky a stavu z jedneho citrona, zmixovat. dochutit...
ja som to v spanielsu jedla este s krutonmi a nadrobno nakrajanymi paradajkami, paprikou a cibulou navrch...a som si teda pochutila, musim aj ja uvarit 😝
paska, prečo som tomu dala...há???veď dokúpi papriku, cibulku a navarí lečo na zimu, nie? 😀
zuzu lebo by som si ho dala 😝
aháááááááááá, tak príď ja už mám hotové 😀 😀 😀 😀
m311293 - šalát odskúšaný, pochutili sme si 😉
Na rade je gazpacho, ten lekvár som ešte stále nestihla pri malej... 😒
ta baklazanova musaka bola straaaasne dobraaaaaa 😉 😝
Libka, ta musaka je fakt skvela a pomlsal si aj mangel a to je co povedat. Nemam nic originalne cim by som prispela, ale chcem sa spytat, nemas este nieco take fasa baklazanove???
ja som odstavila a teraz používam do všetkého - ako pretlak, do mäsa, polievka, len tak vypit, omáčka a tak, gulky v paradajkovej omáčke zbožňujem
Renerka my baklažán milujeme grilovaný, na grilovacej panvici ogrilujem na plátky nakrájanú cukinu, baklažán, papriku, paradajky, cibuľu, predtým posypem korením, ak mám grilovacie tak tým, ak nemám hocijakým, ogrilované to hádžem do misy kde dám pretlačený cesnak, soľ, olivový olej a balzamikový ocot ak mám. K mäsu je to bohovské, manžel to jedáva aj len tak s chlebom, nedbal by to jesť každý deň...najviac mu v tom chutí práve ten baklažán 😀
Miriam, podarilo sa mi zohnať tú prílohu 😉
Aj ja vám pridám jeden receptík šalát 1kg paradajok na mesiačiky 5 vajec uvarených na tvrdo a narezaných na drobno 15 dkg dietnej salamy ( ja používam hydinovú chudú) na mensie kocky a 1 majonézu malá a korenie podľa chuti mi sa ideme za tým zabyť mňam 😝
ahoj libka, dakujem hned zajtra to vyskusam, ale vyzera to fantasticky.....
...ja ked mam vela paradajok/no skor mala som zo zahrady-momentalne musim kupovat/tak som ich dala rozvarit,prepasirovala som ich a rozmixovala na jemnu hmotu...
potom som to ponalievala do mensich poharov sklenenych a zavarila....
pouzivam to na rajcinovu omacku,na rajcinovu polievku a na vsetko kde sa hodia paradajky...
my ked mame naozaj vela rajcin tak ja ich dokazem vsetky zjest 😀
My milujeme paradajky. Hlavne nas Petko. Teraz v zime nestiham kupovat.V lete mame v zahradke, tak to je super. Vsetky stihame jest. A paradajkovy salat jeme ku vsetkemu.
Paradajkový lekvár
2,5 kg paradajok, 1 lyžičku zázvoru, 2 vanilkové cukry, 2 lyžičky kyseliny citrónovej, cukor podľa váhy uvarenej hmoty, 1 škoricový cukor.
Všetko povaríme do mäkka a prepasírujeme. Hmotu odvážime a pridáme rovnaké množstvo cukru. Pridáme aj škoricový cukor a povaríme. Horúcim lekvárom naplníme poháre a uzatvoríme ich.