Poraďte recepty s karfiolom

pimpa
16. jan 2010

POradte prosim recepty na kafiol, cesky květák. Nieco osvedcene, chutne a menej kaloricke ako vyprazanie. 😉
dakujem

henikav1
16. jan 2010

ahoj pimpa,

my ho takmer nikdy nevyprazame, ja ho uvareny nakladiem do misy, zrolujem sunku a nakrajam take slimaciky a naukladam vsade pomedzi karfiol, zalejem besamelovou omackou a bohato posypem syrom. Takto to dam zapiect. Maly je zly jedak, ale toto zboznuje. Je to jednoduche, rychle a chutne

v lete robievam nastudeno. Uvareny karfiol necham dobre vychladnut, potom si ho dame s majonezou a krevetami, mnam

cessy
16. jan 2010

heni a ako robis besanelovu omacku?? 😕

pimpa
autor
16. jan 2010

besamel je mlieko+muka+maslo 🙂

rani
16. jan 2010

chutny je aj uvareny v slanej vode a potom dochuteny struhankou osmazenou na masle a s cukrom.

zuzana76
16. jan 2010

karfiolove karbonatky

uvareny karviol popucime, zmiesame s vajcom, alebo vajciami, podla mnozstva karfiolu, dochutime solou a korenim, pridame struhanku , vyformujeme male karbonatky obalime v struhanke a vyprazime

no ale to je vyprazane 😒

henikav1
16. jan 2010

aby sa vam besamelova omacka podarila, ja to robim takto:

Necham rozpustit maslo, ked je roztopene nasypem don asi tolko hladkej muky, aby to bolo nieco ako redsia kasa, to stale miesam na MIERNOM ohni, nesmie to byt priliz horuce a potom vzdy len potroske prilejem mlieko a miesam, najprv mi z toho rychlo zhustne takmer ako cesto, treba stale miesat a prilievat pomalicky mlieko po trosicke. kym z toho nevznikne dobra omacka. Dolezite je prilievat mlieko pomalicky a po troske a na miernom ohni. Nakoniec dochutim sol, korenie a potom si to uz vylepsujem podla toho k comu to potrebujem, zvyknem pridat struhany syr a takto to pouzijem na cestoviny, alebo cvrknem trosku mexickeho kecupu

pimpa
autor
16. jan 2010

henika, ten tvoj recept vyzera zatial najzdravsie, vyskusame 😉

zuzana76
16. jan 2010

ja zapekany karfiol zalievam smotanou na varenie zmiesanou s trochou muky a vajcom, solou a korenim - podla chuti a tuto zmes nalejem do jenskej misy, kde mam na spodku na kolieska nakrajane zemiaky uvarene v supke, na tom ruzicky karfiolu a medzitym sunku a nastruahny syr , potom to este dam do rury zapiect cele

zuzana76
16. jan 2010

ale vyskusam niekedy s tym besamelom

zuzana76
16. jan 2010

dobry je aj karfiol ako mozocek

zuzana76
16. jan 2010

alebo karfiolova polievka so zaprazkou, alebo mliecna

henikav1
16. jan 2010

zuzanka aj tak sa da, je to podobne
ja tam zvyknem pridat obcas aj cele vajicka natvrdo, ked mam vela hladosov doma

zuzana76
16. jan 2010

fuuuu, ja som normalne vyhladla, dala by som si teraz tie karfiolove placky 😀

zitaje
17. jan 2010

Karfiol je najlepsi len tak na pare, my ho bezne jeme napr. aj k veceri - chleba so syrom a k tomu mrkva a karfiol na pare. 😵 Alebo ako priloha.

zdenallicka
17. jan 2010

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3049

Místo smažení se dají upéct v troubě na pečícím papíru lehce vymyzaným olejem... 😉

ockovelasky
17. jan 2010

Ahojte.. A máte aj nejaký recept na karfiol pre malé bábo? Už sme vyskúšali brokolicu, ale ešte mu bolo asi skoro, lebo sa vysypal, ale to bolo asi pred tromi týždňami.. ďakujem.. 😉

zdenallicka
17. jan 2010

Ockovelasky, tam bych jenom kvetak pripravila v pare, popr. uvarila v trose vody, hodne rozhnacala vidlickou a krmila... na nejake experimenty je prilis brzy...

kibuk
20. jan 2010

karfiol robievam vačšinou zapekany je vyborny obvarim karfiol v slanej vode scedim,uvarim lubovolnu cestovinu-vrtulky,kolienka čo je doma 🙂 do vymastenej jenskej misy dam polovicu cestovin,poukladam karfiol,nasypem mrazenu zeleninku-tu musime mat vždy v mraziaku trochen posolim,radšej potomna taniery dam dalsiu polovicu cestoviny a zalejem bud mliekom a v nom rozčlahane jedno vajce alebo smotanou na varenie,necham tak cca tristvrte hodinky zapiect a nastruham na vrch syr alebo druha verzia miesto cestoviny na dno poukladam bud surove alebo predvarene zemiaky na kolieska dam karfiol,vajičko jedno az dva na tvrdo uvarene-pokrajam na kocky,a bud tam supnem salam,sunku zalejem smotanou dam zapiecť a na vrch samozrejme syr je to vyborne 🙂 🙂 🙂 🙂 alebo karfiol do zeleninkovej polievočky 🙂 🙂 🙂 🙂

blazka24
20. jan 2010

všetky moje nápady zlyhali lebo všetko je tu už dopredu napísané 😀

pimpa
autor
20. jan 2010

Dakujm ya radz, skusim tie plackz pecene v trube na peciacom papieri....snad sa u nas uchytia 😝

rimmel
25. jan 2010

karfiolove omelety

uvaris karfiol, mrkvu, zmiesas pridas mrazeny hrasok, vajicka asi dve, muku, mliecko korenie sol ci vegetu a vyprazas placky na oleji, podavame so zemiacikom a salatom

helcah
4. feb 2010

Zuzana76 - pokud to nemá být smažené, tak ty květákový karbanátky se dají péct v troubě na pečícím papíře, akorát do těsta naleju trochu rozpuštěného másla nebo olivového oleje, aby nebyly vyschlé. Je to fakt moc dobrý.

alex33333
Odpoveď bola odstránená
Zobraz