POradte prosim recepty na kafiol, cesky květák. Nieco osvedcene, chutne a menej kaloricke ako vyprazanie. 😉
dakujem
heni a ako robis besanelovu omacku?? 😕
besamel je mlieko+muka+maslo 🙂
chutny je aj uvareny v slanej vode a potom dochuteny struhankou osmazenou na masle a s cukrom.
karfiolove karbonatky
uvareny karviol popucime, zmiesame s vajcom, alebo vajciami, podla mnozstva karfiolu, dochutime solou a korenim, pridame struhanku , vyformujeme male karbonatky obalime v struhanke a vyprazime
no ale to je vyprazane 😒
aby sa vam besamelova omacka podarila, ja to robim takto:
Necham rozpustit maslo, ked je roztopene nasypem don asi tolko hladkej muky, aby to bolo nieco ako redsia kasa, to stale miesam na MIERNOM ohni, nesmie to byt priliz horuce a potom vzdy len potroske prilejem mlieko a miesam, najprv mi z toho rychlo zhustne takmer ako cesto, treba stale miesat a prilievat pomalicky mlieko po trosicke. kym z toho nevznikne dobra omacka. Dolezite je prilievat mlieko pomalicky a po troske a na miernom ohni. Nakoniec dochutim sol, korenie a potom si to uz vylepsujem podla toho k comu to potrebujem, zvyknem pridat struhany syr a takto to pouzijem na cestoviny, alebo cvrknem trosku mexickeho kecupu
henika, ten tvoj recept vyzera zatial najzdravsie, vyskusame 😉
ja zapekany karfiol zalievam smotanou na varenie zmiesanou s trochou muky a vajcom, solou a korenim - podla chuti a tuto zmes nalejem do jenskej misy, kde mam na spodku na kolieska nakrajane zemiaky uvarene v supke, na tom ruzicky karfiolu a medzitym sunku a nastruahny syr , potom to este dam do rury zapiect cele
ale vyskusam niekedy s tym besamelom
dobry je aj karfiol ako mozocek
alebo karfiolova polievka so zaprazkou, alebo mliecna
zuzanka aj tak sa da, je to podobne
ja tam zvyknem pridat obcas aj cele vajicka natvrdo, ked mam vela hladosov doma
fuuuu, ja som normalne vyhladla, dala by som si teraz tie karfiolove placky 😀
Karfiol je najlepsi len tak na pare, my ho bezne jeme napr. aj k veceri - chleba so syrom a k tomu mrkva a karfiol na pare. 😵 Alebo ako priloha.
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3049
Místo smažení se dají upéct v troubě na pečícím papíru lehce vymyzaným olejem... 😉
Ahojte.. A máte aj nejaký recept na karfiol pre malé bábo? Už sme vyskúšali brokolicu, ale ešte mu bolo asi skoro, lebo sa vysypal, ale to bolo asi pred tromi týždňami.. ďakujem.. 😉
Ockovelasky, tam bych jenom kvetak pripravila v pare, popr. uvarila v trose vody, hodne rozhnacala vidlickou a krmila... na nejake experimenty je prilis brzy...
karfiol robievam vačšinou zapekany je vyborny obvarim karfiol v slanej vode scedim,uvarim lubovolnu cestovinu-vrtulky,kolienka čo je doma 🙂 do vymastenej jenskej misy dam polovicu cestovin,poukladam karfiol,nasypem mrazenu zeleninku-tu musime mat vždy v mraziaku trochen posolim,radšej potomna taniery dam dalsiu polovicu cestoviny a zalejem bud mliekom a v nom rozčlahane jedno vajce alebo smotanou na varenie,necham tak cca tristvrte hodinky zapiect a nastruham na vrch syr alebo druha verzia miesto cestoviny na dno poukladam bud surove alebo predvarene zemiaky na kolieska dam karfiol,vajičko jedno az dva na tvrdo uvarene-pokrajam na kocky,a bud tam supnem salam,sunku zalejem smotanou dam zapiecť a na vrch samozrejme syr je to vyborne 🙂 🙂 🙂 🙂 alebo karfiol do zeleninkovej polievočky 🙂 🙂 🙂 🙂
všetky moje nápady zlyhali lebo všetko je tu už dopredu napísané 😀
Dakujm ya radz, skusim tie plackz pecene v trube na peciacom papieri....snad sa u nas uchytia 😝
karfiolove omelety
uvaris karfiol, mrkvu, zmiesas pridas mrazeny hrasok, vajicka asi dve, muku, mliecko korenie sol ci vegetu a vyprazas placky na oleji, podavame so zemiacikom a salatom
Zuzana76 - pokud to nemá být smažené, tak ty květákový karbanátky se dají péct v troubě na pečícím papíře, akorát do těsta naleju trochu rozpuštěného másla nebo olivového oleje, aby nebyly vyschlé. Je to fakt moc dobrý.
ahoj pimpa,
my ho takmer nikdy nevyprazame, ja ho uvareny nakladiem do misy, zrolujem sunku a nakrajam take slimaciky a naukladam vsade pomedzi karfiol, zalejem besamelovou omackou a bohato posypem syrom. Takto to dam zapiect. Maly je zly jedak, ale toto zboznuje. Je to jednoduche, rychle a chutne
v lete robievam nastudeno. Uvareny karfiol necham dobre vychladnut, potom si ho dame s majonezou a krevetami, mnam