Poraďte recept na nedeľný obed

2. nov 2024

Prosím poraďte recept vhodný na nedeľný obed. Ingrediencie: kuracie pečienky, ryža, ovocný kompót, prípade hríbiky ale to nemusí byť.

patka06
2. nov 2024

Robievam plnené karé pečienkami a šampiňónmi, mohli by byť aj hríbiky. Príloha ryža

autor
2. nov 2024

@patka06 ďakujem chcela by som dodať že deti hovädzie ani bravčové nejedia

patka06
2. nov 2024

Môžeš použiť aj kuracie prsia

mirage
2. nov 2024

žeby pečienky s ryžou a kompótom? deti zjedia pečienku, ale bravčové/hovädzie nie?

janickajanicka
2. nov 2024

Ja som dnes robila pečienky na cibulke, potom sa tam dava kečup, horčica a ku koncu polovica sackovej gulasovej polievky. Viem, znie cudne, ale chuti vyborne. S ryžou a uhorkou

osky
2. nov 2024

Ved to co pises,je super obed.
Robievam dvojako

Restovana

To len poopekam na oleji a ked je hotova,osolim,okorenim a opaprikovym,/sladka mleta/

K tomu ryza,hranolky...

Dusena

Poopekam prudko na oleji,vytiahnem,
do vypeku cibulku,posnazim,pridam na drobno pokrajanu mrkvu,hrasok/cerstvy alebo mrazeny/,ak konzervovy,ten az uplne na zaver,prehriat.
Vratim pecienky a podlejem vodou/mozes vinom/dusim do mäkka.pokojne mozes pridat aj hriby.
Potom hotoe posolim,okorenim,opaprikovym.
Tu mas aj stavu velmi vhodne k ryzi...
Ale kompot uz sa mne k tomu nehodi.
V oboch pripadoch k tomu jedavame hlavkovy salat

tundra
2. nov 2024

@osky v pondelok cestujem cez Rakusko,môzem sa zastavit na pečienku?😎😂

h2
2. nov 2024

A toto sú všetky ingrediencie?
Ja mám z kuracích pečienok najradšej soté s mäsom z kuracích stehien (50:50 pomer pečienky:stehná), niekedy do toho dám aj šampiňóny. K tomu zemiakové placky, veľké, na celú panvicu, lebo podáva sa to v tej placke, na to strúhaný údený syr. K tomu kyslá uhorka, alebo kapustový šalát.

h2
2. nov 2024

A ešte na stránke bonvivani je recept na pečené pečienky v rúre, už dlho sa naňho chystám. (Môj syn, ktorý ináč vôbec nie je vyberavý v jedle, pečienky neje, tak ich robím zriedkavejšie, hoci my s mužom ich milujeme.)

tundra
2. nov 2024

@h2 prestan,teraz nezaspim😁

h2
2. nov 2024

@tundra Vzrušila som ťa? 😄

tundra
2. nov 2024
osky
3. nov 2024

@tundra 🤣
Zeby...?😅