robievate doma detom džúsy . prosím si recept ak viete. dakujem,
DOMACI DZUS
1 jablko, 1 mrkva, 400 ml vody
Mrkvu ocistime, jablko osupeme a zbavime jadrovnika a vsetko nadrobno pokrajame.Zalejeme vodou a na miernom ohni uvarime domakka.Ak treba, tak prilejeme vodu.Vsetko spolu rozmixujeme 😉 🙂
A
1kg mrkvy
1/2kg cukru
3 pomarance
zalejeme vodou a varime do makka
potom ochladime a vymixujeme
B
10l vody
1kg cukru
prevarime,ochladime a dame 1citrodeko a sirup ORANZ/2alebo 1/
NECHAME VSETKO VYCHLADIT A ZMIESAME A+B SPOLU
vsetko co sa da odstavit odstavim a riedim vodov.kedze som zavaraci maniak,tak aj stavu s kompotov riedim vodou a deti ju piju ako malinovku.najcastejsie robim stavu z jablk a mrkvy,ci ananas-mrkva,ananas-jablko,hruska - jablko.citrusy ako su pomarance mandarinky deti moc nejedia.
ja zasa zo stavy ked mam z kompotu robievam zelatinu na zakusky... 😉
ODSTAVOVAC,je velmi DOBRA VEC,ze?
jasne ja zo zavaranych marhuli-maslove cesto upiect na neho kompot,zelatinu a po vychladnuti slahacku mnaaaaaam 😀
poznam take dobroty,len skoda,ze ich uz nemozem....
ja by som zasa nemala no neodolam 😀 😀
jasne,ked ti to neskodi na zdravie,ja sa musim kontrolovat koli zdraviu... 😉 ,ale niekedy som dokazala zjest plny tanier zakuskov... 😀 😀 😀
teraz len tak nad nimi mozem slintat 😝 nic ine....
bracho bohuzial tiez je diabetik-tak sme sa mu prisposobili my-zavarame aj pecieme dia 🙂
ja babám cez leto robim: 1 sanquik (naviem presne ako sa piše 😅 ), 10 l vody, šálka cukru( podla chuti), lyžička citrodeka. voda sa prevarý s cukrom a ostatné sa primieša. ked robím s polovičnej dávky tak vodu nepreváram lebo sa to aj tak rýchlo vypije 🙂
TITKO...sak kazdy mame nejaky problem,ale da sa stale nejak prisposobit,ze?i ked tazko,ale da... 🙂
MATICA...aj ja som ten dzus casto robievala,ale potom sme sa ho prepili,tak teraz uz nerobim,a velmi dlho som ho nerobila... 🙂
ma_se teraz je sanguik aj mandarinkový a citronový tak im to striedam ale robím to len cez leto
...tiez som to robievala v lete...ale uz som to dlho nerobila...
ufka ja odšťavujem a riedim dojčenskou vodou takže je to jednoduché😉 neaký špeci recept na to nemám🙂