Možete mi niekto poradit nejaku dobru pudongovo-piskotovu torticku aj s ovocim pre rocne dieta?Chcem mu spravit k narodeninkam aby si aj on pochutitl 🙂,Dakujem za napady.
@luciadominik rozvar jablka s cukrom a uvar v tom zlaty klas (pripadne 2 podla mnozstva)...a potom vrstvit piskoty a jablkova zmes 🙂
suhlasim s grelu to je dobra torticka popr. urob klasiku piskotu a smotanu vymiesanu s cukrom a dat do toho ovocie.
podobná ako písala grelu:
750g ošúpaných, nahrubo nakrájaných jabĺk
400ml vody
2 zlaté klasy
6 polievkových lyžíc kryštálového cukru (môže byť aj 8, podľa kyslosti jabĺk)
3 malé sáčiky piškót
K nastrúhaným jablkám dáme cukor a spolu to dáme variť do hrnca s 200ml vody. Keď sa trošku zohreje, pridáme zlaté klasy zmiešané s 200ml vody a necháme prejsť varom. Odstavíme a chvíľu necháme odstáť (aby to nebolo ešte vriace) a ešte teplé vrstvíme do formy. Najprv vložíme piškóty a potom jablkovú masu, vrstvíme pokým nebude forma plná alebo sa masa neminie. Dáme stuhnúť do chladničky ( asi 12hod).
Ja som dala do formy piškóty, poliala šťavou z kompotu (tuším to boli broskyne alebo mandarínky), potom vrstvu pribináčikov (tiež kúpených), ovocie a tak dookola a vrch som posypala trošku grankom. Rýchle a jednoduché 🙂
Ale robievam tiež s kyslou smotanou (miesto pribináčikov), alebo s bielym jogurtom, len tam pridávam ešte vanilkový cukor a rôzne obmieňam ovocie.
dakujem babenky nieco vymyslim mozno skombinujem puding aj pribinaciky s piskotami a medzi aj na vrch dam ovocie 🙂.Velmi pekne dakujem za rady...
@luciadominik ja som sa takto trapila pri starsom, ze aku tortu mu na prve narodeniny. ani sa jej nedotkol, co bol rozruseny z oslavy 🙂 druhemu sme spravili normalne piskotove cesto, potreli lekvarom, dali polevu, starsi pomohol poukladat lentilky na ozdobu a krpaty mal taku radost, ze az. a po torte sa len tak zaprasilo. najdolezitejsie bolo aj tak sviecku sfuknut, kludne mohla byt zastoknuta v zemli
😝 starsiemu som na 2. a 3. narodeniny tiez len jednoduchoe robila, najviac sa mu ratalo, ked som mu navrch obycajneho pernika na citronovu polevu nakreslila jedlymi farbickami obrazok.
to si aj ja myslim ze bude rozruseny z oslavy ale praveze sa tesim ak ju ochutna aj on..uz sa nam to blizi tak uvidim co vymyslim ale este raz dakujem z rady
Torta pre ročné dieťa z knihy Varenie pre bábätké a menšie deti: Cesto: 150 gramov hladkej múky pšeničnej, 100 gr maslo, jablkový sirup na osladenie, trošku vody ak treba, plnka: 500 gr hrušiek, 150 ml vody, 3 lyžičky škrobu (zemiakový al. kukuričný), 4 lyžice vody, 100 gr malín. Zo surovín na cesto (maslo musí byť ešte tvrdé z chladničky) treba vymiesiť cesto, ak je príliš suché, po lyžiciach pridávať vodu. Cesto do fólie odložiť aspoň na 30 minút do chladničky. Po vybratí vyvaľkať do okrúhlej formy, okraje vyformovať, upiecť naslepo zaťažené napr. fazuľkami ca 30 minút. Nechať vychladnúť. Na plnku nakrájať hrušky na kocky, uvariť vo vode, škrob vymiešať so 4 lyžicami vody, pridať k hruškám. Vychladnuté hrušky dať na cesto, nechať vychladiť v chladničke. Pred podávaním ozdobiť čerstvými malinami.
piškotky naukladaj do tortovej formy,trošku polej štavou s ovocia,alebo sirupom.na ne nalej vrstvu pudingu,na neho daj zase piškóty,aké ovocie chceš a opäť puding