Žienky prosím vás poraďte mi najlepšiu čokoládovu plnku na tortu za komenty vopred ďakujem..
@viki_izakova úplne jednoduchá a zato kvalitná a veľmi chutná je ganache, za mňa vždy ganache. 200ml smotany na šľahanie a 200g čokolády. Čokoládu rozpustís v smotane a stiahneš z ohňa, a po vychladnutí stuhne a vyslaha sa.. Čosi neuveriteľne...
@damiana1992 Aku čokoládu používate na ten ganache krém? Ďakujem 😊
@lindous Na tú čokoládovú plnku koľko potrebujem mascarpone a koľko nutely.
Ďakujem
@spalviktoria mascarpone podľa toho aký veľký koláčik robíte, ja robím väčšinou z 500g a Nutellu pridávam postupne, vždy zamiešam a ochutnávam, ale zhruba 2 a pol veľkej lyžice, ak máte radi sladšie, tak viac 😊
@spalviktoria používa sa len horká inak to nemá cenu 😁 ja používam klasickú coko na varenie
Po novom máme obľúbenú úplne jednoduchú - mascarpone vymiešať s Nutellou 😊 veľmi nám chutí aj sa s ňou fajn pracuje.. Alebo potom klasika - pudingovo-maslový krém, s tým že puding spravíš čokoládový, najlepšie sa nám osvedčil prémium puding od Dr. Oetker, ktorý naozaj chutí ako čokoláda a niekedy na vylepšenie doň vmiešam ešte za horúca (aby sa rozpustila) kus čokolády 😊