Máme za sebou skúšobné príkrmy zeleninka, mäsko, ovocie a teraz by som chcela začať už s niečim poriadnym. Polievočky robim stale dookola zeleninovú a zeleninovú s kuracím. Môžem davať do kuracej vyvariť aj cibuľu ako to robím pre nás alebo nie? Poraďte mi receptíky, môj drobec je veľky papkáč a má už 7,5 kila, je veľmi aktívny stale beha po štyroch, začína sa pomaly už aj zdvíhať a denne mu stačí pospať 2x po pol hodinky. Vydáva zo seba veľa energie a pozorujem na ňom, že už mu to nestačí a začína byť častejšie hladný. Do teraz som mu na obed dávala iba nejaku mixovanu zeleninku s mäskom alebo take niečo a na večeru kašičku.
Ďakujem za radu, to máš dobre že malinkej chutná, môj je v jedle veeeľmi vyberavý. Teraz znova varím kuraciu polievočku akurát som tam dala zelér čo ešte nepapal tak dúfam že to bude ok. Stále kojím a keď som mala pocit že je hladný tak som kupila aj UM ale nechce ho ani náhodou, všetko vypľúva.
Počuj, teraz som si nie istá, ale zdá sa mi, že zeler je alergén. Tak malého potom radšej dobre odsleduj. My dnes máme ešte na skúšku pór - 4. deň a od zajtra začnem skúšať ľanový panenský olej. Vždy sa z toho teším, keď zavediem niečo nové. S tým kojením to máš super. Veď keď sa Ti zdá, že je hladný, tak ho viac nakoj, ak aj nemáš mliečko, malo by sa Ti takto zvýšiť, keď ho budeš častejšie prikladať. My sa nekojíme normálne, lebo moja malá vôbec nechce papať odo mňa, tak ja už 7.5 mesiaca odstriekávam 😝 Tiež som mala jednu dobu pocit, že začína byť viac hladná, tak som vtedy zaviedla desiatu - zeleninku a teraz už aj ovocie.
Každé 2 hodiny? No to je dosť drsné. Naša malá prespí celú noc, teda posledné 2 noci začala vstávať o 4 ráno, ale dúfam, že to len tak žartovala. Aj tak nepýtala papať, chcela sa len hrať. Inak to, že je zeler alergén ešte neznamená, že bude mať malý naň alergickú reakciu. Tak hlavne ho odsleduj.
Inak to je fakt, to UM nikdy plne nenahradí materské. No my máme popri mojom aj UM, lebo ja nemám dosť mliečka. Tak budem už končiť, potom napíš, ako dopadol ten zeler. Pekný dník 🙂
Zdravim zienky, nas krpec ma tiez 7,5 mesiaca a ma 10 kg. S varenim som tu aj ja pozerala nejake napady, ale asi sa to velmi nelisi. Nas maly zacal trochu odmietat mlieko posledne dni, ale my sme na sunare. Neviem ako vase deturence, ale ten nas si meni rezim kazde dva tri tyzdne, takze je pre mna dost narocne si na to zvykat. Ja niekedy zvyknem kupit aj hotove detske prikrmy. A co sa tyka toho zeleru, nam doktorka tiez povedala ze to je jedna z potravin, ktoru dieta do roka nesmie.
Bukovskeho navod na prezitie pre baby odporucam -je to kniha plna receptov a su suuuuper -uplne jednoduche a moje deti ich miluju !!! Presne ,strucne ,jasne vsetko napisane !!! Velmi dobre investovane peniaze 🙂)))
@jikol18 Ahoj, no tú cibuľu neviem, ale môžeš napr. použiť pór a pridať nejakú obylninu a už do hotového pár kvapiek za studena lisovaného oleja. No všetko z tohto, aj olej, zavádzaj ako novú potravinu s odstupom niekoľkých dní. Moja malá má tiež 7,5 mesiaca a včera mala na obed pšeno, mrkvu, brokolicu a pór - všetko spolu vymixované na hladkú hustejšiu kašu. Malej varím na obed stále takéto podobné kašičky a chutí jej.