Poraďte koláč z týchto surovín

klip0
17. nov 2020

Ahojte, dnes je sviatok, vsetko zatvorene a chcela by som spraviť koláč. Vela toho doma nemame, ale vas mozbo napadne nejaky recept. Bublanina viem, ze mi z tohto vyjde, ale skôr by som chcela nieco iné.
Takze mame doma: múka, mlieko, olej, biely jogurt, zlatý klas, slivkovy a cernicovy kompot, mrazene bobulove ovocie, zmes orechov s práškovým cukrom (cca 1k 1pomer cukru a orechov), 3 vajcia, mala stipka masla (mozno 35g cca), práškový cukor (kryštálový nemame), kokosovy cukor, kakao
Ak mate nejaky napad budem velmi vdacna

ancovicka21a
17. nov 2020

piskota z troch vajec,kedze viac nemas - kolko vajec,tolko muky,tolko cukru..plus prasok do peciva,alebo sodu bikarbonu.. na piskotu lekvar a navrch uvareny zlaty klas,do toho ten kusok masla a biely jogurt a plus to mrazene ovocie..a posyp trochou kakaa..a hotovo 😉

klip0
autor
17. nov 2020

@ancovicka21a dakujem krasne 🙂 a myslis ze nevadi ak do cesta aj kremu pouzijem len praskovy cukor? Este som to takto neskusala

lenka2710
17. nov 2020

@klip0 mňa ešte napadla bábovka, ale keby si mala mlieko alebo šľahačku aspoň

lussyita
17. nov 2020

Muffiny, bábovka, ale sú aj rôzne obrátené koláče, keďže máš rôzne ovocie (ja robievam jablkový, slivkový...)

ancovicka21a
17. nov 2020

@klip0 nevadi..alebo daj pol kokosovy a pol praskovy,nic sa tomu nestane..a ak mas doma perlivu mineralku,tak trosku daj a to do cesta..ja takmer nikdy nepeciem podla receptu,ale podla toho,co mam doma..a vzdy sa da zjest 😉

osky
17. nov 2020

Jednoduchy, rychly a vyborny:

Z 3 bielkov vyslahaj sneh

3 zltky vyslahaj so 100g cukru/mozes aj ten kokosovy../,
pridaj to zmäknute maslo a dopln olejom aby to bolo tak tristvrte salky/250ml objem salky/
Vyslahaj a pridaj
200g muky/ak mas polohrubu,ale mozes i hladku,alebo skombinuj s celozrnnou.../
Cast muky mozes nahradit kakaom-ale to mnozstvo potom odcitaj od mnozstva muky
120-150ml mlieka
1 prasok do peciva/ak nemas,skus trosicku sody bicarbony ale nemam to odskusane/
Mozes pridat 3-3 PL tej orechovo-cukrovej zmesy
Ak by si mala citron,tak pridaj citronovu koru
Premiesat a do toho vmiesat zlahka sneh.
Na plech vylozeny papierom to rovnomerne rozotri,nebude to uplne tekute,skor trosku hustejsie cesto.lenivo steka z varesky
.ak by bolo prilis riedke,pridaj muku alebo orechy ci kakao
Ak prilis huste,pridaj mlieko
Opatrne zapracovat.

Do rury predhriatej na 170 stupnov vloz cesto a upec do zlata-skus spajlou.
No a potom uz mozes experimentovat podla chuti.
1.
Bud to este pred upecenim posypes mrazenym ovocim,alebo kompotovym/ popada na spodok,ale to nevadi/
2.
mozes to urobit ako obrateny kolac,na papier najprv ovocie a na to vylejes cesto a upecene to prevratis na druhy plech
2.alebo to po upeceni natries nejakym dzemom alebo plnkou
-plnku mozes urobit zo zlateho klasu a mlieka husty puding,potom ho vymiesaj s troskou jogurtu,alebo i s celym a zahusti to este tymi orechami s cukrom.aby si to mohla natriet na vychladnutu piskotu.na to mozes dat este mrazene alebo kompotove ovocie
Nechaj v chladnicke poriadne stuhnut
4.
tu piskotu mozes naliat do hocijakej babovkarne a pec na 160 stupnoch cca hodinu,posyp pr.cukrom

asia83
17. nov 2020

@klip0 No, veľa toho nemáte. Buď palacinky alebo nejakú roládu z piškótového cesta, plnka zo Zlatého klasu s maslom, plus na to to ovocie. To máte fakt doma iba tri vajcia? No zajtra smer obchod.

klip0
autor
17. nov 2020

Diky baby, spravila som cca taky, ako poradila @ancovicka21a, do cesta som este dala tie mlete orechy, uz tuhne v chladnicke 🙂
A @asia83 fakt len 3 a dokonca na tom ani nevidim nic divne 😁 hocikedy mame vajec aj 0, ved ich nejeme 2x do dna 🙂 a nemala som v plane piect, takze nic take som nekupovala, len rano ma to napadlo, ze nieco spravim ak sa podari z toho co je doma 🙂

asia83
17. nov 2020

@klip0 My tiež nie sme "vajcožrúti", no bežne ich mám doma zo 20. Vajcia vydržia v chladničke dlho a hocikedy si môže muž zmyslieť omeletu či bublaninu, tak aby boli. Do nátierky, hocikde ide vajce.