Ahojte zeny prosim vas poradite mi nejake kolace na Vianoce co nie su velmi narocne na prevedenie? Nie som daka extra pekarka.. krem vyslahat este zvladnem ale take daco ako odpalovane cesto alebo kolac co trva cely den urobit na to si netrufnem
Upec piskotu z 5-6 vajec, prerez na 3 pasy po dlzke a mas kolacik, ktory 2x naplnis lubovolnym kremom. Na vrch krem, alebo cokoladu, cokolvek podla zelania.
Potom aj suche je podla mna easy - linecke, alebo medovnicky, vanilkove rozky
Ja si trubicky ulahcujem tym, ze si nakupim listkove cesto uz v zrolovanych platoch, len to nakrajam na pasiky a naviniem na trubky, plnim bielkovym snehom slahanym nad parou
Dalsi kolacik moze byt vyssia piskota, obycajna miesana a na vrch dzem a trochu vyssia vrstva kremu, alebo ovocie a krem
Snehové gule, kokosové kocky, linecké, perník, muffiny, alebo aj bez pečenia kokosovú roládu, metrový koláč z keksov
Dakujem kocky idem to pohladat vsetko na nete
ja budem robiť medovniky , crinkles , kokosové makronky ( je to lahké) a nepečene žerbo gulky , marlenka gulky
Aj medovníky sú ľahké.. Linecke..
Ja som tento rok robila penové koláčiky v tvare stromčekov z bielok a dala som do nich zelené farbivo, posypaala zlatým prachom a boli nádherné.
ja som dnes prvy krat robila vinove, a divim sa ze som ich nerobila skor. Su jednoduche a vynikajuce. Recept som isla podla Romana Paulusa
@minesasubu ahoj, oplatia sa crinkles? ako chutia? ja som ich nikdy nejedla, ale citam, ze ich vela bab robi. Mozno by som skusila.
@minilla za mna crinkles su zbytocne precenovane. Piekla som ich viackrat, aj cokoladove, aj citronove a pomarancove, ale u nas v rodine mali vacsi uspech ine kolace. A to neskromne poviem, ze moje crinkles boli fakt dobre v porovnani s inymi, co som uz mala cest jest.
@diewcatqoo dakujem sa nazor, ja mam z nich tiez taky dojem 😄 aj ked som ich este nikdy nejedla. Asi ich radsej niekde ochutnam a az potom pripadne zaradim do mojho peciaceho zoznamu.
@minilla tak mi ich doma máme veľmi v obľube robím ich aj počas roka
citronove, kokosove, pomarancove, kakaove, tekvicové, pistaciove
tak z jednej varky je cca 20 kusov to zjete aj ked nebude chutit poprípade namrvit a dať do smotanovych poharov alebo urobit gulky
Obrátený jablčník so šľahačkou navrchu, žĺtkové rezy, hocijaký hrnčekový s kakaom, poukladať napr.broskyne z konzervy a navrch vyšľahať mascarpone s tvarohom.