Poraďte jedlo, ktoré rýchlo navarím

27. okt 2022

Ahojte.
Prosim, poraďte mi jedla, ktoré sú rychlo navarene a mozno aj take, že ostanu na 2 dni. Z prace chodim po 18.30 a som velmi unavena, ale rodinu hladnu nemozem nechavat. Dakujem moc.

16kaja16
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
januarova
27. okt 2022

Rizoto, cestoviny, tortilly, nátierky....

dada7701
27. okt 2022

🙏📌

cocolino234
27. okt 2022

@autorka ryža+mrazená zelenina+mäso. Jedlo do 30min s 5min prípravou (a ak budeš ryžu variť naraz s popri mäse, tak to máš do 15-20min) a môžeš to spraviť na viac spôsobov napr. ryža s duseným mäsom spolu so zeleninou, opečené kúsky mäsa na panvici spolu so zeleninovým rizotom, rizoto+kompót/uhorky atď. U mňa doma sú tieto 3 veci vždy pre prípad, že by sa mi nechcelo vyvárať. Cestoviny na rôzny spôsob, u mňa je rýchla klasika niva+smotana+kuracie mäso (dávam aj baby špenát) dokopy s cestovinami a nakoniec pridám už len nejaký nastrúhaný syr, omáčku buď môžeš zmiešať alebo ňou cestoviny poliať, šampiňónová omáčka - podusiť šampiňóny, smotana, kuracie mäso môžeš a nemusíš no a samozrejme dochutiť. Tortilly nám robím do 15min s 5min prípravou, gyros na mäso (kuracie ak to chceš rýchlo a bravčové ak ti nevadí dusiť 30min a samozrejme podľa chuti), dresing - kyslá smotana+nasekaný cesnak, nakrájaná zelenina a obed hotový, mäso spravíš aj na 2 dni. Krémová brokolicová polievka je extrémne rýchla a výborná, brokolica sa varí okolo 15min a následne už len rozmixuješ so smotanou, dochutíš podľa seba a krutóny môžeš kúpiť. A kuracie prsia su moja prvá voľba vždy (priateľ miluje mäso, takže u nás sa ho je dosť).

A ešte pre rýchlosť prípravy odporúčam kúpiť mäso na viac dní, nakrájať množstvá a zmraziť, rovnako so zeleninou a pod., následne to všetko už len nahádžeš do panvice a je to naozaj rýchlo.

zltamyska
27. okt 2022

Zemiakový prívarok- ošúpeš zemiaky, nakrájaš ich, pridáš mletú papriku, soľ a bobkový list, uvaríš do polomäkka, pridáš šlahačkovú smotanu (ak chceš zahustiť tak aj s vmiešanou múkou). Tesne pred dovarením dochutíš octom (my si dochucujeme až na tanieri). Môžeš k tomu urobiť volské oko, či párky alebo fašírky,...

joesvk
27. okt 2022

Kuskus +mrazena zelenina/kukurica,mrkva,hrach/ ako príloha. A k tomu tofu opečené a po opečení poliate s trochou sójovej omáčky. To je moje najrýchlejšie jedlo

slovenka753
27. okt 2022

Keď prídem neskoro tak u mňa vyhravaju pečene veci. Len to supnem do rúry a čakám 😅

akinomel
27. okt 2022

Prívarky zo strukovín( dá sa vypomôcť aj konzervovanými, len pozor - veľa soli😏), kuracie prsia so zeleninou na šťave s prílohami ako bulgur, kuskus, ryža. Zeleninovo - cestovinové šaláty - ale to nieje teplé jedlo, ak nevadí. Rizoto, grenadír, rezance s tvarohom, makom, haruľa, strapačky s kapustou. Polievky s rôznymi závarkami - halušky, ryža, vločky, bulgur. Fašírky, sekaná - ráno možno prichystať masu, v chlade postojí a chute sa prepoja, večer šup do rúry, zatiaľ si človek oddýchne ak sa dá, alebo spraví niečo potrebné. Omáčky na špagety, večer vyvariť cestovinu a omáčku zohriať. Zatiaľ mi nič iné nenapadá...

patka06
27. okt 2022

Kuracie pečienky s ryžou, cvikla ako príloha

mediana
27. okt 2022

Moje najrýchlejšie - Špenátovy prívarok (kým sa uvaria zemiaky, urobím spenat), Losos alebo akákoľvek iná rýchla ryba robená na panvici, ako baby píšu, kuracie prsia na rôzne spôsoby, kým sa urobí ryža, urobím mäso, cestoviny so syrovou omáčkou, bolonske spagety, z mrazaku buchty na pare, guľky plnené nasladko, Halušky sú tiež rýchlo hotové, strapacky, pečienka kuracia s ryžou...ono záleží aj od toho kto sa ako sprava v kuchyni, toto sú jedla ktoré mam ja hotové do 30 minút, ale moja mama by ich robila určite minimálne hodinu.

bobrina1
27. okt 2022

Len zo zvedavosti, ako tu citam, to mavate vsetci teple vecere? My takmer nikdy. Ani by som nestihala, ani by nam to nechutilo, ked mame teply obed.

andrejka1974
27. okt 2022

Bryndzové halušky

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
27. okt 2022

@bobrina1 zavidim. mm jedava vareny obed aj veceru, dcera sice nie, ta ma radsej chlieb,a le kedze am dietu, nemoze sa stravovat v skole, tak jedava doma, cize aj jej musim varit.

7lenka11
27. okt 2022

špagety, domáca pizza (cesto si môžeš kúpiť), rezance s makom/tvarohom, zeleninové rizoto, nátierky, vajíčka na rôzne spôsoby (omeleta, praženica...).. ja mám vždy v mrazáku aj nejaký polotovar, napr. rybie prsty, mrazená pizza, mrazená sladké knedle/šúľance a pod.

anicka176
27. okt 2022

Bryndzové halušky, špenátové halušky s nivovou omáčkou, kuracie prsia/stehná/losos na grile, palacinky, praženica, cícerový zeleninový šalát

ivangeline
27. okt 2022

Skoro vsetky slov jedla. xD Ak nejdes marinovat ci si nepotrpis na pripravu (ze 15/20min cibulka do sklovita xi huby 45,aby sa vyparila vsetka voda a podobne..)..ozaj od polievok,masa a priloh,rizota a cestoviny na x sposobov. Co je rychlo? 2h ci hodina? A vsetkeho vies urobit viac a bude aj na 3.den.

kubkovamama
27. okt 2022

Myslíš večere?A je nutnosť mať varenu večeru a ešte aby zostalo na druhý deň?Toto čo tu baby píšu ja robím v nedeľu na obed😁Veď nebuď otrok kuchyne a osadenstva,večer sa netráp.Mozu mat pečivo plus obloha,max by sa mi chcelo robiť puding alebo krupicu.Neviem aké máš veľké deti,suchú večeru alebo si niečo zohriať určite zvládnu a chlap by mohol tiež sem tam.Tiez som chodila okolo 19tej domov,ale to už decká 2r,6r,10r boli už aj umyté.Necakalo sa na mňa.Tak neskoro by ani nevydržali na večeru.

lopka1313
27. okt 2022

Ja ked potrebujem rychlo a mam paradajky, vyhravaju u nas cestoviny s paradajkovou omackou. Nakrajam vsetko a dam varit cestoviny. V panvici si na olivovom oleji poprazim cesnak a cibulu, po chvilke prihodim nakrajane paradajky, osolim, okorenim, poprazim a tesne pred koncom prihodim bazalku. Ak mam cerstvu, tak tu, ak nie, aj susena uplne staci. Zatial sa uvaria cestoviny. Cele posypem na tanieri struhanym syrom... Najradsej mame zo cherry paradajok, ale to je len osobny pocit 🙂 ak to chcem ozivit, poprazim zvlast na cesnaku nejake morske potvory, alebo uz v danej panvici po cibulke a cesnaku prihodim nakrajanu sunku.
Proste rychlovka, ked nestiham. Priatelovi to tiez velmi chuti, ale on mi zje nastastie vsetko 🙂

lopka1313
27. okt 2022

Inak, ja sa necudujem, ze vari vecer - mozno si ona aj muz nosia obedy do prace. Ja tiez varievam vecer, aby sme okrem vecere mali co jest aj dalsi den/dva. Nie kazdy ma obed v praci (lebo ist niekam, objednat donasku, najest sa a vratit sa do 30 min je casto nerealne), niekto robi z domu a jest tiez musi + nie kazdy je ochotny zaplatit 6-10 eur denne za obed pre jedneho.

kp7333
27. okt 2022

maso opecene na panvici k tomu chlieb, salat. alebo kuracie sote s ryzou. pripadne rychle polievky - paradajkova a pod. a k nim pecivo, opeceny chlieb alebo pizza stangle. obcas chlieb vo vajci, parky, omeleta, prazenica alebo krupicova kasa.

mediana
27. okt 2022

@bobrina1 co si, to píšem obedy, už nech si to je kto chce, kedy chce🤣

eskop
27. okt 2022

Cestoviny s morcadellou, šošovicovy prívarok, pecienky, placky cuketove, a napr aj hurka je rýchlo hotová, vyprazany syr, tvarohove rezance, často kupujem aj pirohy ako polotovar v lidli sú výborné,aj karfiol obalovany, sulance, nátierky domáce, alebo chlebík s kečupom a na to šunka,syr kukurica a sup do rúry bude to ako pizza chlebík, tortička plnená...

macikovaiveta
27. okt 2022

@mediana Skúste špenát a hrianky ,vajičko , ja robím len takto.

mikadooo
27. okt 2022

Praženica, hemendex, chlieb vo vajci, cestoviny s kečupom, resp.s instantnou omáčkou, k tomu hodiť na panvicu trošku kuracích posekaných pŕs. Rybie prsty so zemiakmi, vypr.syr mrazený. Slivkové gule. Halušky s bryndzou (bez zemiakov, len múka+voda). Pečená ryba filet so zemiakmi. Hrachová kaša s párkom. Občas len párky s chlebom 🙂. A občas len chlebík s tým, čo chladnička dá 😁. A dnes zas bola paradoxne u nás sviečková 😂 (uvarené mäso som mala zamrazené zaliate vo vývare, stačilo ráno vybrať z mrazáku, zeleninu som kúpila tú mrazenú zmes pod sviečkovú, udusila s koreninami do mäkka za polhoďku, rozmixovala, priliala smotanu, doliala mäso s vývarom a nechala prevrieť, opatrne zamiešala, hotovo). Človek sa vynájde všelijako, keď nie je čas 😂.

lulaby1982
27. okt 2022

Jeeej to je super,že sa chcete ako správna matka postarať o svoju rodinu. To je pravda,že ako správna matka z reklamy musíte plniť všetko na 100 percent. To je pekná idea,ale nesplniteľná,pretazuje Vás to. Mohol by Vám pomôcť variant studenej vecere,alebo čo si kto ulovi v chladničke. Dajte pokoj s preťažovanim, vidíte už sme loggii, no nie u Vás na loggii,to sa tak hovorí. Unavená je nervózna a podráždená matka a potom nastúpia výčitky zo zlyhania,prečo som dala svojmu dieťaťu po zadku , prečo sa neviem ovládať? Chcete byť trestajuca matka roka? Tak niekde musíte ubrať plyn. Buď si objednáte z restiky , alebo delegujete nejaké povinnosti na Vašich blízkych. Byť 100 matkou je vymyslený abstraktný variant.

autor
29. okt 2022

Dakujem Vam za rady, damy. A teda vedeli by ste mi ešte navrhnúť nejake teple “blbosti” čo mozem robit miesto vecere? Napr ako puding, volske oko a pod….?

majamat
29. okt 2022

este mi napadlo, ja robievam ked amm varene zemiaky, ze na ne hodim ryby v kozerve, vacsinou v rajcinach, pridam kukuricu, ci najemnonakrajanu rajcinu a nastruhany syr. premiesam. to som robila pre seba. mm ryby nejedava a dcera tiez nechcela. no raz skusila a uz to jedava.
este som kedysi robievala nieco podobne, co robili u nas v robote. na panvicu som na kocky nakrajala polorozmrazene file na olej, k tomu zemiaky, ktomu karfiol na kusky a dusila som. pridavala som do toho okrem soli aj rascu a kari korenie.

no nevyhoda je, ez na panvici sa toho neda urobit vela. nevie kolko vas je.

zuzuliatko18
29. okt 2022

Rychla.tepla vecera - volske.oko, parky, hemendex, potom.my robime taku omeletu - piect na panvicke.nakrajane zemiaky na kolieska, zaliat rozslahanymi vajickami s koreniny, solou a hocicim, co ma clovek rad, k tomu chlebik, zeleninka.
Palacinky,, toasty (na Vela sposobov SA daju, naplnot dva chlebiky alebo trotilu podla chuti a zapiect v grile.
Cestovinovy salat - na studeno s kukuricou, zeleninu, trocha majonezy alebo kyslej smotany, na teplo s parkom, opecenou sunkou, sampinonmi...