Ahojte,
vzhladom na situaciu ohladom korony (ale aj pekne pocasie 🙂 ) sme odpravili starých rodicov na niekolko týždnov na samotu na chalupu. Potrebovala by som poradit jedla ktoré by som im mohla navariť , nakrabičkovať a zamrazit aby dedko mohol len vytahovat a ohrievat. Su na to zvyknuty lebo toto robime bezne ked chodia na chalupu a mrazime im gulas / kapusticu alebo sote .. ale nakolko sa bude teraz jednat o dlhsiu dobu nechcem aby dookola jedli tri jedla tak potrebujem poradit 🙂
@columbine Ak si vie nachádzať do horúcej vody alebo napariť - pirohy, parene buchty, knedličky.
@jaskolka ja mrazim aj rizoto so zeleninou, kuracia polievka s rezancami, vsetky druhy masa, halusky aj zo zemiakov k tomu davam rovno slaninku.
je to obdivuhodna, vasa starostlivost..kolko maju rokov?
My takto mrazíme všetko. Ja snažím variť tak aj za bežných okolností aby sa najskôr minulo to čo je doma a až keď nie je z čoho variť až potom ideme na nákup. Často sa ale stane, že po dvoch dňoch už nemáme na danú vec chuť tak ju proste len chodím do krabičky, poprípade pohára ak je to nejaká polievka a hodím to mrazničky. Navarí sa niečo iné a keď sa stane, že nie je čas tak vytiahneme niečo z mrazničky a máme super domáci obed 🙂
@columbine ja velmi nemrazim hotove jedla, skor zavaram do 7dcl poharov. Ked robim polievku, urobim plny hrniec (sosovicova, fazulova, gulasova, kapustnica, ale nie tie mliecne) a vzdy 2 pohare horucej polievky dam do pohara, otocim hore dnom, zabalim do utierky a ked vychladne skladujem v chladnicke. Nosim to k babke, ked k nej idem, tiez ma 90 rokov. Vydrzi dost dlho...
Uvar upec ako polotovar. Bravcove kuracie a napr zamraz 4 porcie. Je to skladnejsie.Po rozmrazeni si dorobia 2porcie podla chuti ci už s hraskom, druhy den s hubami, miesana zelenina, smotana. Aj prilohu si urobia podla chuti.
V podstate všetko, kde nie je smotana, a zemiaky. Všetky druhy gulasov, perkelty, paradajkova omáčka s guľkami, ak napríklad vládzu urobiť si cestoviny, tak omáčku k tomu zmrazit. Bravčové mäsko s hráškom, či kukuricou kľudne urob, knedle tiež môžu aj viac týždňov byť v mrazaku. Rizoto sa tiež dá, ale to len pár dní ja drzim tak. Neviem, či to jedia, ale aj lasagne, halušky, pirohy s rôznymi plnkami, ovocné guľky su super namrazene.