Poraďte nejaký domáci drink ďakujem
Mylsim nealko
Mne veľmi chutí klasika - medovka, trocha ju pomliaždiť, plátky citróna a môže ísť trocha medu a zaliať studenou vodou, minerálkou, kyselkou .... podľa chuti ľad
@zdenkakelemanova tiež robím vacsinou pomaranč, grep, lineta,mäta soda občas hnedý cukor podľa toho aké sú pomaranče
Alebo jahody podrvit, čučoriedky, Monin sirup rôzne príchute som kúpila a k tomuto kokosovy
pozri tuto stranku https://www.ohhowcivilized.com/chamomile-peach-... je tam vela super receptov 🙂
Momentálne fičím na citronáde s javorovým sirupom a mletým čili.
@zdenkakelemanova ja vzdy robim domaci ladovy caj. Urobim normalne teply bylinkovy caj silny 3-4 sacky na na pol litra, osladim medom nie moc resp podla chuti, necham vychladnut uplne, dam lad, dolejem vodou do litra alebo sodou, podrtim cerstvu matu a dam citron. Ak mam nejaky sirup ochutim aj troskou sirupu. Na zdravie 🍹
ja si robim klasicky ladovy caj, ine uz ani nepijem
https://www.youtube.com/watch?v=PVv20GDSIeYasi mas na mysli cosi miesane... ale u nas je v oblube sirup cucoriedka-levandula (Herbert sirupy), voda, cucoriedky, na ozdobu aj trochu zivej, doma vypestovanej a riadne umytej levandule (len vyluhovat, nekonzumovat) a mata... a druhy je Pijo Bio dulovy sirup, citron a perliva voda... oboje vychladene, na leto paradne limonady
Pestujeme bylinky a nas verny kamos je sodovkovac, takze miesame vsetko mozne, velmi oblubena u navstev je kombinacia cerveny grep zapraseny hnedym cukrom a pomagany s medovkou a to zaliate sodou, robim to tak pol hodiny dopredu, nech sa to riadne uvolni do sody. Moj muz zas rad robi domaci radler - pivo (kludne nealko), brusnicovy sirup a soda.
No, ja to doma robievam často overený recept:
Černice,minerálka, mäta, materina dúška a citrón (ja používam radšej lípiu citrónovú, chutí mi viac) ak chcete pridajte ľad
Bazový sirup, mäta, limetka, sóda
Rozmixovaný červený melón, mäta, hnedý cukor, sóda + pre alkoholikov ešte biely rum 😉
Nakrájané pomaranče a limetky, mäta, hnedý cukor - trochu podrviť v džbáne + sóda