Ahojte maminky potrebujem typ na nejaku chutnu natierku dakujem🙂
biely cottage, natierkove jogurtove maslo, 2 postruhane mrkvy, bambino alebo karicka, mlada cibulka, mlete cierne korenie, trochu soli, vegety podla chute. mozes do toho nastruhat aj redkvicku alebo pridat vajce na tvrdo pripadne sunku, da sa vselijako obmienat. moj ma rad aj bryndzovu.
ja najradsej sardinkovu/tuniakovu (uz od destva) - vajicka na tvrdo, syrokrem/bambino, kusok masla, cibula, horcica za lyzicku, sol, korenie a sardinky/tuniak (komu co viac chuti). bez ryb to robim ako klasicku vajickovu. roztlacam len vidlickou (niekto dokonca mixuje, no podla mna to uz nie je ono). a milujem smirkas - bryndza, maslo, mlada cibulka, cervena paprika.
detom asi skor take jemnejsie chute (nedavala by som vela cesnaku, ja nedavam ani tatarku a tak)
a natierku si vpodstate mozes vymysliet aj podla toho, co t deti maju rady. pomiesaj maslo/cottage cheese/alebo natierkove maslo trebars so syrom/nasekanou sunkou/mlasou cibulkou/pazitkou/nasekanou paprikou kapiou ... ak je husta, tak zjemnit trocha bielym jogurtom, aelbo lyz, kyslej smotany ...
Absolútna top nátierka môjho muža: 1 konzerva tuniaka, ale nie drvený, 100 g jemnejšie nastrúhaného syra, 1 balenie syrečka v črievku, 2-3 kopcovité lyžice rastlinného masla, okrem Perli - tá zvodnatie, 1 lyžička horčice, nakrájaná cibuľa. Všetko zmiešať 🙂 Vždy keď ju urobím, tak okamžite zmizne všetko pečivo v dosahu. 🙂
ja robievam sardinkovu, tu maju deti najradsej, recept uz ktosi napisal hore, potom robim bryndzovu, vajickovu, sunkovu penu, cesnakovu, cesnakovo syrovu, mrkvovo medovu, skvarkovu, salamovu, z vareneho masa, decka mi zjedia vsetky, su dost natierkove lebo su na to naucene od malicka, vdaka tomu sme nemali problem ani v skolke, malej tam chutia vsetky natierky okrem spenatovej 😉 mam knihu receptov vyslovene len natierkovu a ked mi nieco dlho trci v chladnicke tak tam vzdy vynuram nejaky recept na spracovanie prebytku 😀
100 g masla, 100 g sunky, 0,5 dcl smotany, 1 lyžička postruhaneho chrenu, soľ, čierne korenie, pažítka alebo petržlenova vňať
Ahojte, citam tu tie vase natierky. V podstate sardinkova a vajickova idu aj u nas. Len vam deti zjedia cibulu? Lebo mne moj syn nie.
@januschka10 ja som dlho detom nevravela ze ju do sardinkovej davam, a potom ked som to prezradila tak dcera mi povedala ze nech ju tam urcite davam, ze taka jej chuti 😀 mixujem uplne do hladka, takze kusky tam nenajdu 😉
@kivinecka mozno s tym chrenom opatrne, ak je este malicky, moje decka ho zjedia bez problemov, davam domaci a je dost silny, ale nie je ho v tom az tak citit, moc to tiez neprehanam 😉
Dakujem vam za rady velmi ste mi pomohli🙂
A máte niekto recept na domácu smotanovú nátierku známu pod názvom MANA? (dnes sa už dajú kúpiť aj pod inou značkou)
@sednaja http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52545 Prepáč, zabudla som link 🙂
@libka1 no praveze mixovana nie je ono. Ale tak cibula sa zatial vynecha.
@januschka10 mne mixovana nevadi a inak by som tu cibulu neschovala 😅 teraz by som vlastne uz asi ani nemusela, mlademu cibula nevadi, len dcera bola fajnovka 😀
ja robievam aj salamovu, co ma u nas uspech. 50dkg jemnej salamy, hydinova chuda, alebo hociaka ina, alebo napr. sunka..... jedno bambino, dve lyzice masla, cibula a vsetko vymixovat. uz som skusala aj zo suchej salamy, napr. malokarpatska a tiez vyborna. len pri sunke, alebo suchej salame treba dat menej bambina, aby to nebolo velmi slane.
u nas je najlepsia sardinkova, sardinky v rastlinnom oleji od Podravky pre deti a pre muža sardinky v rastlinnom oleji pikant, tiez od Podravky poriadne premiešame s natierkovym maslom a podla chuti osolime a okorenime a len jednoducho dame na chleba alebo hrianky. Podla toho, kto ma co rad mozete pridat este redkovku, pazitku alebo jarnu cibulku. Rychly, jednoduchy recept a mlsaju vsetci v dome.
@kivinecka drožďovú. Moji ju milujú, aj manžel 🙂 Osmažíš cibulku na troške oleja, rozmrvíš tam droždie, ked sa začne dávať dokopy, rozbiješ tam 2 vajíčka a urobíš takú hustú škvarelinku. Ked to vychladne, zmiešaš s malým obyčajným maslom 😵 a osolíš samozrejme
mam rada vajickovu /5 - 6 vajec uvarených na tvrdo, 1 bambino, kúsok makkého masla,1/2 stredne veľká červená cibuľa, 1-2 PL horčice, soľ.
rybaciu/Sardinky, nátierkové maslo, pažítka, jarná cibuľka, reďkovka, soľ a korenie.
mäkky syr s cesnakom popucenym -nie kazdemu chuti
syrova s pomletymi skvarkami
pomleta sunka,syr.......