Poraďte dobrú nátierku pre deti

kivinecka
8. máj 2014

Ahojte maminky potrebujem typ na nejaku chutnu natierku dakujem🙂

ellca123
8. máj 2014

mam rada vajickovu /5 - 6 vajec uvarených na tvrdo, 1 bambino, kúsok makkého masla,1/2 stredne veľká červená cibuľa, 1-2 PL horčice, soľ.

rybaciu/Sardinky, nátierkové maslo, pažítka, jarná cibuľka, reďkovka, soľ a korenie.

mäkky syr s cesnakom popucenym -nie kazdemu chuti

syrova s pomletymi skvarkami

pomleta sunka,syr.......

moukuska
8. máj 2014

biely cottage, natierkove jogurtove maslo, 2 postruhane mrkvy, bambino alebo karicka, mlada cibulka, mlete cierne korenie, trochu soli, vegety podla chute. mozes do toho nastruhat aj redkvicku alebo pridat vajce na tvrdo pripadne sunku, da sa vselijako obmienat. moj ma rad aj bryndzovu.

ukulela
8. máj 2014

ja najradsej sardinkovu/tuniakovu (uz od destva) - vajicka na tvrdo, syrokrem/bambino, kusok masla, cibula, horcica za lyzicku, sol, korenie a sardinky/tuniak (komu co viac chuti). bez ryb to robim ako klasicku vajickovu. roztlacam len vidlickou (niekto dokonca mixuje, no podla mna to uz nie je ono). a milujem smirkas - bryndza, maslo, mlada cibulka, cervena paprika.
detom asi skor take jemnejsie chute (nedavala by som vela cesnaku, ja nedavam ani tatarku a tak)
a natierku si vpodstate mozes vymysliet aj podla toho, co t deti maju rady. pomiesaj maslo/cottage cheese/alebo natierkove maslo trebars so syrom/nasekanou sunkou/mlasou cibulkou/pazitkou/nasekanou paprikou kapiou ... ak je husta, tak zjemnit trocha bielym jogurtom, aelbo lyz, kyslej smotany ...

kivinecka
autor
8. máj 2014

@ellca123 ta vajickova vyzera uzasne🙂

stefka33
8. máj 2014

Absolútna top nátierka môjho muža: 1 konzerva tuniaka, ale nie drvený, 100 g jemnejšie nastrúhaného syra, 1 balenie syrečka v črievku, 2-3 kopcovité lyžice rastlinného masla, okrem Perli - tá zvodnatie, 1 lyžička horčice, nakrájaná cibuľa. Všetko zmiešať 🙂 Vždy keď ju urobím, tak okamžite zmizne všetko pečivo v dosahu. 🙂

libka1
8. máj 2014

ja robievam sardinkovu, tu maju deti najradsej, recept uz ktosi napisal hore, potom robim bryndzovu, vajickovu, sunkovu penu, cesnakovu, cesnakovo syrovu, mrkvovo medovu, skvarkovu, salamovu, z vareneho masa, decka mi zjedia vsetky, su dost natierkove lebo su na to naucene od malicka, vdaka tomu sme nemali problem ani v skolke, malej tam chutia vsetky natierky okrem spenatovej 😉 mam knihu receptov vyslovene len natierkovu a ked mi nieco dlho trci v chladnicke tak tam vzdy vynuram nejaky recept na spracovanie prebytku 😀

cerez
8. máj 2014

@libka1 Aký máš recept na šunkovú penu?

libka1
8. máj 2014

100 g masla, 100 g sunky, 0,5 dcl smotany, 1 lyžička postruhaneho chrenu, soľ, čierne korenie, pažítka alebo petržlenova vňať

januschka10
8. máj 2014

Ahojte, citam tu tie vase natierky. V podstate sardinkova a vajickova idu aj u nas. Len vam deti zjedia cibulu? Lebo mne moj syn nie.

kivinecka
autor
8. máj 2014

@libka1 ta sunkova pena vyzera zaujimavo to urcite skusim maly sunku velmi lubi

libka1
8. máj 2014

@januschka10 ja som dlho detom nevravela ze ju do sardinkovej davam, a potom ked som to prezradila tak dcera mi povedala ze nech ju tam urcite davam, ze taka jej chuti 😀 mixujem uplne do hladka, takze kusky tam nenajdu 😉

@kivinecka mozno s tym chrenom opatrne, ak je este malicky, moje decka ho zjedia bez problemov, davam domaci a je dost silny, ale nie je ho v tom az tak citit, moc to tiez neprehanam 😉

kivinecka
autor
8. máj 2014

Dakujem vam za rady velmi ste mi pomohli🙂

sednaja
8. máj 2014

A máte niekto recept na domácu smotanovú nátierku známu pod názvom MANA? (dnes sa už dajú kúpiť aj pod inou značkou)

jamabe
8. máj 2014

@sednaja Toto tak chutí, aspoň podľa mňa, aj keď píšu, že Lučina.. 🙂 Je to výborné, vyskúšaj!

jamabe
8. máj 2014

@sednaja http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=52545 Prepáč, zabudla som link 🙂

januschka10
8. máj 2014

@libka1 no praveze mixovana nie je ono. Ale tak cibula sa zatial vynecha.

libka1
8. máj 2014

@januschka10 mne mixovana nevadi a inak by som tu cibulu neschovala 😅 teraz by som vlastne uz asi ani nemusela, mlademu cibula nevadi, len dcera bola fajnovka 😀

libka1
8. máj 2014

@jamabe tu lucinu som parkrat robila, je vynikajuca, dochucujem ju pazitkou alebo cesnakom, len je toho strasne vela naraz...

sednaja
8. máj 2014

@jamabe Ďakujem veľmi pekne, určite vyskúšam 😉

baryana
8. máj 2014

ja robievam aj salamovu, co ma u nas uspech. 50dkg jemnej salamy, hydinova chuda, alebo hociaka ina, alebo napr. sunka..... jedno bambino, dve lyzice masla, cibula a vsetko vymixovat. uz som skusala aj zo suchej salamy, napr. malokarpatska a tiez vyborna. len pri sunke, alebo suchej salame treba dat menej bambina, aby to nebolo velmi slane.

mamadana2
23. jún 2014
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

u nas je najlepsia sardinkova, sardinky v rastlinnom oleji od Podravky pre deti a pre muža sardinky v rastlinnom oleji pikant, tiez od Podravky poriadne premiešame s natierkovym maslom a podla chuti osolime a okorenime a len jednoducho dame na chleba alebo hrianky. Podla toho, kto ma co rad mozete pridat este redkovku, pazitku alebo jarnu cibulku. Rychly, jednoduchy recept a mlsaju vsetci v dome.

adriana1980
23. jún 2014

@kivinecka drožďovú. Moji ju milujú, aj manžel 🙂 Osmažíš cibulku na troške oleja, rozmrvíš tam droždie, ked sa začne dávať dokopy, rozbiješ tam 2 vajíčka a urobíš takú hustú škvarelinku. Ked to vychladne, zmiešaš s malým obyčajným maslom 😵 a osolíš samozrejme