Poraďte chudobné jedlá.

30. jan 2020

Prosím poraďte nejaké chudobné jedla. Sme momentálne vo finančnej kríze. Niečo ľahké a za malo koruniek. Ďakujem

dominika6
30. jan 2020

niekedy dávnejšie tu bola skupina pod názvom jedlá do 5,-eur,skús pohladať,či ešte existuje

majkeel
30. jan 2020

Palacinky, langose, halusky, polievky z kosti, zapekane zemiaky, zapekane toasty, huste zeleninove polievky zo strukovin (fazula, cicer,...).
Kupovat a varit vopred a mrazit. V Tescu maju casto kuracie prsia,... v zlave za 50%, kupit 10-15kg, zamrazit,... Ked prejdes 3-4 obchody Kaufland, Tesco, Lidl a vsade kupis nieco v akcii, tak mas usporu 30-40% na kazdom nakupe.

kittykat22
30. jan 2020

skus tento blog https://www.cuketka.cz/skromna-kuchyne/ Robil to pan Cuketka - velmi znama osobnost v cechach ktora dobre vari 🙂 su tam recepty za par korun. Ma aj insta

tenerifka
30. jan 2020

dolezite je vyuzivat sezonne a lokalne potraviny,mozes sa stravovat zaroveñ zdravo a zaroveñ lacno, zemiaky, mrkva,petrzlen,zeler, cibula,cesnak,kapusta, strukoviny....vsetko za par centov a daju sa z toho urobit vynikajuce jedla, a nemusis do toho ani miesat muku

simsalabim
30. jan 2020

Hrachova kasa s cibulkou, halusky s kyslou kapustou, granadyr, fliacky s kapustou, palacinky, sosovicovy privarok s chlebom a vajickom, chlieb vo vajci, paradajkova kapusta s knedlou/chlebom/ zemiakmi....

rychenza
30. jan 2020

@dominika6 Existuje.

ivanka12311
30. jan 2020

Zemiaky, granadír, halušky ak máš domácu kapustu máš vyhraté či halušky s kapustou či striasanka to sú zemiaky s kapustou alebo obyčajný matenik... múka droždie džem základ na šišky..tie ak ostanú je aj na druhý deň..no a hlavne polievky ja varím aj deťom do jedného veľkého hrnca kooopu zeleniny a zjemňujem smotanou u nás ide na dračku fazuľová, hokiado, hrašková, guláš, zemiakový prívarok...no všetko čo je sýte a hustejšie... klasický vývar ostane vždy o hanbe

lubike
30. jan 2020

haruľa, pečené zemiaky v rúre, starší chlieb, knedľu a rožky vo vajci, široké rezance s makom, tvarohom, guľáš, prívarky, rizoto

tanalyn
30. jan 2020

My sme si ešte v mojich študentských časoch robievali cestoviny s vajíčkom a s kečupom a doteraz na to niekedy dostanem chuť ale muž mi to odmieta jesť tak si to len sama pre seba spravím :D Ale také veci ako rizoto, francúzske zemiaky, to sa všetko dá navariť väčšie množstvo, aj na viac dní a za pomerne málo peňazí. Ale segedín a podobne. Potom polievky nejaké také hustejšie, fazuľa kyslá alebo šošovica, k tomu langoše spraviť

tmavovlaskakatka
30. jan 2020

dukatove buchticky, slepy gulas

dzejsik
30. jan 2020

aj na tomto blogu nájdeš vynikajúce recepty z jednoduchých surovín, hlavne tie jej polievky sú jednoduché a chutné https://www.tinkinerecepty.sk/ (samozrejme čo budeš chcieť nahradíš, napr. miesto trstinového obyč. cukor ...)

meluela
30. jan 2020

skus co najviac strukovin .. daju ti bielkoviny .. ak budes len na mucnych jedlach za chvilu ti odide zdravie

vulka
30. jan 2020

Alebo ešte skupina Rozpis týdenních jídelníčkuv. Tam nájdeš aj tipy na lacné jedlá.

d_anica
30. jan 2020

Ahoj, ja sa snažím riešiť stravovanie maximálne efektívne a ekonomicky dlhodobo. Zistila som, že najpodstatnejšie je zásobovanie, teda nakupovanie, radšej si rozmyslieť a spraviť jeden nákup za týždeň ako chodiť po troche, to sa vždy predraží. Sme v domácnosti 3 dospelí a jedno dieťa. Nekupujem ,,sprostosti" typu sladkosti, raňajkové cereálie, kadejaké predražené krémiky v téglikoch, chrumky, tyčinky a pod, takisto sladké pečivo. Mimo sezónu nekupujem drahú zeleninu ako paradajky, papriky, baklažány a podobne. Radšej spravím šalát z kapusty, mrkvy cvikle... Varím každý deň, také jedlá, čo sa dobre zohrievajú varím na viac dní a ďalšie až keď sa doje. Takisto nakupujem len toľko, čo sa naozaj zje, jedlo sa u nás nevyhadzuje. Keď máme chuť mlsať radšej niečo upečiem doma, alebo uvarím puding. V poslednej dobe sme mali na obed halušky s kyslou kapustou, pečené mäso s varenými zemiakmi a čalamádou, lečo (domáce sterilizovné) s vajíčkami, potom 2x restovanú pečeň na cibuli (br. pečeň stojí u nášho mäsiara 1.30€ za kg, takže obedy za facku), dnes chystám bryndzové halušky. Máme radi polievky, to varím vždy veľký hrniec- teraz v zime napr. boršč s kopou zeleniny, fazuľovú/šošovicovú so zeleninou, aj na kyslo... Vďačné sú prívarky- zemiakový. špenátový, strukovinový. Pečené zemiaky na večeru zakaždým inak- celé v šupke s maslom a kys. smotanou, nakrájané s mrkvou, zelerom, cviklou, pečená hokaido tekvica... Nie je to vždy ľahké, ale dá sa...

brita7777
30. jan 2020

jednoznacne granadir..zemiaky cibula cestoviny olej paprika cierne korenie sol prip. bobkovy list
alebo vajickove cestoviny so syrom na cibuli 3vajicka s trochou soli cervenou paprikou korenim spravit a pridas do cestovin nastruhat trochu syru na to

deti95060810
30. jan 2020

ak ti zostane knedľa - na druhý deň ju zohrej a polej vajíčkom. zapečieš....
Lokše a makom - nakrájaš rožky - aj staré, zomelieš mak, prevaríš mlieko s cukrom. A vrstvíš do misy...

luccija
30. jan 2020

Niekedy je fajn radšej kúpiť kuracie či bravčové mäso a k tomu hrášok, či inú zeleninu spraviť soté a mám vyzivnejsie jedlo na pár dní.mam pocit, že tie lacné jedlá typu palacinky, francúzske zemiaky, zapečené cestoviny sú drahšie ako maso a človek hneď vyhladne

luccija
30. jan 2020

Ale také slíže s makom, krupicou, pečené zemiaky s parkom potesia

kiwi3
30. jan 2020

chudobne jedla? to su take, ze je toho malo, nie?

jaskolka
30. jan 2020

Cestoviny s makom, tvarohom, kapustou, halušky, špagety s kečupom, vajíčkom, granadir, zapekané zemiaky so smotanou, všetky druhy privarkov, strukovinove, cuketove, zemiakové, do toho vajíčko, volské oko. Zapekané cestoviny, do toho môžeš dat všetko, čo chladnička obsahuje, zvyšky šunky, salámy, syra, uhorky, paprika. Ja robím aj zemiaky v šupke s maslom, to všetkým chuti a je to úplne lacné. Mliečne polievky, zeleninové, zahustenie krupkami, alebo ovsenymi vločkami. Zo sladkého parene buchty,šišky, pudingy, rýchle hrncekove koláče, bábovka.

dopolbokaodrata
30. jan 2020

Ja myslím, že žiadne jedlo nie je veľmi drahé (teda pokiaľ nejde napr o kaviár, homáre k obedu atď.) pokiaľ varíš doma, napísali ti tu veľa tipov a čo je dôležité, normálne množstvo ktoré aj zjete, aby ste nemuseli vyhadzovať. Keďže práve plytvanie je najčastejší problém. A ešte tiež často ľudia, ktorí majú menej peňazí ich obvykle míňajú na nekvalitné fastfoody, čipsy a sladké žbrndy, ktoré hoci sú lacné ale akurat im zničia zdravie.

hrajka
30. jan 2020

chlebik vo vajicku salat a bravcovy rezen