Poradíte recepty pre 10 mesačné dieťa?

barun78
4. jan 2014

Mám 10 mesačného syna a chcela by som mu spestriť jedálniček nakoľko už len mlieko a výživy mu nestačia. Nechcem mu dávať každý deň to isté tak by som potrebovala trochu poradiť. Ďakujem

luba28
4. jan 2014

brokolica+zemiaciky,....kuracie mäsko+cestovina.......vyvar kuraci+zeleninka+cestovina,........rybka na masle+zemiaky,.....rizoto,........zeleninkova polievka s haluskami,.......spagety,.....

lucia_d
4. jan 2014

moja ma tiez 10 mesiacov a papa napríklad takto: skoro ráno mlieko, po hodinke-dvoch trochu chlebíka s maslom, jogurt, vianočka s maslom, olovrant nastrúhané jablko s popučeným banánom, alebo iná kombinácia ovocia, obed kuraci vývar so zeleninou, zeleninová polievka s bezvaječnou cestovinou, špenát so zemiakmi spolu popučené, oranžová tekvica, kuracie masko a cestovina spolu uvarené a popučené, zelenina s kur. mäsom udusená do toho ryža, karfiol mrkva a žĺtok (raz do tyzdna), . Vsetko bez soli a cukru. Ku zelenine ako korenie mi mudr. poradila davat majoranku vraj ma najviac zeleza zo vsetkeho. Ja si napriklad spravim uvarene kuracie masko s cestovinou naporcujem do poharikov a dam zmrazit, potom vyberiem a rozmrazim a k tomu dovarim nejaku zeleninku_co chladnicka(mraznicka) da 😀, Zeleninku a maso kombinujem v podstate s cestovinou, rzyou, zemiakom alebo psenom. Vcera som jej napriklad dala prvy krat zemiakovu kasu s trochou ryby, chutilo .Olovrant ovocie alebo vyzivka (kupujem babzlove z Dm drogerie) podvecer kasa, ale tej nezje nejak vela a tesne pred spankom mlieko. Koniec 🙂

omgdieta
4. jan 2014

10 mesacny uz moze pomaly vsetko ...moja mala pol roka a sa halusiek napraskala :D

ariesi
4. jan 2014

neviem, ake vyzivy mas na mysli. nas ma 11 mesiacov a papa kralicie a telacie masko, zemiacky, ryzu, cestovinky so zeleninovymi omackami, kase- z ovsenych vlociek, psenovu, pohankovu, samozrejme ovocie nastruhane.... chlebik s masielkom, jogurt s vlockami..... a mam pocit, ze uz by potreboval nieco nove, len uz neviem co, ale od roka sa rozsah toho, co moze papat , rozsiruje, tak dufam, ze to bude lepsie

zutera
5. jan 2014

Moje holky milovali:orestovala jsem porik na masle, pak kuřecí masko, povarila a pak pridala jablíčko a zemacik.Všechno rozmixovala.Nic mě nikdy tak naspapali jako toto.Doporučuji to vyzkoušet 🙂

orbitorbit76
22. jan 2014

ja som svojej 7 mesačnej varila predvčerom cviklovu polievku (niečo ako boršč) :-P jednu cviklu som uvarila v šupe zvlášť. z kuracieho stehna som urobila vývar ( ja trošku vývar solím, mäsko je potom chutnejšie, ale naozaj len trošku) masko som vytiahla a do vývaru som dala variť na kocky nakrájanu mrkvu, celer a zemiak podľa toho kolko chcete mat polievky. uvarenu cviklu ošupala a nakrájala na kocky, pred dovarením zeleninky som šupla do polievočky cviklu a nakrájané masko... Malá zjedla dve naberačky...veľmi chutilo

julia283
26. jún 2014
Používateľ julia283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od julia283.

moj maly vobec nechce papat surovu zeleninu ani ovocie.. neviem ako ho "donutit" jedine ako do neho dostanem je detska vyziva OVKO... a to je mu jedno aka prichut.. a bez problemov to zje :D jedine co si hovorim.. ze aspon ze to je bio.. a je to kvalitnejsie ako ine kupovane vyzivy 🙂 potom vynimocne zje masko.. ale este celkom lubime polievocky...

mizu89
19. jan 2016

Ahojte baby chcem sa len spytat mixujete na kasu vsetko alebo uz davate aj kusky detom.ja sa uz nepametam co som ja davala mojmu.lebo mne sa zda ze 10 mesacne by uz malo postupne zut a nie preglgat kase.dakujem

elisvic
14. mar 2016

mne sa zda, ze moja dcerka zaciatok 10. mesiaca nejako malo papa. podla toho ako to ine mimicky opisuju, tak ta moja zje iba 4 lyzicky cajove a to je vsetko. Idu jej zubky. mozno kvoli tomu. Jedavala viac ,ked som je robila kasicky, ale po deviatom mesiaci uz uvarenu zeleninu roztlacim a mäsko rozmixujem. to sa mi zdalo este dost hrube. surove ovocie alebo zeleninu, jogurt to papa rada, ale malilinko. uz mala skoro 9 kg a teraz ma 8kg. zacala som solit iba trochu ale mozno kvoli tomu jej to nechuti ako predtym. neviem co robit. zmenim jedla, kazdy druhy den, alebo nieco k tomu pridam a stale skor vyhadzujem ako to ona spapa.

iwana7
6. apr 2016

ahojte, ako varit cviklu pre 10 mes. babo? akna obed ma zeleninovo-masovu polievocku- popucene s vidlickou, do toho by som ako novu zeleninku chcela pridat cviklu, ale neviem, ak oju správne uvariť. treba zvlásť, v šupke a po uvarení ošúpať a nakrájať? ako dlho sa približne cvikla varí? ďakujem veľmi pekne vopred za Vaše rady!

anetka1978
6. máj 2016

iwana7 - ja som varila cviklu celu, vidlickou som skusila cca po 20 min a potom z uvarenej odkrojila len tolko, kolko potrebujem a potom som dala do chladnicky na druhy den..

nika4256
11. máj 2016

Ahojte, moj maly ma 16 mesiacov a papká ráno mliečko, potom banánikovú mliečnu kašičku (ktorá sa len rozmieša s vodou - Nestle) alebo chlebík so šunkou, potom neskor zase mliečko, na obed mu dám kupovaný zeleninový príkrom Teľacie so zeleninkou (to zboznuje-zje cely poharik), poobede sa snažím dávať ovocné výživky a večer mliečko asi 2-3krát fľašku... myslím že by mal viacej normálnej stravy papať len mi nechce nič doma varené papať..raz spapá halušky , na dalsikrat uz ich vypluva..mrkvu vobec nechce ani ked je v niecom len trosku..zemiakovu kasu som mu tiez skusala ale nic moc... poradite mi? ma uz vsetky zúbky , ale sliny mu teciu ako z vodopadu:D nechavate uz aj papat same dieta z misticky ci ho krmite vy po lyzičkách?

a k prispevku..: aj ja som malemu davala len mliecko a ovocne vyzivky..potom mu velmi chutili jogurty(Malíček vanilkový) ... skus začať dávat zemiacik s mrkvičkou a cim skor babo naucis na to tak tym lepsie.. ja lutujem ze som malemu nenakazala skorej papat zemiacik a mrkvu lebo teraz mi to vobec nechce papat.

esti58
5. jún 2016

Ahojte žienky,my sme začali s príkrmom v 4 mesiacoch,kedže dcérka bola dojčená len do troch.Umelé mliečko ráno večer a keď sa potrebuje upokojiť Nutrilon kašičky,domáca výživa.Mrkvu so zemiakom jedla len raz na príkaz dr.Navarila som za hrniec nesoleného kuracieho vývaru.So zeleninou som nešetrila hlavne s mrkvou.Všetko som rozmixovala pridala vývar podľa potreby a zavarila do pohárikov.To bol obed na celý týždeň.A rada má hlavne dospelácky vývar s podlávenou mrkvičkou.Teraz má 9 mesiačikov tak je to už pestrejšie.Obchodné výživy papá v nutnosti. 🙂

zuzulikmichalik
24. jún 2016

dievcata, co davate malym papat na veceru, ked ich uz mliecko nezasyti? mam 10mesacnu dcerku, 19.00 pije 180ml mlieka, 22.00 spapa 240ml mlieka a spinkala mi do 7.00 rana, teraz sa uz castejsie budi v noci a mam dojem ze jej nestaci mliecko....a hlavne, neviem v akom casovom rozmedzi im dat papat nieco syte na veceru? daujem za rady

petulda333
24. jún 2016

@zuzulikmichalik ja som kupila kasu ktora sa robi do mlieka ale pije ju z flase,tiez sa mi v noci budil..moj pije cca 230ml mlieka ale ked mu robim tu kasu do flase tak len 150-180ml,je hustejsia a sytejsia a staci mu to do rana

ziwka
24. jún 2016

ahoj, ja mám 9 a pol mesačného a teda ešte ho kojím ale on spucuje všetko čo mu ponúknem 🙂 ráno okolo 6 sa nacucá mlieka a spíme ešte hodinku ale raňajkuje domáci chlieb s maslom sem tam lekvár alebo paradajka, na desiatu väčšinou ovocie alebo výživka. miluje jahody a melón ale nepohrdne ani kalerábom ten mu inak slúži aj miesto hryzatka. na obed bez problémov zje polievku zeleninovú aj s mäskom, alebo zemiaková kaša a mäsko a kompót, občas potom miláčik alebo zas ovocie pred spaním doobedu i poobede je kojený a večer zje za misku krupice normálnej docucne sa mliekom a odkväcne a spí do rána 🙂 hoci teraz ako sú horúčavy sem tam sa preberie a cucne si. pomixovala som mu jedlo asi len 2x v živote na začiatku skôr len popučím vidličkou alebo odkrajujem zeleninku. a rôzne kombinujem najradšej má ale cuketovo mrkvovo zemiakovú polievku s kuracím prsom. pre obmenu mu niekdy dám batat alebo karfiol či kaleráb a cestovinu/ryžu alebo za hrsť vločiek. @zuzukmichalik môj papá za misku krupice normálne z plnotučného mlieka a takú hustejšiu keďže papá lyžičkou a potom sa už len napije mlieka odo mňa ale odkedy je krupicu hladný sa mi v noci nebudí a papá okolo 19 00

bobana297
25. júl 2017

no ja dnes robim cestoviny s vajcom pre muza a da si aj moj 10 mesacny chlapisko 😁

sylviafann
5. sep 2019

@omgdieta a ako ich hryzla prosim ta ?!?!

erikajozef
10. feb 2020

@petulda333 aká je to kasa

petulda333
10. feb 2020

@erikajozef uz ju nerobia

mirina88
31. dec 2021

@julia283 skús uvariť vo vode jabĺčko alebo hrušku do mäkka, potom pridať polku banánu pár piškót rozmixovať a máš domácu výživu, ja tým pohárikom neverím aj keď je tam písané bio

hendikep
18. júl 2023

ahojte dievcata, mam otazku na ten chlebik v 10 mesiacoch. Vela z Vas tu pisalo ze chlebik s maslom dokonca sunkou… ako to jedia? krajali ste to na kocky alebo ako? neviem si to predstavit trochu sa bohum dat dcerke take kusy aby sa s tym nezadrhla 🤷🏼‍♀️