ahojte poradite jednoduchu omacku ku kuraciemu meso ci uz vyprazenemu alebo marinovanému dakujem
ja by som ti poradila kurz slovenciny bez urazky... v jednej kratkej vete urobit 3 chyby... ale k veci kukni varecha.sk receptov kopu, nieco si uz vyberies + na niektorych strankach si mozes navolit recepty podla surovin, ktore mas doma...
Syrovu alebo nivovu 🙂
dnes som podusila kyslu kapustu/ochutena bobkovy list,nove korenie ,sol,cukor/,
kupila knedlik a zapiekla kuracie stehienko
podusiť nakrájaný pór, pridať lyžicu horčie, deci bieleho vína a trochu sladkej smotany. Pre viac info pozri inštruktážne videá od Jamie Oliver 🙂
Osmaž kuracie mäsko na masle,alebo oleji, vyber, zahusti výpek z mäska múkou /momentálne používam ryžovú múku/, prilej sladkú smotanu na varenie /2-3 dcl/, ak je veľmi hustá, prilej troška vody, podľa chuti dosoliť, vytlač citrón a podľa chuti prilievaj šťavu z citróna do tejto omáčky. To už var na miernom ohni a keď to bude chutné, hotovo,vypni.
Toto používam aj k rybe, osmažím rybku a z výpeku robím to isté.
ja robím tak že osmažím šampiony k tomu pridám kuracie maso podusím zalejem smotanou na varenie nakrájam trojuholníček nivy nechám rozpustiť a hotovo k tomu cestoviny .... niekedy do toho pridávam aj kukuricu ale môžeš to použiť k hoci čomu
možeš podusit šampiony trochu zahustit mukou a podliat vodou dochutit vegetou