Poradíte niečo chutné pre dvojročné dieťa?

gabuss
29. mar 2014

moze dvojrocne dieta: kinder mliecny rez, kinder pingui, kinder cokolady? pripadne co je vhodne pre taketo dieta? urcite ovocie. a okrem toho co este?

sjuzan77
29. mar 2014

Myslim, ze kludne moze, ak je to s mierou a zaroven je strava vyvazena ovocim, zeleninou a celkovo je pestra, tak sa nemoze nic stat. Tiez som pri malej uprednostnila tieto "maskrty" ako obcasne spestrenie 😉

ivet1371
29. mar 2014

može moj to je hned ako sa zobudi a po pol hodine ranajkuje.2 ročne može papat už všetko okrem udeneho 🙂

hamca
29. mar 2014

Ja malej dam ochutnat z kazdeho, vzdy ochutna z toho, co chrumeme my. nechcem, aby pre nu sladke bolo ako modla, ved zakazane ovocie najlepsie chuti. Ale uprednostnujeme bezcokoladove sladkosti, momentalne ficime na tycinkach bez posypky soli od DRU. A zvyknem jej piect perniky, to ma rada. A ked sa chce hrat s jedlom a zobkat, tak volim burizony, alebo take tie gulicky do mlieka.

siska53
29. mar 2014

Ja tiez ,nasej davam,ochutnat vsetko,ak nas vidi a pyta,vzdy kulincek dostane. Rozhodne by som,jej nedala celu pingui ci celu tycinku z,kinder. Skor radsej domaci kolacik,kde vies,co das,ja robim,napr.kolace pol na,pol z klasickej a dakej inej muky (spaldova,ovsenna...) ,cukor radsej trstinovy a robila som,i domace musli tycinky. Moze ochutnat susene ovocie (nezabudni umyt) a obcas este kupujem,tie nesolene chrumky,su aj pohankove,psenove,ryzove..nielen kukuricne...
alebo ked,uz,tak daky suchy keksik ci piskotu,ak,uz teda pyta..
snazim sa,radsej,jest tak,aby ma nevidela,jest to,co nechcem,aby este jedla. 🙂 skor na zamyslenie sa pre mna,ci,neskoncovat so sladkym.🙂

janka_mamka
29. mar 2014

jeeežííš tak to ja som asii stráááááááááááááášne zla matka, malý mi papa kinder mliečny rez stráášne to lubi, smaozrejme že ot nezje na kila, už ho vidíím jak by zjedol "domáácu ovsenu musli tyčinku" ved to musi byt tvrde, alebo sušenéé ovocie???????????? ved aj to musí byt tvrde, normálne jej skus dat, smozrejme nehovoríím na kilaaaa ani nie každy deň, občas kao maškrtku, alebo Brumíka, a malý miluje klasicke DRU tyčinky, ziadne pohánkove alebo neviem ake mi nezje. toto vše ine maškrtky nedavame 🙂)))))))))))))))a anooo a dakedy babka upečie daky kolačik tak vždy ochutna za lyžičku a čudujte sa svete podaktore nič mu nie je 🙂

jasminet
29. mar 2014

malej som nedala cokoladu do skoro 2,5r. potom raz ochutnala a je ako osa. maly dostava od malicka (od cca roku) a je ako osa tiez 😀 😀 😀
obaja miluju aj domace kolace a zakusky, ale taka milka tender, kinder cokoladka a podobne je top 😀 😅 ale samozrejme ovocie u nas funguje kazdodenne...

meluela
29. mar 2014

@gabuss jednorazovo sa dvojrocnemu nic nestane .. ale ja to nekupujem ani 3 rocnemu ... kvalita pochybna, kopec cukru a tuku, umelin a k tomu klamliva reklama pre vypatlane mamicky o porcii mlieka 😀

Pozor aj na ostatne veci. Susene ovocie musi byt kvalitne a nie tie hnusy co sa bezne predavaju v stankoch, pozor na cinske susene ovocie a dr. ensa je tiez "kvalitka" ... na slovensku uz susene ani nekupujem, mozno tak alnatura z dmka.

Normalne cerstve ovocie je super maskrtka, ja davam obcas aj muesli tycky, tie bio od fit su trosku menej sladke, ale stale velmi presladene.
Kolaciky ma velmi rad, z obchodu obcas kupim take kysnute z vianockoveho cesta bez naplni. Najlepsie je upiect doma babovky, kysnute kolace s ovocim, wafle, muffiny, lievanky, buchty ... mas pod kontrolou mnozstvo cukru, mozes experimentovat s celozrnnou mukou, semiackami a pod. Pre mojho je mnamka aj chlebik s dzemom ... nepotrebuje tie kinder sprostosti.

petinka18
29. mar 2014

to je tazko ti takto odpovedat,sama musis vedet co chces davat papat 2r dietatu....pre niektore matky je CHUTNE davat BIO ovocie a zeleninu 😀 😀 😀 kludne kindera,aj brumika,aj tie kinder cokoladky raz za den si tvoje dieta moze dopriat...ja mam tiez 2r a ten papa upplne ze vsetko... a ma rad aj kindera a ked ma chut aj 2 si da... dnes mal v jednej ruke jablko a vdruhej horalku :D

happy8051
29. mar 2014

ovocie, zelenina, stavy, smothiess, hrozienka, orechy (ak netrpi alergiou), vlocky rozne druhy. nedavala by som udene, mastne jedla... a co sa tyka sladkosti, u nas je za sladkost viac ovocie alebo musli ci vlocky s jogurtom, ako cokolada. moze aj sladkost samozrejme, ale nedavala by som denne.

nika19918
29. mar 2014

Ja som za doma upečený koláčik. Pingu receptov je mnozstvo 🙂

dush
29. mar 2014

Môcť môže,ale určite to také malé dieťa nepotrebuje.Stravovacie návyky získavame od malinká od rodičov a na celý život. Sladkosti mu neutečú čím neskôr tým lepšie o nič nepríde.Podľa mňa je pre také malé dieťa sladkosť napr.dzem,jogurt...

mamadana2
30. mar 2014
Používateľ mamadana2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamadana2.

u nas fici ovocie ako desiata, napr. jablcko, banan, v lete broskyna, jahody a pod. Pripadne si urobime ovocny tanier s medom alebo cokoladovou polevou. Cez vikedny robime puding, ten maly miluje. Vzdy zje celu misku. Velmi nam chuti znacka Dolcela premium, robime napr. vanilkovy s piskotami a cucoriedkovym kompotom alebo čokoladovy s ceresnami, ci nugatovy s mandarinkami a piskotami. Puding je vynikajuca dobrota a pochutna si vzdy cela rodina.

katik235
27. máj 2014

Ja dávam malému lyžičku mliečnej lieksovoorieškovej nátierky Lino lada, je veľmi chutná a majú ju aj len v mliečnej forme. Momentálne náš favorit. Okrem toho ovocie je samozrejmosť a klasická maškrta ešte z môjho detstva piškóta - banán a čokoláda 🙂