Popraskaný krém na torte

gulocka98
29. sep 2024

Ahojte, viete mi poradit co robim zle? Uz druhy krat mi popraskal krem ja torte. Vecer som tortu plnila a natierala. Plne mascarpone slahacka salko. Pri druhej torte krem bol mascarpone tvaroh biela cokolada slahacka. Dakujem 🌸

gulocka98
autor
29. sep 2024
gulocka98
autor
29. sep 2024
andaluzia12
29. sep 2024

Ahoj. Sledujem na Instagrame cukrárku Suzys, dáva dobre rady, ak máš možnosť, sleduj ju. Tortu treba nechať odstáť. Ja peciem korpusy vždy v stredu večer, plním stvrtok, obtriem piatok. Jednotlivé vrstvy sa musia prepojiť. Obterovej plnky musíš dať dostatočnú vrstvu, keď je tenká, popraská. Taktiež môže popraskat ak ešte nieje dostatočne odstáta.. samotným krémom to nebude (resp kombináciou surovín v kreme…)

gulocka98
autor
29. sep 2024

@andaluzia12 dakujem pekne 🙏🩷

animus
29. sep 2024

@gulocka98 ahoj ako bolo spomenuté vyššie, tortu treba nechať aby si "sadla" čiže obtierat na ďalší deň po naplnení a dávať viac vrstiev. Ja dávam tri vrstvy, prvú hrubú, druhú po zaruhnuti prvej vrstvy a treťou už vyhladzujem

gulocka98
autor
29. sep 2024

@animus dakujem 🌸

20erika07
29. sep 2024

@gulocka98 este dodam, podnos hrubsi, pevnejsi, aj on dokaze robit tento problem

pinkgirl
29. sep 2024

@gulocka98 ak krém na torte praská, tak to môžu byť rôzne príčiny a tiež ich kombinácia. Možno sa to nezdá, ale často je dôvodom praskania krému zle zvolená podložka. Torta nie je pevná tehla, hýbe sa, je "živá", takže ak použiješ tenkú tácku, tak pri manipulácii s tortou na nej sa ti torta "hýbe" - pohyb pri vykladaní, prekladaní sa prenesie na tortu a povrch torty skrátka pracuje a vznikne trhlina. Investuj do podložky - kúp pevnejšiu tácku na ktorej bude torta.
A potom to môže byť aj nevhodne zvoleným krémom - príliš riedky/málo tuhý aby vydržal. Prípadne aj nedostatočne vychladená torta pred jej obterom.
Ako píšem, tých okolností prečo povrch praská môže byť viac.

zoye14
30. sep 2024

@gulocka98 ahoj tak treba vyskusat urobit bielkovy krem a pod tortu dat hrubsiu podložku .