Ahojte, viete mi poradit co robim zle? Uz druhy krat mi popraskal krem ja torte. Vecer som tortu plnila a natierala. Plne mascarpone slahacka salko. Pri druhej torte krem bol mascarpone tvaroh biela cokolada slahacka. Dakujem 🌸
Ahoj. Sledujem na Instagrame cukrárku Suzys, dáva dobre rady, ak máš možnosť, sleduj ju. Tortu treba nechať odstáť. Ja peciem korpusy vždy v stredu večer, plním stvrtok, obtriem piatok. Jednotlivé vrstvy sa musia prepojiť. Obterovej plnky musíš dať dostatočnú vrstvu, keď je tenká, popraská. Taktiež môže popraskat ak ešte nieje dostatočne odstáta.. samotným krémom to nebude (resp kombináciou surovín v kreme…)
@andaluzia12 dakujem pekne 🙏🩷
@gulocka98 ak krém na torte praská, tak to môžu byť rôzne príčiny a tiež ich kombinácia. Možno sa to nezdá, ale často je dôvodom praskania krému zle zvolená podložka. Torta nie je pevná tehla, hýbe sa, je "živá", takže ak použiješ tenkú tácku, tak pri manipulácii s tortou na nej sa ti torta "hýbe" - pohyb pri vykladaní, prekladaní sa prenesie na tortu a povrch torty skrátka pracuje a vznikne trhlina. Investuj do podložky - kúp pevnejšiu tácku na ktorej bude torta.
A potom to môže byť aj nevhodne zvoleným krémom - príliš riedky/málo tuhý aby vydržal. Prípadne aj nedostatočne vychladená torta pred jej obterom.
Ako píšem, tých okolností prečo povrch praská môže byť viac.